Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 11/08/2023)

Är du en tågentusiast eller någon som älskar att utforska nya destinationer med tåg? Väl, vi har spännande nyheter till dig! Europeiska unionen (USA) har nyligen presenterat omfattande regler för att förbättra järnvägstransporterna. Dessa nya regler prioriterar bättre skydd för passagerare, säkerställa en smidigare och roligare reseupplevelse för alla. Till sist, i den här artikeln, vi kommer att fördjupa oss i detaljerna i nya EU-järnvägsregler och hur de kommer att påverka dina tågresor positivt.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Den här artikeln utbildar om tågresor med Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

Förstå EU:s nya järnvägsregler

Till att börja med, låt oss få en bättre förståelse för EU:s nya järnvägsregler. EU utvecklade dessa regler för att förbättra tågresenärerna’ rättigheter och främja en sömlös reseupplevelse. Reglerna omfattar olika aspekter av tågresor, allt från passagerarrättigheter och tillgänglighet till datadelning mellan järnvägsoperatörer. Därav, genom att genomföra dessa föreskrifter, EU strävar efter att höja järnvägstransporternas övergripande kvalitet och effektivitet, vilket resulterar i en win-win för alla resenärer.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

New EU Train Regulations

 

Ersättningspolicy för Force Majeure

Tidigare, tågresenärer i Europa skulle kunna kräva monetär ersättning uppgående till 25% av biljettpriset för en tågförsening på mer än en timme och 50% för en försening på mer än 2 timmar. Nu, företag kommer att vara befriade från dessa betalningar om orsaken till förseningen är force majeure. Detta inkluderar allt som järnvägsoperatörerna inte kan kontrollera — till exempel, stormar, översvämningar, jordbävningar, terroristattacker, pandemier, och så vidare. Om ett företag objektivt sett inte kan förhindra en tågförsening eller inställning under exceptionella omständigheter, passagerare ska inte förvänta sig kompensation för 50% eller 25%. i alla fall, företag måste fortfarande omdirigera passagerare till andra tåg eller återbetala biljetten om resan inte kan organiseras.

Under tiden, det är viktigt att notera att strejker inte betraktas som våld majeure. Om en strejken gör att passagerare blir strandsatta på stationen i väntan på ett tåg, företaget ansvarar för att säkerställa att sina kunder når sina avsedda destinationer. Ersättningar för förseningar måste fortsätta att gälla.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Själv-omdirigering och kompensation för förseningar

En av de anmärkningsvärda bestämmelserna i EU:s nya järnvägsförordningar är införandet av självstyrning. Vid försening av resan, om järnvägsbolaget inte kan erbjuda en lösning inom rimlig tid (vanligtvis 100 minuter), passagerare har rätt att ta saken i egna händer. Passagerare kan självständigt ändra sin rutt genom att köpa biljetter till ett annat tåg eller buss. Järnvägsbolaget måste ersätta den nya biljettkostnaden, säkerställa att passagerarna når sin destination smidigt, även vid förseningar. i alla fall, det vore bäst att överväga att utgiften ska vara verklig “nödvändigt och rimligt,” så att åka i ett VIP-alternativ på bekostnad av den försenade operatören kommer inte att fungera.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Railway Timetable

Datadelning och förbättrade biljettalternativ

Trafik- och resedatadelning i realtid mellan järnvägsoperatörer förbättrar reseupplevelsen. De nya reglerna syftar till att främja ökad konkurrens mellan järnvägsoperatörer. De gör detta genom att uppmuntra informationsutbyte om tågtidtabeller, beläggningsgrad, och förseningar. Dessutom, resenärer kan förvänta sig mer attraktiva biljettalternativ på grund av denna ökade konkurrens. Det kommer att ge dem ett mer omfattande utbud av valmöjligheter och ökad flexibilitet när de planerar sina tågresor.

Som ett resultat, de nyfunna mekanismerna för samarbete och datadelning mellan järnvägsoperatörer kan potentiellt skapa en ringeffekt av positiva förändringar i hela resekosystemet. Som tågresor blir bekvämare och mångsidigare, det kan uppmuntra fler att välja tåg framför andra transportsätt, i slutändan bidrar till minskad trafikstockning, lägre koldioxidutsläpp, och en mer hållbar transportframtid.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Summer Solo Train Traveling

Förbättrad tillgänglighet för passagerare med nedsatt rörlighet

Enligt de nya EU-förordningarna, järnvägsföretagen måste prioritera behoven hos resenärer med nedsatt rörlighet. De måste se till att deras resor förblir oavbrutna och problemfria, även vid störningar. Detta innebär att personer med funktionsnedsättning eller rörelsehinder kan förvänta sig förbättrad tillgänglighet och assistans när de reser med tåg. Dessa bestämmelser ger passagerare makt, så att de kan ge sig ut på sina resor med självförtroende och sinnesfrid.

Enligt EU:s nya järnvägsregler, om en passagerare med nedsatt rörlighet behöver assistans, de kan begära att få resa uteslutande med följeslagare. I detta fall, ledsagaren har rätt till en fribiljett och en plats bredvid den som de assisterar. Förfrågningar för bistånd enligt de nya reglerna accepteras t.o.m 24 timmar före avgång. Detta är en utmärkt fördel för tågbranschen eftersom bussbolag kräver anmälan senast kl 36 timmar i förväg, medan luft- och vattenbärare kräver det 48 timmar i förväg.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Empty Train Station Platform

 

Hållbarhet och komfort

EU:s engagemang för hållbarhet är tydligt i de nya järnvägsreglerna. EU främjar järnvägstransporter som ett grönare alternativ, som syftar till att minska koldioxidutsläppen och bidra till en grönare framtid. Med dessa regler på plats, EU uppmuntrar passagerare att välja tåg framför andra transportsätt. Detta främjar hållbara resvanor och stödjer miljövårdsinsatser.

dessutom, cykelentusiaster fick också stark uppmuntran och stöd. Den spännande nyheten är att de nya tågen och uppgraderade vagnarna kommer att innehålla dedikerade cykelutrymmen. Dessa platser är obligatoriska, vilket innebär att de måste vara tillgängliga. Därför, om du är en cykelälskare, dessa speciellt utsedda områden kommer att göra din tågresa ännu mer cykelvänlig.

 

 

Slutsatsen vid EU:s nya järnvägsförordning

Verkligen, Genomförandet av nya EU:s järnvägsförordningar innebär ett förbättrat tågresor för passagerare över hela kontinenten. Det visar erkännandet av järnvägar’ avgörande roll för att koppla samman samhällen, främja turism, och främja ekonomisk tillväxt. EU:s ansträngningar för att stärka passagerarnas rättigheter och säkerställa en smidigare reseupplevelse exemplifierar deras engagemang för att skapa ett pålitligt och kundcentrerat järnvägsnät.

Sammanfattningsvis, de nya EU-reglerna för järnvägstransporter markerar ett viktigt steg framåt när det gäller att prioritera passagerarskydd och förbättra reseupplevelsen. Dessa regler syftar till att göra tågresor mer bekväma, effektiv, och roligt för alla. De inkluderar förbättrad tillgänglighet för passagerare med nedsatt rörlighet. En annan positiv förändring är introduktionen av egen omdirigering. Dessutom, ökad konkurrens mellan järnvägsoperatörer kommer att gynna resenärerna. Med dessa progressiva åtgärder på plats, passagerare kan med säkerhet ge sig ut på sina tågresor. Deras rättigheter skyddas, och deras reseupplevelse är en prioritet. EU:s åtagande att höja kvaliteten på järnvägstransporter speglar dess vision om en hållbar och passagerarcentrerad framtid. Allt ombord för en smidigare, mer förtjusande tågresor!

 

En fantastisk tågresa börjar med att hitta de bästa biljetterna på den vackraste och bekvämaste tågsträckan. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa och hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Hur man förbereder sig för en tågresa" på din sida? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)