Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 05/11/2021)

Leteći u nebo, sljedeće 10 Najljepši neboderi na svijetu su remek djela najboljih svjetskih arhitekata. Kombinacija futurističkih elemenata, održive i zelene karakteristike, ove 10 prelijepe zgrade su također neke od najposjećenijih znamenitosti širom svijeta.

 

1. Najljepši neboderi na svijetu: The Shard

306 metara visok, toranj Shard je najprepoznatljiviji neboder u Londonu. sa najbolja platforma za gledanje u Londonu, možete vidjeti prekrasan gradski obris sa krova nebodera. Platforma za gledanje je 244 metara i pruža pogled na skoro sve do svakog kutka Londona.

Otvoreno u 2003, Shard privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Najviše zato što se jedinstvenim arhitektonskim dizajnom ističe među svim velikim neboderima na svijetu. Dizajn Shard se sastoji od staklenih komada i dizajniran je kao komad stakla, oni su 11,000 staklene ploče u Shardovoj konstrukciji. Dakle, kada je u Londonu vredi posetiti, zajedno sa neverovatnom večerom u zalasku sunca u restoranima Shard na spratovima 31-33, najviši u Velikoj Britaniji.

Amsterdam do Londona vlakom

Pariz do Londona vozom

Iz Berlina u London vlakom

Brisel do Londona vozom

 

The Shard is one of the most Beautiful Skyscrapers Worldwide

 

2. Najljepši neboderi na svijetu: Evolution Tower Moskva

246 metara visok, spiralni Evolution Tower u Moskvi jedan je od najfascinantnijih nebodera na svijetu. Prelepi neboder dominira poslovnom četvrti Moskve u gradu Moskva i gleda na reku Moskvu. Sa metro stanicom, trgovački centar, uredima, i zelene površine, the Evolution Tower je jedna od najposjećenijih atrakcija u Moskvi.

Arhitektonska struktura je zapanjujuća i izaziva strahopoštovanje, čineći Evoluciju jednom od najneverovatnija mesta za posetu u Rusiji. Dakle, nema potrebe reći da ruski neboder ima mnogo fotografija sa putovanja širom svijeta i da je izvor imitacije za arhitekte i inženjere širom svijeta.

Beč do Budimpešte vlakom

Prag do Budimpešte vlakom

Minhen do Budimpešte vlakom

Graz do Budimpešte vlakom

 

A Beautiful Skyscraper In Moscow from the bottom up - The Evolution Tower

 

3. Najljepši neboderi na svijetu: Empire State building

Najpoznatija poslovna zgrada na svijetu, Empire State Building od tada 1931. Izvanredni njujorški strugač izgrađen je 1920-ih u utrci za izgradnju najviših nebodera na svijetu. Empire State Building je pobijedio u utrci kada su arhitekti Raskob i Smith dizajnirali epski neboder koji dominira obrisom Manhattana u 381 metara.

Empire State Building jedna je od znamenitosti New Yorka koje morate posjetiti. Sa 38. kata, možete dočekati izlazak sunca zajedno sa gradom koji nikad ne spava. Sa pogledom na Central Park, Peta avenija do Times Squarea, pogledi sa Empire State Buildinga su nezaboravni.

Frankfurt do Berlina vlakom

Leipzig do Berlina vlakom

Hannover do Berlina vlakom

Hamburg do Berlina vlakom

 

A Beautiful Skyscraper In New York The Old Empire State Building

 

4. Shanghai Tower

Drugi najviši neboder na svijetu, Šangajski toranj doseže 632 metara. Dominira nad panoramom Šangaja koja oduzima dah, Šangajski toranj ima najvišu platformu za gledanje na svijetu sa koje se pruža pogled na Šangaj tokom cijele godine.

Dodatne jedinstvene karakteristike uključuju staklenu fasadu, sa vrtložnim vrhom, a jedna od najfascinantnijih karakteristika su zeleni unutrašnji prostori. Pored zelenog dizajna, kula je dizajnirana kao grad u sebi, hotel, maloprodajnih prostora, uredima, i prostori za posjetioce za javnost. Šangajski toranj nije samo jedan od 10 najlepših nebodera na svetu, ali je ujedno i najveći, sa mogućnošću smeštaja 16,000 ljudi.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

foggy night & Shanghai Tower

 

5. Bank of China Tower Hong Kong

Dominira horizontom Hong Konga, zgrada Banke Kine jedan je od najistaknutijih nebodera u Kini. At 367 metara, Kula Bank of China jedan je od najviših nebodera na svijetu i najistaknutija zgrada u centru Hong Konga. Sa oštrim rubovima i trokutastim dizajnom na vanjskoj strani, Banka Kine će vas držati da gledate satima.

Dok većina posetilaca Hong Konga smatra ovaj neboder jedinstvenim, ima nekoliko koji nisu impresionirani. Razlog su upravo karakteristike koje razlikuju BOC od ostalih lepa zgrada u Kini. Oštre ivice i X, su negativni simboli u Feng Shuiju. kako god, mogući negativan peh ne sprečava putnike da se svakodnevno dive ovoj arhitektonskoj lepoti.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

Bank of China Tower in Hong Kong

 

6. Marina Bay Sands Singapur

Jedan od 10 najlepših nebodera na svetu, je odmaralište. Marina Sands gleda na Marina Bay, sa restoranima, kazino, pozorište, u tri kule, povezani 340 metara dugim SkyParkom. Osim toga, najnevjerovatniji kompleks ima najviši infinity bazen na svijetu.

Arhitekta Moshe Safdie objasnio je da je dizajn nebodera inspirisan špilom karata. Iz infinity bazena se pruža neverovatan pogled na Singapur, na 57. spratu. Osim toga, možete se diviti neverovatnom neboderu Marina Bay Sands iz Gardens by The Bay, još jedno prekrasno mjesto za posjetiti u Singapuru.

Milano do Napulja vlakom

Firenca do Napulja vlakom

Venecija do Napulja vlakom

Pisa do Napulja vlakom

 

The Green gardens at Marina Bay Sands Singapore

 

7. Najljepši neboderi na svijetu: Tokyo Skytree

sa 2 palube za posmatranje, neboder Tokyo Skytree jedan je od pet najviših nebodera na svijetu. At 634 metara, možete popiti kafu u najvišem kafiću na svijetu, sa neverovatnim pogledom na Tokio. Skytree je konstruisan da bude televizijski i radio-difuzni toranj, a kasnije je postao jedna od najvažnijih znamenitosti u Tokiju.

Pored vidikovaca, i kafe, možete posjetiti akvarijum i planetarijum u njegovoj bazi. U ponudi su osmatračnice 360 stepenima pogleda na najfuturističkiji i najuzbudljiviji grad u Japanu, i Aziji. Dno crta, pripremite se da provedete ceo dan diveći se pogledima i posećujući mnoge neverovatne objekte u tokijskom neboderu Skytree.

Milano do Rima vlakom

Firenca do Rima vlakom

Venecija u Rim vlakom

Napulj do Rima vlakom

 

Skytree is A Beautiful Skyscrapers In Tokyo

 

8. Canton Tower Guangzhou

Kina je fascinantna mješavina modernog i drevnog, gde hramovi opstaju pored nebodera koji se dižu u oblake. Jedan od najbolja mjesta za posjetiti u Kini je Guangzhou i astronomska Kantonska kula. U epici 604 metara visine, Kantonski toranj je vidljiv sa bilo koje tačke u Guangzhouu.

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti u Canton Toweru je vožnja tramvajem na vrhu. Dakle, ako nemate strah od visine, dođi noću, kada je toranj obasjan jarkim duginim bojama. Od tramvajske kombinacije do karte za gledanje, Posjetite Canton Tower je izvanredno iskustvo i više od pukog stajanja u podnožju spuštene vilice.

Interlaken do Züricha vlakom

Luzern do Zürich vlakom

Bern do Zürich vlakom

Ženeva do Zurich vlakom

 

Canton Tower Guangzhou

 

9. Međunarodna zgrada Liebian

Najveći vodopad koji je napravio čovjek veličanstveno je obilježje nebodera na svijetu koji oduzima dah. Liebian International neboder je 121 metara sa vodopadom na fasadama. Najviši vodopad napaja četiri pumpe i padavine u njegovom dnu. Ovu izvanrednu zgradu možete vidjeti na svom putovanju u Kinu, posebno u Guiyang, u jugozapadnoj Kini.

Liebijski neboder možda nije najviši na svijetu, ali je svakako jedan od najboljih 5 najlepših nebodera na svetu.

Brisel do Amsterdama vlakom

London vlakom do Amsterdama

Berlin do Amsterdama vlakom

Pariz do Amsterdama vlakom

 

 

10. Najljepši neboderi na svijetu: Agbar Tower Barcelona

Torre Glories je izuzetan neboder među mnogim prekrasnim znamenitostima u Barseloni. 38 spratova 144 metara neboder je kreacija francuskog arhitekte. Prekrasni neboder ima oblik gejzira koji se diže u nebo i dizajniran je prema planini Montserrat. Ako bolje pogledate, primijetit ćete da je cijela fasada napravljena od stakla.

kako god, najupečatljivija karakteristika Agbar tornja je šareno osvetljenje. Španski neboder ima 4,500 LED uređaji. Ovi LED uređaji prikazuju slike i mogu proizvesti 16 milion boja. štaviše, ako zaokružite kulu Agbar primijetit ćete referencu na još jedan nevjerovatan orijentir, Gaudijeva porodica Sagrada. Dakle, kad god poželite da posetite ovaj prelepi neboder, budite spremni da mu se divite ceo dan.

Rimini do Firence vlakom

Rim do Firence vlakom

Pisa do Firence vlakom

Venecija do Firence vlakom

 

The lighted Agbar Tower Barcelona

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći u planiranju putovanja u 10 najljepših nebodera na svijetu vozom.

 

 

Želite li ugraditi naš blog post “10 najljepših nebodera širom svijeta” na svoju web stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Fmost-beautiful-skyscrapers-worldwide%2F – (Malo spusti da vidi Embed Code)