Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 30/10/2020)

Rom merupakan sebuah bandar yang cantik, tetapi kadang-kadang pengembara keinginan sedikit pelbagai. Mereka yang tinggal di Rom cukup lama untuk meneroka ia mungkin ingin kita lihat sekitar kawasan, terlalu. nasib baik, itulah yang lawatan sehari adalah untuk! Memandangkan bagaimana berhubung Rome adalah dengan kereta api dengan kebanyakan tempat, cabaran yang paling besar adalah memilih di mana untuk pergi. Walau bagaimanapun, kami telah menyediakan satu senarai untuk membantu anda berbuat demikian. Disini adalah 5 Lawatan Siang Dari Rom Untuk Menjelajah Itali mana-mana pengembara akan menikmati!

 

1. A Trip Day To Ostia Antica

Ostia Antica merupakan penyelesaian purba sekitar 30km dari Rom. Kembali pada zaman Antikuiti, bandar ini adalah pelabuhan utama di Rome dan terdapat banyak untuk dilihat di sini. misalnya, anda boleh mengambil lihat di tempat mandi awam dengan mozek yang indah.

tambahan pula, terdapat juga amfiteater dan jalan utama. Runtuhan mengandungi tinggalan beberapa kuil yang ketara, seperti yang khusus untuk Hercules.

Florence untuk Trains Milan

Florence ke Venice Kereta api

Milan untuk Trains Florence

Venice untuk Trains Milan

5 Hari Trips Dari Rome Teroka Italy, Ostia Antica

 

2. Tivoli Italy

Satu lagi Trips Day dari Rom yang kami cadangkan adalah Tivoli, bandar melarikan diri kegemaran Maharaja Rom Hadrian pada abad kedua. Dia membina Hadrians Villa di bandar berdekatan yang indah ini, yang dia akhirnya suka lebih daripada kediamannya di Rome.

Sebagai tempat percutian muktamad, Hadrians Villa di Tivoli mempunyai taman-taman dan perpustakaan, dan ia akhirnya menjadi Bandar itu sendiri. Istana dan kuil-kuil merupakan sebahagian semasa jelajah itu, yang akan membuat lawatan sehari anda untuk Tivoli berbaloi.

Rom ke Kereta api Tivoli

Tivoli untuk Kereta api Rome

Perugia untuk Trains Tivoli

Orvieto untuk Trains Tivoli

Tivoli Italy

 

3. Trips hari Dari Rome Untuk Bracciano

Melompat dari kereta api selepas satu jam perjalanan panjang dari Rome, dan anda akan tiba di Bracciano. ini cantik bandar zaman pertengahan di tepi Bracciano Lake mempunyai banyak tempat untuk tawaran. Sebagai contoh, anda boleh melawat Orsini Odesalchi Castle, yang merupakan kediaman banyak bangsawan.

Apa lagi, rumah tersergam ini juga tempat di mana Katie Holmes berkahwin Tom Cruise dalam 2006. tambahan, anda boleh melawat Braccianos katedral, yang dibina pada zaman pertengahan.

Rom ke Kereta api Bracciano

Bracciano untuk Kereta api Rome

Bracciano untuk Trains Manziana

Santa Marinella untuk Trains Bracciano

 

4. Naples

Sebagai sebuah bandar penting sejarah besar, Naples adalah mesti melawat untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan Italy dan mengambil Trips Day Rome. Pemandangan Gunung Vesuvius, seni bina yang hebat, dan panas, penduduk tempatan yang mesra adalah beberapa ciri-ciri utama di bandar ini. Walau bagaimanapun, Naples juga terkenal sebagai tempat kelahiran pizza Margherita. Apa yang lebih, anda boleh melawat restoran pizza di mana mereka membuat pizza pertama - Antica Pizzeria Portalba.

Milan untuk Trains Naples

Florence untuk Trains Naples

Venice untuk Trains Naples

Pisa untuk Trains Naples

 

 

5. Florence

cadangan akhir kami untuk lawatan sehari dari Rom ialah Florence, yang mungkin seolah-olah menjadi agak terlalu jauh untuk lawatan sehari. Walau bagaimanapun, ia adalah mudah dan cepat diakses melalui kereta api. dan hanya melihat bersejarah, senibina yang mempesonakan pusat Florence akan membuat perjalanan berbaloi. Duomo di Firence adalah Katedral Florence yang terkenal, yang sempurna mempamerkan wajah lama bandar. Melawat Florence pada hari perjalanan dari Rom adalah cara yang baik untuk mengakhiri percutian anda.

Semua tempat-tempat ini berhampiran Rom bernilai melawat. Jika anda sedang mencari untuk perjalanan hari yang sempurna, memilih kegemaran anda dan pergi. Ia adalah yang mudah!

Florence untuk Trains Pisa

Florence ke Kereta api Rome

Bari untuk Trains Florence

Salerno untuk Trains Florence

Florence adalah Trips Day utama Dari Rome Teroka Italy

 

Bersedia untuk pengembaraan Itali anda? Pek beg anda, merancang aktiviti percutian anda, dan Buku Anda Tiket Kereta Api pada masa!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “5 Hari Trips Dari Rome Teroka Italy” ke laman web anda? anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fday-trips-rome-explore-italy%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)