Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Bersedia untuk terpesona dengan Itali dengan kereta api dengan saat anda melangkah kaki ke tanah yang besar. Tanah sejarah, seni bina indah, budaya yang keterlaluan, dan elegan, canggih, dan orang yang sopan akan menjadi sesuatu yang anda akan ingat hingga hari terakhir anda! Ingin tahu rahsia? Itali dengan kereta api adalah lebih hebat daripada yang anda boleh bayangkan!

sekarang, kerana anda akan tanah Romeo dan Juliet dengan kereta api, berikut adalah beberapa tips berguna eloklah anda mengikuti (terutamanya jika anda tidak pernah ke Itali dan tidak bercakap bahasa itu dengan fasih):

 

Mencari jalan sekitar Itali Oleh Jadual Kereta Api

Untuk semua orang ke seluruh Itali dengan kereta api dan ingin mendapatkan fakta-fakta mereka bersama-sama, memilih antara:

 • Trenitalia, perkhidmatan kereta api kebangsaan dengan semua laluan kebangsaan; adalah kereta api laju biasa.
 • kereta api Italo, untuk kereta api kelajuan tinggi / laluan.

Pilihan terbaik adalah untuk menyemak Itali dengan kereta api, dan kepada berada di pihak yang selamat: membandingkan harga, kurma, dan masa dan cari pilihan yang paling sesuai dengan anggaran dan peta perjalanan anda. Kita lihat pada kedua-dua untuk membandingkan schedules. Anda mungkin akan keliru dengan istilah yang, jadi di sini adalah bentuk-bentuk singkatan anda akan mendapati pada Laman web Trenitalia:

 • Rom Termini (stesen pusat) -> TE ROME
 • Naples Central (stesen pusat) -> NA C.The
 • Florence Santa Maria Novella (stesen pusat) -> Fl.SMN
 • stesen kereta api Venice Santa Lucia
 • Venice Saint Lucia (di atas pulau) -> DAN. S.L.
 • Venice Mestre (di tanah besar) -> MASTER
 • Milan Central (stesen pusat) -> MI C.le
 • Piazza Principe (stesen pusat) -> PRU P.P.
 • Genoa Stazione Brignole -> GE BRIG
 • La Spezia Centrale (stesen pusat) -> SPICE
 • Pisa Central (stesen pusat) -> PISA C.

Akan ada masa apabila anda mengambil Itali dengan kereta api anda akan melihat satu kereta api nama stesen di bahagian yang ditandakan dengan hitam, diikuti oleh beberapa orang lain dalam merah; ini menunjukkan terdapat stesen kereta api beberapa di bandar anda dalam perjalanan ke, dengan kereta api membawa anda ke semua kereta api berhenti.

Florence untuk Trains Pisa

Florence ke Kereta api Rome

Milan untuk Trains Florence

Venice untuk Trains Milan

Itali oleh mainan kereta api

Anda harus Tempah Itali Anda dengan tiket kereta api Talian atau Beli Ia di Stesen?

Berita hebat mengenai menempah tiket ke Itali dengan kereta api adalah bahawa sistem tempahan dalam talian berfungsi dengan sempurna dan sangat dipercayai. stesen mana-mana boleh menjadi sesak - dan yang memerlukan BAHAWA jenis tekanan, betul? Anda diberi pilihan sama ada buku atau terus membayar untuk anda tiket kereta api dalam talian. Walau bagaimanapun, jika anda adalah semua tentang spontan - tunggu sehingga anda mendapat ke stesen dan membeli tiket anda kemudian.

Cologne untuk Trains Dortmund

Munich untuk Trains Dortmund

Hanover untuk Trains Dortmund

Frankfurt ke Kereta api Dortmund

 

 

Bagaimana Adakah Anda Dapatkan ke Itali dengan kereta api Setelah Anda Got Tiket Anda?

Apabila anda sampai ke Itali oleh stesen kereta api, petunjuk anda yang seterusnya adalah papan gantung besar. Di situlah anda akan mendapat semua maklumat terkini awak perlu. Jika anda tidak melihat lembaga, mencari orang ramai yang berdiri di bawah sesuatu yang besar - dan voila! Sekiranya anda tidak melihat kereta api anda disenaraikan dengan serta-merta, jangan mula panik. Pastikan anda sedang mencari di "Partenze" (pelepasan) bukannya "Arrivi" (ketibaan) untuk mengelakkan kekeliruan. Pilihan yang mengelirukan sekurang-kurangnya semua adalah untuk pergi dengan jumlah kereta api dan berlepas kali. Apabila anda mendapati kereta api anda, cari "BIN,"Untuk" Binario " (platform). Sebaik sahaja anda telah mendapat yang disusun, anda betul untuk pergi!

 

Maka adalah merupakan satu jenaka yang saya dengar apabila: Setiap kali anda merasa hodoh atau kesepian, pergi ke Itali dengan kereta api. Tidak kira bagaimana anda melihat keji, lelaki tempatan akan menjerit "Bella!" selepas anda. comel, betul? Jangan tunggu satu minit lagi, menempah tiket anda di saveatrain.com dan mula pembungkusan untuk Itali!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fguide-to-italy-by-train%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)