Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 27/08/2021)

Rom är en vacker stad, men ibland en resenär längtar lite variation. De som bor i Rom tillräckligt länge för att utforska det kanske vill ha en titt runt området, för. Lyckligtvis, det är vad dagsutflykter är för! Med tanke på hur väl anslutna Rom är med tåg med de flesta platser, den största utmaningen är att välja vart man ska gå. i alla fall, Vi har förberett en lista för att hjälpa dig att göra just det. Här är 5 Dagsturer från Rom för att utforska Italien det alla resenärer kommer att njuta av!

 

1. En dagsutflykt till Ostia Antica

Ostia Antica är en gammal bosättning runt 30 km bort från Rom. Tillbaka i dagarna av antiken, denna stad var en stor hamn i Rom och det finns mycket att se här. Till exempel, du kan ta en titt på badhus med vackra mosaiker.

dessutom, Det finns också amfiteatern och huvudgatan. Ruinerna innehåller resterna av några betydande tempel, såsom den som tillägnad Hercules.

Florens till Milano Tåg

Florens till Venedig Tåg

Milan till Florens Tåg

Venedig till Milano Tåg

5 Day Trips From Rome To Explore Italy, Ostia Antica

 

2. Tivoli Italien

En annan dag resor från Rom som vi föreslår är Tivoli, den favoritstad flykt av den romerska kejsaren Hadrianus under det andra århundradet AD. Han byggde Hadrianus villa i denna vackra närbelägna staden, som han hamnade gillade mer än hans bostad i Rom.

Som den ultimata avkopplingen plats, Hadrianus villa i Tivoli har trädgårdar och bibliotek, och det blev så småningom en själva staden. Palats och tempel är en spännande del av tour, som kommer att göra din resa dag till Tivoli värt det.

Rom till Tivoli Tåg

Tivoli till Rom Tåg

Perugia till Tivoli Tåg

Orvieto till Tivoli Tåg

Tivoli Italy

 

3. Dagsutflykter från Rom till Bracciano

Hop av tåget efter en timmes lång resa från Rom, och du kommer att ha kommit fram till Bracciano. Den här underbara medeltida stad vid stranden av Bracciano Lake har gott om sevärdheter att erbjuda. Till exempel, du kan tour Orsini Odesalchi slott, vilket var en bostad av många adelsmän.

Vad mer, denna imponerande herrgård var också den plats där Katie Holmes gifte sig Tom Cruise i 2006. Dessutom, du kan turnera Braccianos katedral, som byggdes under medeltiden.

Rom till Bracciano Tåg

Bracciano till Rom Tåg

Bracciano till Manziana Tåg

Santa Marinella till Bracciano Tåg

 

4. neapel

Som en stad av stor historisk betydelse, Neapel är ett måste-besök för alla som vill uppleva Italien och att ta en dagstur från Rom. Visningar av Vesuvius, underbar arkitektur, och varm, vänliga lokalbefolkningen är några av de viktigaste inslagen i staden. i alla fall, Neapel är också känd som födelseplats pizza Margherita. Vad är mer, kan du besöka pizzeria där de gjorde den första pizza - Antica Pizzeria Port.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Venedig till Neapel Tåg

Pisa till Neapel Tåg

 

 

5. florens

Vår sista förslag för dagsturer från Rom är Florence, vilket kan tyckas vara lite för långt bort för en dagstur. i alla fall, det är enkelt och snabbt åtkomliga via tåg. Och bara se den historiska, arkitektoniskt hänförande Florens centrum kommer att göra resan värt det. Duomo di Firence är den berömda Florens domkyrka, som perfekt visar upp det gamla utseendet av staden. Besöker Florens på en dagsutflykt från Rom är ett bra sätt att avsluta din semester.

Alla dessa platser i närheten av Rom är värda ett besök. Om du letar efter en perfekt dagsutflykt, välj din favorit och gå. Det är så lätt!

Florens till Pisa Tåg

Florens till Rom Tåg

Bari till Florens Tåg

Salerno till Florens Tåg

Florence is the main Day Trips From Rome To Explore Italy

 

Redo för din italienska äventyr? Packa dina väskor, planera din semester aktiviteter, och Boka Tåg Biljetter i tid!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Dagsutflykter från Rom till Upptäck Italien” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fday-trips-rome-explore-italy%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)