Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 10/09/2021)

Europa som en kontinent är mycket varierande, Europa erbjuder något för alla typer av resenärer - läckra bites ingår. Men var ska dina smaklökar bli glada mest? Vilken måltidsbild kommer att ha din Instagram omdragning upp 100-tals gillar? Sluta fundera och börja mumsa. Upplev Europas bästa mat platser med våra top picks!

 

Europe's Best Food Spots on camera

1. Europas bästa matställen – grekland

Upplev Europas bästa mat platser i Grekland. Vem kan möjligen ogillar mat fylld filodeg? Grekisk mat är svårt att fel och det förmodligen har något att göra med deras historia. Landets matkultur anses vara över 4,000 år gammal. Du kan inte slå erfarenhet och det är därför det är Europas bästa matställen.

 

 

2. amsterdam

I det ögonblick du lämnar tågstation, du redan bombarderas med en rad fantastiska val. Första saker först. Hyr en cykel. Steg 2. Rida där näsan tar dig! Europas bästa matställen finns i amsterdam för en olika skäl. Spelar ingen roll Din budget, det finns något för alla! Du kunde besöka för en vecka och livnära sig enbart av gatu behandlar och marknads fare.

Vet inte var du ska börja? Få en snabb introduktion till Amsterdam livsmedel scen med en platta av härdat sill från en av stadens många sill vagnar eller sill handel. Om det är kokt fisk du längtar sedan försöka stekt fisk. Misshandlade och friterad vit fisk som serveras med en majonnäs sås. Till efterrätt. Pop i något av de 100-tals bagerier.

Om du letar efter något salta, du kommer inte att lida brist på alternativ för ost. De är bokstavligen på varje gathörn. Vår favorit? A sirap våffla består av två tunna våfflor, friterad med kladdig godhet inuti och toppad med pulveriserat socker.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

3. Italien

Hur kan vi ens tänka att namnge Europas bästa mat platser och inte omfatta Italien! Finns det ett europeiskt land med mer ikoniska mat? Hej, kolhydrater! Pizza och pasta finns på allas lista! Kom bara ihåg att varje region har sin specialitet och är säsongsberoende.

Genua till Milano Tåg

Rom till Milano Tåg

Bologna till Milano Tåg

Florens till Milano Tåg

 

large pizza italy is part of Europe's Best Food Spots

 

4. Europas bästa matställen – Frankrike

Lyon, känd som Frankrikes gourmet huvudstad Det har aldrig varit mer tillgänglig, med en direkt tåg till London och TGV anslutningar som kommer att ta dig till Paris eller Marseille i under två timmar. Är dina smaklökar känner äventyr? Bra! Vi har en behandling för dig! Prova den lokala specialiteten; förkläde sapper (panerad magar), sedan avsluta det med ett besök i den ständigt populära Croix-Rousse distriktet för några drinkar ute på stan.

Detta kan vara en av Europas bästa mat platser men det kommer inte utan en varning: "Entrée" kan användas i andra delar av världen för att betyda "huvudrätten,”Men på franska, det faktiskt betyder ”aptitretare.”Så hålla fast’entrée’för aptitretare och’plat’för huvudrätt, och du kommer att komma ut på andra sidan med en full mage och en stor erfarenhet.

Lyon till Toulouse Tåg

Paris till Toulouse Tåg

Marseille till Toulouse Tåg

Bordeaux till Toulouse Tåg

 

5. london

London mat scenen är fortfarande en del av Europas bästa mat platser tills vi vet resultatet av Brexit. London scen är en mish-mash av traditionell kulinariska vision och modern innovation. Ingen matcentrerad resa till London är komplett utan minst ett eftermiddagste, en söndag grillat på stadsdel pub tillsammans med en pint bitter eller någon takeaway fisk och pommes frites från en av stadens många ’chippies.’ Om Michelin kök är mer din grej, då är du fortfarande på rätt plats. Det finns för närvarande fem restauranger i Storbritannien som innehar tre Michelin -stjärnor. The Waterside Inn, Alain Ducasse vid Ester, den Araki, Restaurang Gordon Ramsay, och The Fat Duck.

Antwerpen till London Tåg

The Hague till London Tåg

Bordeaux till London Tåg

Genève London Tåg

 

 

Är dina smaklökar darr? Är magen mullrande i väntan? Boka din nästa tåg äventyr till din kulinariska himlen val med hjälp av SaveaTrain. Boka in under 3 minuter med inga bokningsavgifter!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fexperience-europes-best-food-spots%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)