Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 14/01/2022)

Köln Festival är definitivt värt att lägga till listan hink. 1.5 Miljoner som deltar nästan varje år, hålla med! Även känd som den femte-säsongen, denna världsberömda festival kommer säkerligen att bli en upplevelse för livet. Köln karneval är inte bara roligt utan också super lätt att komma till med tåg, med hjälp av Spara Ett Tåg Här är våra tips för The Köln Festival 2019 och hur man kommer dit med tåg.

 

Cologne Festival Costumes

Vad man ska packa för Köln Festival:

Det är dags att gå kostym handla. Som inte älskar en klädsel? Stilen är ganska annorlunda från brasilianska karnevaler. Tänka mer ”Prussian soldaten” med en rejäl dos av smink och paljetter!

Köln Carnival är framför allt en festival av maskeraddräkter, så använd din fantasi! Den ljusare desto bättre.

För bollar och andra inomhus händelser, tunna dräkter rekommenderas. Om du verkligen vill erfarenhet denna festival, måste du gå utanför! Kom bara ihåg att bära något varmt under! Den verkliga Köln karneval fläkten inte avskräckta av väder! Gäster som anländer i sista minuten hittar masker, kostymer, och make-up i många butiker i centrum. Som en sista utväg, en enkel rött papper näsan är allt du behöver. Vill ha lite klänning info.

München till Köln Tåg

Bryssel till Köln Tåg

Wien till Köln Tåg

Hannover till Köln Tåg

 

Hur man kommer till Köln Festival:

Du kommer att vilja ta ett tåg till Köln huvudstation. Detta är också en av Europas viktigaste järnvägs hubbar, så att du inte kämpa för att hitta en tid som passar dig med SaveATrain.

Du kan resa till Köln Festival snabbt och bekvämt från större städer i Tyskland och andra europeiska länder: Varje dag, mer än 1,300 tågen mellan Köln och destinationer hela Tyskland och utomlands. Höjdpunkter av tjänsten omfattar internationella höghastighetståg som förbinder Köln med london, Paris, amsterdam, och Bryssel. Med höghastighetståg tjänsten till Frankfurt, Koln - Deutz järnvägsstation - den andra terminalen för höghastighetståg i Köln - och Köln / Bonn Flygplats station, Köln har ytterligare förbättrat sin viktiga roll som ett centralt nav för järnväg transport.

Den lokala kollektivtrafiken i Köln och den omgivande regionen är också utmärkt, terar underjordiska, spårvagn, och busstrafiken som kommer att ge dig optimal rörlighet under din vistelse i Köln.

Den information som lämnats av Tyska järnvägar Railway Företaget omfattar inte bara tågtidtabeller, men också ansluta spårvagn och buss tidtabeller plus den tid som behövs för att nå den närmaste hållplatsen eller station till fots.

Amsterdam till Köln Tåg

Rotterdam till Köln Tåg

Antwerpen till Köln Tåg

Paris till Köln Tåg

 

Tyska järnvägståg i en järnvägsstation Hbf

 

Kolsch dialekt i Köln Carnival

För att förstå “konstig” Köln Carnival kultur, du behöver för att lära sig några typiska uttryck från Kolsch dialekt. Om de är nya för dig, inte börja tvivla din tyska färdigheter – de flesta tyskar känner inte dem antingen.

Fastan, eller: Fastan

Karneval, även känd som “Femte säsongen,” innehar en särskild plats i hjärtat hos de flesta Köln invånare att de har många ord för det. Även Carnival, eller “Fastan,” sägs börja november 11 varje år, de riktigt “stora dagar” börja med Ladies’ Natt, eller “Fastelavn för kvinnor” på torsdag innan och löper fram till början av askonsdagen.

Luxemburg till Köln Tåg

Liege till Köln Tåg

Zürich till Köln Tåg

Genève till Köln Tåg

 

 

Kolsch

Kolsch: Det är det enda språk som du kan dricka. Det är rinnande gag i Köln, där dialekten och hemstad brygga samma namn. gjorde Normalt tall, slanka glasögon, Under Köln Carnival det plastmuggar bara eftersom ingen krossbart glas är tillåtet på gatan. Skulle du ta Kolsch vid Brauhaus, fastän, kom ihåg: ta med kontanter. Det är det enda sättet att köpa dricka biljetter i packad pubar.

Berlin och Köln Tåg

Nürnberg till Köln Tåg

Bonn till Köln Tåg

Stuttgart till Köln Tåg

 

Butzcher

A “Butzcher” är en stor smooch. Under Cologne Carnival festligheterna, räkna med att få kissed (“blåst,” eller för att vara korrekt: “jebutz”) mer än vanligt. Komplett främlingar distribuera ofarliga Pecks på främlingar’ kinder, även om vissa våt Butzcher (i standard Kolsch, “Butz”) kan också smeta Carnival smink över hela ansiktet.

Frankfurt till Köln Tåg

Dresden till Köln Tåg

Aachen till Köln Tåg

 

Weetschaff

Detta ord avser pubar, barer, eller restauranger. Nästan alla av dem deltar i fira Köln Carnival. De rensar ut möblerna för att skapa ett stort dansgolv och dekorera allt färgglatt i sex dagar av firande i rad. I många lokala pubar, endast Kölsche musik är spelad (låtar i Kölsch dialekt). Du hittar ofta upp till 300 meter långa köer framför traditionella pubar.

 

Vad är Weiberfastnacht?

Tidigt på morgonen, gatorna tanka Köln Festival dårar i kostymer. exakt 11:11 A.M., gatan Carnival invigs av borgmästaren i Köln och Köln Carnival triumvirat.

Intressant fakta: kvinnor (Kvinnor)

I 1824 i Beuel, en del av Bonn, en grupp tvättkvinnor bildade sin egen Karneval-kommitté. Det verkar de var trötta på att göra tvätt medan alla andra firade Karneval. De stormade stadshuset och tog över staden regeringen. (Nu minns ... Karneval är en tid då statstjänstemän öppet karikerade, och en mock regering väljs. I dag, denna ”storma av Beuel Town Hall” av kvinnor visas live på TV. Girl Power!

 

 

Köln Carnival Schedule:

 • Mars 1: Carnival fredag

  • Denna dag är faktiskt en vilodag. Men vi skulle inte ta detta för allvarligt. Ett stort antal sessioner och bollar ske på kvällen denna dag. Så om du vill en fest, du ska vara säker på att hitta en.
 • Mars 2: Carnival lördag

  • Efter en Carnival brunch med Kölsch öl, Det finns en föreställning på bivack av karnevalen samhällen med en militär tradition på Neumarkt. På kvällen kan du gå till Ghost Parade.
 • Mars 3: Carnival söndag

  • Börjar vid 11:11 A.M., Skolan och grann parader Mars genom centrum, med utklädda skolklasser och originella maskerader iscensatt av grannklubbar.
 • Mars 4: Rose måndag

  • Höjdpunkten av sessionen är den stora paraden på Rose måndag. Flottörerna börjar parad genom staden på 10 a.m. Deltagarna blåsa kyssar till kostymerade folkmassorna kantar paradvägen.
 • Mars 5: Carnival tisdag

  • Vid middagstid finns parader med grupper av kostymerade festprissar i förorterna. Efter det, firandet går fram till midnatt, när halm figuren kallas ”Nubbel” är begravd eller bränns.
 • Mars 6: Ask onsdag

  • På morgonen, Katoliker går till kyrkan för att få ett kors av aska på pannan som ett tecken på omvändelse. Den kvällen, årets Carnival säsongen traditionellt avslutades en fisk middag.

 

Har vi övertygat dig att delta i Köln Festival 2019, än? Ta dina tågbiljetter från Sava ett tåg på några minuter med utan extra, irriterande avgifter! Detta innebär mer pengar för Weetschaff ?

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcologne-festival%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)