Čas branja: 7 minut
(Zadnja posodobitev: 05/11/2021)

Vzlet v nebo, naslednji 10 najlepši nebotičniki na svetu so mojstrovine najboljših svetovnih arhitektov. Mešanje futurističnih elementov, trajnostne in zelene lastnosti, ti 10 čudovite zgradbe so tudi nekatere najbolj obiskane znamenitosti po vsem svetu.

 

1. Najlepši nebotičniki na svetu: The Shard

306 metrov visoko, stolp Shard je najbolj prepoznaven nebotičnik v Londonu. z najboljša razgledna ploščad v Londonu, lahko vidite čudovito mestno obzorje s strehe nebotičnika. Razgledna ploščad je 244 metrov in ponuja razglede skoraj vse do vseh kotičkov Londona.

Odprto v 2003, Shard privablja obiskovalce z vsega sveta. Predvsem zato, ker edinstvena arhitekturna zasnova izstopa med vsemi velikimi nebotičniki na svetu. Zasnova Shard je sestavljena iz steklenih kosov in je zasnovana kot drobec stekla, obstajajo 11,000 steklene plošče v konstrukciji Shard. Torej, ko je v Londonu vredno obiskati, skupaj z neverjetno večerjo ob sončnem zahodu v restavracijah Shard v nadstropjih 31-33, najvišje v Združenem kraljestvu.

Amsterdam v London z vlakom

Pariz do Londona z vlakom

Iz Berlina v London z vlakom

Iz Bruslja v London z vlakom

 

The Shard is one of the most Beautiful Skyscrapers Worldwide

 

2. Najlepši nebotičniki na svetu: Evolucijski stolp Moskva

246 metrov visoko, spiralni stolp Evolution Tower v Moskvi je eden najbolj fascinantnih nebotičnikov na svetu. Čudoviti nebotičnik prevladuje v poslovnem okrožju Moskve v mestu Moskva in gleda na reko Moskvo. S postajo metroja, nakupovalno središče, pisarne, in zelene površine, the Evolution Tower je ena izmed najbolj obiskanih znamenitosti v Moskvi.

Arhitekturna struktura je osupljiva in vzbujajoča strahospoštovanje, zaradi česar je Evolution eden izmed najbolj neverjetni kraji za obisk v Rusiji. Torej, ni treba reči, da ruski nebotičnik vsebuje številne fotografije s potovanj po vsem svetu in je vir posnemanja za arhitekte in inženirje po vsem svetu.

Dunaj do Budimpešte z vlakom

Praga do Budimpešte z vlakom

Munchen do Budimpešte z vlakom

Gradec do Budimpešte z vlakom

 

A Beautiful Skyscraper In Moscow from the bottom up - The Evolution Tower

 

3. Najlepši nebotičniki na svetu: Empire State Building

Najbolj znana poslovna zgradba na svetu, Empire State Building od takrat 1931. Izjemni newyorški strgalec je bil zgrajen v dvajsetih letih prejšnjega stoletja v tekmi za gradnjo najvišjih nebotičnikov na svetu. Empire State Building je zmagal na dirki, ko sta arhitekta Raskob in Smith zasnovala epski nebotičnik, ki dominira na obzorju Manhattna pri 381 metrov.

Empire State Building je ena od znamenitosti New Yorka, ki si jih morate ogledati. Iz 38. nadstropja, lahko pozdravite sončni vzhod skupaj z mestom, ki nikoli ne spi. S pogledom na Central Park, Peta avenija do Times Squarea, razgledi z Empire State Buildinga so nepozabni.

Frankfurt na vlak z vlakom

Leipzig v Berlin z vlakom

Hannover v Berlin z vlakom

Hamburg do Berlina z vlakom

 

A Beautiful Skyscraper In New York The Old Empire State Building

 

4. Šanghajski stolp

Drugi najvišji nebotičnik na svetu, Šanghajski stolp doseže 632 metrov. Prevladuje nad osupljivim obzorjem Šanghaja, Shanghai Tower ima najvišjo razgledno ploščad na svetu, ki ponuja razgled na Šanghaj skozi vse leto.

Dodatne edinstvene lastnosti vključujejo stekleno fasado, z vrtinčastim vrhom, in ena najbolj fascinantnih značilnosti so zeleni notranji prostori. Poleg zelenega dizajna, stolp je zasnovan kot mesto v sebi, Hotel, trgovskih prostorih, pisarne, in prostore za obiskovalce za javnost. Šanghajski stolp ni le eden izmed 10 najlepših nebotičnikov na svetu, je pa tudi največji, z zmožnostjo prilagajanja 16,000 ljudje.

Amsterdam do Pariza z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

foggy night & Shanghai Tower

 

5. Bank of China Tower Hong Kong

Prevladuje na obzorju Hongkonga, Stavba Bank of China je eden najbolj izjemnih nebotičnikov na Kitajskem. Pri 367 metrov, Bank of China Tower je eden najvišjih nebotičnikov na svetu in najbolj opazna zgradba v središču Hong Konga. Z ostrimi robovi in ​​trikotnimi vzorci na zunanji strani, Bank of China vas bo spremljala ure in ure.

Medtem ko večina obiskovalcev Hongkonga meni, da je ta nebotičnik edinstven, nekaj jih je, ki niso navdušeni. Razlog so prav značilnosti, ki BOC razlikujejo od drugih čudovite stavbe na Kitajskem. Ostri robovi in ​​X, so negativni simboli v Feng Shuiju. Vendar, morebitna negativna smola popotnikom ne preprečuje, da bi vsak dan občudovali to arhitekturno lepoto.

Nürnberg do Prage z vlakom

Munchen do Prage z vlakom

Berlin do Prage z vlakom

Dunaj do Prage z vlakom

 

Bank of China Tower in Hong Kong

 

6. Marina Bay Sands Singapur

Eden od 10 najlepših nebotičnikov na svetu, je letovišče. Marina Sands gleda na zaliv Marina Bay, z restavracijami, casino, gledališče, v treh stolpih, povezan s 340 metrov dolgim ​​SkyParkom. Poleg tega, najbolj neverjeten kompleks ima najvišji neskončni bazen na svetu.

Arhitekt Moshe Safdie je pojasnil, da je zasnova nebotičnika navdihnila s krovom kart. Iz neskončnega bazena je čudovit razgled na Singapur, v 57. nadstropju. Poleg tega, lahko občudujete neverjeten nebotičnik Marina Bay Sands iz Gardens by The Bay, še en čudovit kraj za obisk v Singapurju.

Milano do Neaplja z vlakom

Firence do Neaplja z vlakom

Benetke do Neaplja z vlakom

Pisa do Neaplja z vlakom

 

The Green gardens at Marina Bay Sands Singapore

 

7. Najlepši nebotičniki na svetu: Tokyo Skytree

z 2 opazovalne ploščadi, nebotičnik Tokyo Skytree je eden izmed petih najvišjih nebotičnikov na svetu. Pri 634 metrov, kavo lahko dobite v najvišji kavarni na svetu, s čudovitim razgledom na Tokio. Skytree je bil zgrajen kot televizijski in oddajni stolp in je pozneje postal najpomembnejša znamenitost v Tokiu.

Poleg opazovalnih ploščadi, in kavarna, obiščete lahko akvarij in planetarij na njegovem dnu. Ponujajo razgledne ploščadi 360 stopinj na najbolj futuristično in razburljivo mesto na Japonskem, in Aziji. Spodnja črta, pripravite se, da preživite cel dan občudovanja razgledov in obiska številnih neverjetnih objektov v nebotičniku Skytree v Tokiu.

Milano v Rim z vlakom

Firence do Rima z vlakom

Benetke v Rim z vlakom

Neapelj v Rim z vlakom

 

Skytree is A Beautiful Skyscrapers In Tokyo

 

8. Canton Tower Guangzhou

Kitajska je fascinantna mešanica modernega in starodavnega, kjer preživijo templji ob nebotičnikih, ki se dvigajo v oblake. Ena izmed najboljša mesta za obisk na Kitajskem je Guangzhou in astronomski Canton Tower. V ep 604 metrov višine, Canton Tower je viden s katere koli točke v mestu Guangzhou.

Ena najboljših stvari v Canton Towerju je vožnja s tramvajem na vrhu. Torej, če se ne bojite višine, pridi ponoči, ko je stolp osvetljen s svetlimi mavričnimi barvami. Od tramvajske kombinacije do vstopnice za razgledno ploščad, Obisk Canton Towerja je izjemna izkušnja in več kot le stati ob dnu, ki je padla čeljust.

Interlaken v Zürich z vlakom

Iz Luzerna v Zürich z vlakom

Bern v Zürich z vlakom

Iz Ženeve v Zürich z vlakom

 

Canton Tower Guangzhou

 

9. Liebian International Building

Največji umetni slap je čudovita značilnost najbolj osupljivega nebotičnika na svetu. Liebian International nebotičnik je 121 metrov visok s slapom nad pročelji. Najvišji slap napaja štiri črpalke in padavine na svojem dnu. To izjemno zgradbo si lahko ogledate na svojem potovanju na Kitajsko, zlasti v Guiyang, na jugozahodu Kitajske.

Liebijski nebotičnik morda ni najvišji na svetu, vendar je zagotovo eden od vrhov 5 najlepših nebotičnikov na svetu.

Bruselj do Amsterdama z vlakom

London do Amsterdama z vlakom

Berlin do Amsterdama z vlakom

Pariz do Amsterdama z vlakom

 

 

10. Najlepši nebotičniki na svetu: Agbar stolp Barcelona

Torre Glories je izjemen nebotičnik med številnimi čudovitimi znamenitostmi v Barceloni. 38-zgodba 144 metrov nebotičnik je stvaritev francoskega arhitekta. Čudoviti nebotičnik ima obliko gejzirja, ki se dviga v nebo in je bil zasnovan po gori Montserrat. Če pogledate od blizu, boste opazili, da je celotna fasada izdelana iz stekla.

Vendar, Najbolj presenetljiva značilnost stolpa Agbar je barvita osvetlitev. Španski nebotičnik ima 4,500 LED naprave. Te LED naprave prikazujejo slike in jih lahko proizvajajo 16 milijon barv. Poleg tega, če obkrožite stolp Agbar, boste opazili sklicevanje na še eno neverjetno znamenitost, Gaudijeva družina Sagrada. Torej, kadarkoli želite obiskati ta čudovit nebotičnik, bodite pripravljeni občudovati cel dan.

Rimini v Firence z vlakom

Rim v Firence z vlakom

Pisa v Firence z vlakom

Benetke v Firence z vlakom

 

The lighted Agbar Tower Barcelona

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali pri načrtovanju izleta v 10 najlepših nebotičnikov na svetu z vlakom.

 

 

Ali želite vdelati naš blog objavo »10 najlepših nebotičnikov na svetu« na svoje spletno mesto? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fmost-beautiful-skyscrapers-worldwide%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)