Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 05/11/2021)

Svävar till himlen, det följande 10 de vackraste skyskraporna världen över är mästerverk av världens bästa arkitekter. Blandar futuristiska element, hållbara och gröna funktioner, dessa 10 vackra byggnader är också några av de mest besökta landmärkena i världen.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Världens vackraste skyskrapor: The Shard

306 meter hög, Shard-tornet är den mest kända skyskrapan i London. Med den bästa utsiktsplattformen i London, du kan se den vackra stadssilhuetten från skyskrapans tak. Utsiktsplattformen är 244 meter och erbjuder utsikt nästan hela vägen till varje hörn av London.

Öppnade in 2003, Shard lockar besökare från hela världen. Mest för att den unika arkitektoniska designen sticker ut bland alla stora skyskrapor i världen. Shard-designen består av glasbitar och är designad som en glasskärva, det finns 11,000 glaspaneler i Shards konstruktion. Så, när du är i London är det värt ett besök, tillsammans med en fantastisk solnedgångsmiddag i Shard-restaurangerna på våningarna 31-33, den högsta i Storbritannien.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

The Shard is one of the most Beautiful Skyscrapers Worldwide

 

2. Världens vackraste skyskrapor: Evolution Tower Moskva

246 meter hög, det spiralformade evolutionstornet i Moskva är en av de mest fascinerande skyskraporna i världen. Den vackra skyskrapan dominerar Moskvas affärsdistrikt i Moskva City och har utsikt över Moskvafloden. Med en tunnelbanestation, köpcentrum, kontor, och grönområden, de Evolution Tower är en av de mest besökta attraktionerna i Moskva.

Den arkitektoniska strukturen är häpnadsväckande och imponerande, gör Evolution till en av de mest fantastiska platserna att besöka i Ryssland. Så, det finns ingen anledning att säga att den ryska skyskrapan har många resefoton runt om i världen och är en källa till imitation för arkitekter och ingenjörer över hela världen.

Wien till Budapest med ett tåg

Prag till Budapest med ett tåg

München till Budapest med ett tåg

Graz till Budapest med tåg

 

A Beautiful Skyscraper In Moscow from the bottom up - The Evolution Tower

 

3. Världens vackraste skyskrapor: Empire State Building

Den mest kända kontorsbyggnaden i världen, Empire State Building sedan dess 1931. Den enastående New York-skrapan byggdes på 1920-talet i en kapplöpning om att bygga de högsta skyskraporna i världen. Empire State Building vann loppet när arkitekterna Raskob och Smith designade en episk skyskrapa som dominerar Manhattans skyline kl. 381 meter.

Empire State Building är ett av New Yorks landmärken du måste se. Från 38:e våningen, du kan välkomna soluppgången tillsammans med staden som aldrig sover. Med utsikt över Central Park, Fifth Avenue till Times Square, utsikten från Empire State Building är oförglömlig.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

A Beautiful Skyscraper In New York The Old Empire State Building

 

4. Shanghai Tower

Den näst högsta skyskrapan i världen, Shanghai Tower når 632 meter. Dominerar Shanghais hisnande silhuett, Shanghai Tower har den högsta utsiktsplattformen i världen med utsikt över Shanghai året runt.

Ytterligare unika funktioner inkluderar en glasfasad, med en virvlande topp, och en av de mest fascinerande funktionerna är de gröna interiörerna. Förutom den gröna designen, tornet är utformat som en stad i sig själv, hotell, butikslokaler, kontor, och besöksutrymmen för allmänheten. Shanghai Tower är inte bara en av de 10 världens vackraste skyskrapor, men det är också störst, med förmågan att tillmötesgå 16,000 människor.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

foggy night & Shanghai Tower

 

5. Bank of China Tower Hong Kong

Dominerar Hongkongs skyline, Bank of China-byggnaden är en av de mest anmärkningsvärda skyskraporna i Kina. På 367 meter, Bank of China Tower är en av de högsta skyskraporna i världen och den mest anmärkningsvärda byggnaden i centrala Hong Kong. Med skarpa kanter och triangulära mönster på utsidan, Bank of China kommer att hålla dig titta i timmar i sträck.

Medan de flesta besökare till Hong Kong tycker att denna skyskrapa är unik, det finns några som inte är imponerade. Anledningen är just de egenskaper som skiljer BOC från den andra vackra byggnader i Kina. De skarpa kanterna och X, är negativa symboler i Feng Shui. i alla fall, den möjliga negativa oturen hindrar inte resenärer från att beundra denna arkitektoniska skönhet varje dag.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

Bank of China Tower in Hong Kong

 

6. Marina Bay Sands Singapore

En av 10 vackraste skyskraporna i världen, är en utväg. Marina Sands vetter mot Marina Bay, med restauranger, ett kasino, en teater, i tre torn, ansluten av en 340 meter lång SkyPark. Dessutom, det mest fantastiska komplexet har världens högsta infinitypool.

Arkitekten Moshe Safdie förklarade att skyskrapans design var inspirerad av en kortlek. Det finns fantastisk utsikt över Singapore från infinitypoolen, på 57:e våningen. Dessutom, du kan beundra den fantastiska skyskrapan Marina Bay Sands från Gardens by The Bay, en annan underbar plats att besöka i Singapore.

Milano till Neapel med tåg

Florens till Neapel med tåg

Venedig till Neapel med tåg

Pisa till Neapel med tåg

 

The Green gardens at Marina Bay Sands Singapore

 

7. Världens vackraste skyskrapor: Tokyo Skytree

Med 2 observationsdäck, Tokyo Skytree skyskrapan är en av de fem högsta skyskrapor i världen. På 634 meter, du kan få kaffe på världens högsta kafé, med fantastisk utsikt över Tokyo. Skytree byggdes för att vara ett tv- och sändningstorn och blev senare ett av de viktigaste landmärkena i Tokyo.

Förutom observationsdäcken, och café, du kan besöka ett akvarium och planetarium vid dess bas. Utsiktsdäcken erbjuder 360 graders utsikt över den mest futuristiska och spännande staden i Japan, och Asien. Poängen, kom beredd att tillbringa en hel dag med att beundra utsikten och besöka de många fantastiska faciliteterna i Tokyos Skytree-skyskrapa.

Milano till Rom med ett tåg

Florens till Rom med ett tåg

Venedig till Rom med ett tåg

Neapel till Rom med ett tåg

 

Skytree is A Beautiful Skyscrapers In Tokyo

 

8. Kantontornet Guangzhou

Kina är en fascinerande blandning av modernt och antikt, där tempel överlever bredvid skyskrapor som stiger upp i molnen. En av de bästa platserna att besöka i Kina är Guangzhou och det astronomiska kantontornet. Vid eposet 604 meters höjd, Canton Tower är synligt från vilken punkt som helst i Guangzhou.

En av de bästa sakerna att göra i Canton Tower är att ta en spårvagnstur på toppen. Så, om du inte har höjdskräck, kom på natten, när tornet är upplyst med klara regnbågsfärger. Från spårvagnskombination till en visningsbiljett, att besöka Canton Tower är en enastående upplevelse och mer än att bara stå vid basen häpnadsväckande.

Interlaken till Zürich med ett tåg

Luzern till Zürich med ett tåg

Bern till Zürich med ett tåg

Genève till Zürich med ett tåg

 

Canton Tower Guangzhou

 

9. Liebian International Building

Det största konstgjorda vattenfallet är en magnifik del av världens mest hisnande skyskrapa. Liebian International skyskrapa är 121 meter hög med ett vattenfall över sina fasader. Det högsta vattenfallet matar av fyra pumpar och nederbörd vid dess bas. Du kan se denna anmärkningsvärda byggnad på din resa till Kina, särskilt till Guiyang, i sydvästra Kina.

Den Liebiska skyskrapan kanske inte är den högsta i världen, men det är verkligen en av de bästa 5 vackraste skyskraporna i världen.

Bryssel till Amsterdam med ett tåg

London till Amsterdam med ett tåg

Berlin till Amsterdam med tåg

Paris till Amsterdam med tåg

 

 

10. Världens vackraste skyskrapor: Agbar Tower Barcelona

Torre Glories är en anmärkningsvärd skyskrapa bland de många vackra landmärkena i Barcelona. 38 våningar 144 meter skyskrapa är skapandet av en fransk arkitekt. Den vackra skyskrapan har formen av en gejser som stiger upp i himlen och designades efter berget Montserrat. Vid en närmare titt kommer du att märka att hela fasaden är gjord av glas.

i alla fall, Agbar Towers mest slående egenskap är den färgglada belysningen. Den spanska skyskrapan har 4,500 LED-enheter. Dessa LED-enheter visar bilder och kan producera 16 miljoner färger. Dessutom, om du cirklar Agbar Tower kommer du att märka referensen till ett annat fantastiskt landmärke, Gaudis Sagrada-familj. Så, när du vill besöka denna vackra skyskrapa, var redo att beundra det hela dagen lång.

Rimini till Florens med ett tåg

Rom till Florens med ett tåg

Pisa till Florens med ett tåg

Venedig till Florens med ett tåg

 

The lighted Agbar Tower Barcelona

 

Här på Rädda ett tåg, vi hjälper dig gärna att planera en resa till 10 världens vackraste skyskrapor med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 vackraste skyskrapor världen över" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fmost-beautiful-skyscrapers-worldwide%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)