Olvasási idő: 6 percek
(Utoljára frissítve: 29/04/2022)

Ezek 10 szokatlan látnivalók világszerte elkápráztatnak. Hamupipőke alakú magassarkú templom, tündérdombok, függőhidak, és egy különleges alagút Angliában – csak néhány a rendkívüli és egy kicsit furcsa, látnivalók, amelyeket érdemes felkeresni szerte a világon.

  • A vasúti közlekedés környezetbarát módja az utazásnak. Ez a cikk íródik tájékoztassuk Train Travel Save A Train, Az A legolcsóbb vonatjegyek weboldala A világban.

 

1. Szokatlan látnivalók világszerte: Júlia erkélye

Nagyon kevesen vannak, akik ne tudnák, hogy Rómeó és Júlia története Veronában játszódik. Ráadásul, nagyon kevesen nem ismerik a romantikus erkélyes jelenetet. Verona egyik legegyedibb látnivalója Júlia erkélye. Az erkély egy ház része, ahol a 13. században egy Cappello család élt. azonban, a híres erkélyt csak a házhoz adták hozzá 20század.

Továbbá, az erkély Európa egyik leghíresebb látnivalója lett. Míg az erkélynek nem volt igazi szerepe Rómeó és Júlia történetének színhelyén, évente több száz látogatót vonz. Szerelmes, összetört szívvel, álmodozók és Shakespeare-rajongók, jönnek, hogy otthagyják a szerelmes jegyeiket, kívánságait, és graffiti a Júlia erkélye alatti falon.

Rimini Veronába vonattal

Rómából Veronába egy vonattal

Firenze Veronába egy vonattal

Velence és Verona vonattal

 

Unusual Attractions Worldwide: Juliet’s Balcony

 

2. Tündér Glen, Skye-sziget

Kúp alakú, selymes zöld dombok, tavak és vízesések veszik körül, A Fairy Glen az egyik legszokatlanabb hely az égbolt szigetén. Bár az egyedi név eredete nem ismert, Fairy Glen tájának különleges varázsa van.

A legjobb hely az Owen kastélyból, ahol nagyszerű kilátás nyílik a Fairy Glenre. Ez a hely nem egy igazi kastély, hanem messziről várra emlékeztető sziklaképződmény. Fairy Glen elég kicsi; ebből adódóan, legjobb kombinálni a Kilt Rock látogatásával, Storr öregje, és a Tündérmedencéket.

 

Fairy Glen, Isle of Skye

 

3. Electric Ladyland Amsterdam

A világ első fluoreszkáló művészeti múzeuma, az elektromos Ladyland attrakció Amszterdamban az egyik 10 szokatlan látványosságok Európában. Még ha nem is rajong a múzeumokért, ez a fluoreszkáló múzeum nagyszerű élmény gyerekeknek és felnőtteknek. A fluoreszkáló ásványok figyelemre méltó gyűjteménye mellett, A Ladyland csodálatos fluoreszkáló alkotásokat mutat be az 1950-es évekből. Ráadásul, a látogatók felbecsülhetetlen értékű lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek saját műalkotásuk elkészítésében, színes megvilágításban.

Ez a csodálatos látványosság Amszterdam Jordaan kerületének szívében található, ahol egy sötét pince színes fényekben világít. Nevét Jimmy Hendrix Electric Ladyland című albumáról kapta, ez a menő attrakció a pszichedelikus művészetről és a 70-es évek zenéjéről szól. Kétségtelenül, az amszterdami Electric Ladyland Múzeum a világ egyik legizgalmasabb látványossága.

Brüsszelből Amszterdamba vonattal

London és Amszterdam között egy vonattal

Berlin és Amszterdam között egy vonattal

Párizs és Amszterdam között egy vonattal

 

4. A Bude-alagút, Cornwell Anglia

Úgy néz ki, mint egy közönséges műanyag alagút egy cornwalli szupermarket parkolójában, a Bude-alagút egészen rendkívüli. Ez a szokatlan látványosság az egyik csúcs 10 látnivalók Angliában a több ezer, többszínű LED-lámpának köszönhetően.

Az álmos Bude városában található, az 70 m alagút varázslatos, ha ki van világítva. A legjobb időpont az este, a végső fény megtapasztalásához. Míg a Bude-alagút nappal egyszerűnek tűnik, éjszaka világcsodává válik, látogatókat vonz Nagy-Britanniából. A lényeg, a Bude-alagút lehet a szórakoztató állomás az európai utazás során, ahol a technológia igazi csodája megvilágítja kicsik és idősek szemét és szívét.

Amszterdam és London között egy vonattal

Párizs és London között egy vonattal

Berlin és London között egy vonattal

Brüsszelből Londonba Vonattal

 

 

5. Szokatlan látnivalók világszerte: Spreepark Németország

Berliné Vidámpark szebb időket is ismert, főleg a csúcspontján 1969. A Spreepark vonzotta 1.5 millió látogató, lovagolni rajta 40 kabinok 45 méteres óriáskerék. A Speerpark az újraegyesítésig Kelet-Németország legnépszerűbb látványossága volt 1991.

A csúcson, a látogatók őrült hullámvasúton lovagolhattak, Grand Canyon vízitúra, és óriási forgó csészéket. Míg a park a leépítések miatt veszített népszerűségéből, és az elhagyás, A Spreepark továbbra is szórakoztató hely maradt Berlinben. Ráadásul, az elhagyott vidámpark Európa egyik legszokatlanabb látványosságává vált, hozzáférhető és nyitott a kíváncsi látogatók számára.

Frankfurt és Berlin között egy vonattal

Lipcse vonattal Berlinbe

Hannover Berlinbe Vonattal

Hamburg és Berlin között egy vonattal

 

Unusual Attraction In Germany: Spreepark

 

6. Temze város Kína

Nem messze Sanghajtól, a felhőkarcolóktól és az ősi templomoktól, egy angol város képében újabb építészeti varázst talál. Macskaköves utcák, egy templom, középkori városi tér, és egy tábla üdvözli Önt Temze városában.

Temze része volt a nemzetközi külvárosok létrehozásának nagy tervének, de a terv sosem valósult meg. Így, ma a Shanghai látogatói megcsodálhatnak néhányat a világ leglátványosabb felhőkarcolói és megállunk, hogy bebarangoljuk London egy kis darabját Kínában.

 

Thames Town In China

 

7. Caminito Del Rey Malaga

Felfüggesztett 100 méterrel egy szurdok falaihoz, Caminito del Rey Spanyolország egyik legcsodálatosabb helye. 2.9 km gyaloghíd, 4.8 km-es bekötőút, az 7.7 km hosszú Camino egykor egy gáthoz vezető szervizút volt. azonban, ma Malaga egyik legizgalmasabb turisztikai látványossága.

Az egyik oka annak, hogy Caminito sok utazót vonz, az elhelyezkedése. A Los Gaitanes-szurdok mentén található, figyelemre méltó mészkő és dolomit kanyon. Ebből adódóan, a keskeny és függő hidak ellenére, a szokatlan látványosság, a Caminito del Rey Andalúzia egyik kihagyhatatlan helye, különösen az adrenalin szerelmeseinek.

 

Caminito Del Rey Malaga Hiking

 

8. A tajvani Óriás Üvegpapucs templom

Benyitva 2016, a magas sarkú üveg esküvő templom tartja a Guinness-rekordot a világ legnagyobb magassarkú cipő alakú szerkezetére vonatkozóan. Az óriási üvegpapucs híres esküvői helyszín, de nincs tényleges vallási funkciója. azonban, egyesek szerint az óriási üveg magassarkú úgy néz ki, mint Hamupipőke cipője.

A tajvani magassarkú templom az 17.76 méter magas és több mint 300 színezett kék üveg, lélegzetelállító hatást hagyva szemlélőire. Ez a szokatlan látványosság a tajvani Budai településen található Ocean View Parkban található.

 

The Giant Glass Slipper Church In Taiwan

 

9. Szokatlan látnivalók világszerte: Orange csata Olaszországban

Ivrea karneválja zajlik 3 napokkal a zsíros kedd előtt. Ez az egyedülálló ünnep elhozza az embereket a különlegességhez “háború” utcák Ivreában, narancsot dobálva egymásnak. Annak ellenére, hogy úgy hangzik, mint egy szórakoztató ételharc, a narancssárga csata elég heves lehet, és sok résztvevő zúzódásokkal és sérülésekkel távozik.

Az erőszakos vonzalom egy erőszakosabb esemény eredményeként jött létre. Azt mondják, egyszer egy fiatal hölgyet lefejezett egy gonosz márkinő. Bár nem világos, hogy van-e igazság ebben a történetben, ennek ellenére évente több száz ember vesz részt a narancskarneválon. És így, így az egyik legszokatlanabb látnivaló Olaszországban.

Milánó Rómába egy vonattal

Firenze vonattal Rómába

Pisa Rómába egy vonattal

Nápoly és Róma között egy vonattal

Teszt

 

An Unusual Attraction In Italy The Battle of Orange

 

10. Fejjel lefelé ház Fengjing ősi város

Ez a szokatlan látványosság egyedülálló látvány az ősi Fengjing városában. Kína híres óvárosa a csatornáiról ismert, és azóta 2014 arról ismert, hogy itt található az Upsidedown ház. A házba belépve a látogatók bútorokat és háztartási cikkeket találhatnak, hasonló a lengyelországi felfelé ívelő házhoz.

A házba belépve, mindent fejjel lefelé fog találni, tehát nem csak a külsőre. Miközben ebben a vonzalomban nincs mit tenni, ez a szokatlan építészeti terv nem ragadhatja meg és nem ragadhatja magával.

 

Upside Down House Fengjing Ancient Town

 

Mi at Ments meg egy vonatot örömmel segít az utazás megtervezésében 10 szokatlan látnivalók szerte a világon.

 

 

Szeretné beágyazni a „10 szokatlan látványosság világszerte” blogbejegyzésünket webhelyére?? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhu%2Funusual-attractions-worldwide%2F – (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)