Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 19/08/2022)

Jika anda seorang pelancong solo dan anda suka untuk melatih perjalanan sebagai nomad, maka anda berada di tempat yang betul. perjalanan kereta api adalah salah satu cara yang terbaik untuk perjalanan melalui Eropah jika anda mahu pengalaman semua bahawa Eropah tawarkan. Sama ada bandar-bandar, atau landskap semula jadi yang menakjubkan anda boleh menikmati semua oleh perjalanan dengan kereta api.

Apa lagi, perjalanan dengan kereta api sebagai nomad mempunyai banyak kelebihan lain. Anda mendapatkan untuk mengalami segala-galanya dalam masa anda, dan kereta api menawarkan anda kemungkinan untuk melakukannya dengan lancar dan tanpa apa-apa bersusah-payah. Ia mungkin lambat sekali sekala, tetapi tidak ada tekanan dalam mod ini dalam bilik, sedangkan pesawat adalah perkara yang sama sekali berbeza. Jika anda mengembara dengan kapal terbang, ada tekanan yang berterusan daripada penuh sesak lapangan terbang dan langkah-langkah keselamatan keterlaluan. Apa lagi, dalam keadaan tertentu, anda akan sampai ke destinasi anda dengan lebih cepat jika anda mengambil kereta api!

Untuk ini dan banyak sebab-sebab lain, perjalanan dengan kereta api pada istilah anda adalah perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan. Jika anda ingin untuk memulakan pengembaraan nomad ajaib ini, artikel ini akan membantu anda dengan memberi nasihat dan petua mengenai bagaimana untuk melakukannya dengan baik.

 

Perkara utama yang Pertimbangkan Apabila Anda Ingin Latih Travel sebagai Nomad yang

Kereta api Travel sebagai Nomad dan melihat pemandangan yang menakjubkan

 

Sebelum anda mula Travel Train anda sebagai pengembaraan yang Nomad, anda perlu mempunyai keinginan untuk melakukannya, dan anda perlu mempunyai wang.

Jika anda mahu menjadi keliling yang pengembara kereta api, anda tidak akan mempunyai masalah jika anda bekerja sebagai menawarkan perkhidmatan secara bebas atau dari rumah anda. Apa-apa kerja yang boleh anda lakukan pada komputer riba anda, anda boleh melakukannya di mana-mana lokasi.

Jika awak mahu berehat sebentar dari bekerja sehingga bercuti, anda perlu menghabiskan wang anda dengan bijak. Perkara yang baik ialah terdapat beberapa penyelesaian untuk membantu.

Ketahuilah bahawa jika perjalanan dengan kereta api untuk 30 hari atau lebih daripada memilih pas global Interrail. Tetapi tiket Single menawarkan peluang untuk perjalanan di sebahagian besar Eropah pada kemudahan anda, anda, menjadikannya mimpi nomad ini. Anda boleh pergi bila dan di mana anda mahu, dan itulah cara terbaik untuk mewujudkan satu pengalaman perjalanan yang unik.

Apa sahaja yang anda pilih untuk perjalanan kereta api anda, anda masih boleh menjimatkan wang dengan cara ini.

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Bagaimana Menjimatkan Wang Semasa Anda Melatih Perjalanan sebagai Nomad

Perkara yang baik tentang jenis ini pengalaman adalah bahawa anda sememangnya akan menghabiskan wang yang kurang. Dengan ini, kita maksudkan bahawa apabila anda melatih perjalanan sebagai nomad, anda akan mendapat pengalaman yang terbaik jika anda tinggal di asrama murah, memasak anda makanan, dan banyak lagi.

Memilih mod ini perjalanan akan menjimatkan wang anda.

Kebanyakan wang yang dibelanjakan apabila Keretapi Travel sebagai Nomad pergi ke tempahan bilik. Walau bagaimanapun, jika anda menempah asrama, anda boleh menyimpan banyak wang kerana mereka lebih murah daripada hotel dan menawarkan pengalaman yang lebih baik dan lebih diingati. Apa lagi, apabila anda pergi sendirian, anda boleh menempah mana-mana bilik dengan seberapa ramai orang di dalamnya, yang mana satu pilihan termurah. Dan percaya kepada kami, anda mahukan ini kerana ini akan membolehkan anda bersosial dengan pelancong lain yang berpikiran sama.

Sebaliknya, jika anda mahu bertemu penduduk tempatan, anda perlu menggunakan Melayari sofa, kerana dengan cara ini anda akan mendapat untuk tinggal dengan penduduk tempatan. Tambahan pula, mereka boleh memberitahu anda lebih lanjut mengenai bandar mereka dan menunjukkan kepada anda semua tempat-tempat yang menyeronokkan bernilai melawat.

Perkara seterusnya yang memakan diri pada simpanan anda adalah, baik, makan. Anda boleh menyimpan wang pada makanan dengan menyediakan makanan anda di asrama atau pangsapuri. Sebilangan besar asrama dan pangsapuri menawarkan dapur yang boleh anda gunakan secara percuma. Apa lagi, peluang lain Hostel adalah untuk bergaul dengan orang-orang dan sediakanlah makanan untuk berkongsi.

Brussels untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Marseille untuk Trains Paris

Cologne untuk Trains Paris

 

 

Perjalanan Keretapi adalah Petua Nomad

Kereta api Travel sebagai Nomad dan bertemu rakan-rakan baru

 

  • Jika anda Train Travel sebagai jenis Nomad daripada ekstrovert, tinggal di asrama adalah satu perkara yang anda akan jatuh cinta kerana ia adalah untuk orang-orang seperti anda.
  • Jika anda Train Travel sebagai jenis Nomad daripada introvert, anda akan perlu untuk dimasukkan ke dalam usaha yang sedikit jika anda mahu bergaul dengan orang lain. Perkara yang baik adalah bahawa selepas beberapa hari, anda akan mendapat digunakan untuk ia. Akhirnya, anda akan suka cara anda mendapatkan untuk bergaul dengan orang lain pada masa yang sama seorang pengembara nomad.
  • Anda tidak perlu menggunakan sofa melayari untuk tinggal dengan penduduk tempatan; anda juga boleh menggunakannya untuk bergaul dengan mereka. Aplikasi ini boleh digunakan untuk menetapkan perjumpaan dengan penduduk tempatan yang suka mengambil warga asing pada malam keluar.
  • Berhati-hati pickpockets! Seperti halnya dengan mana-mana bandar lain di dunia, bandar-bandar Eropah mempunyai pickpockets dan penjenayah lain yang cuba untuk mengambil kesempatan daripada pelancong. Anda perlu berhati-hati, dan anda perlu membaca tentang keadaan pencopet untuk tempat yang anda lawati. Sentiasa buat penyelidikan dalam talian sebelum melawat bandar.
  • Sentiasa menggunakan aplikasi yang boleh membuat hidup nomad ke anda lebih selesa. Untuk menjejaki perbelanjaan anda, banyak aplikasi boleh menjadi sahabat anda yang terbaik.
  • Ingat untuk perjalanan cahaya. Jika anda akan menjadi nomad kereta api ke, anda akan mempunyai masa yang lebih mudah sahaja membawa apa yang perlu. Hostels menawarkan banyak kemudahan penting seperti tuala, pengering rambut, dan seumpamanya, jadi anda tidak perlu membawa anda. Tambahan pula, mereka biasanya mempunyai mesin basuh dan pengering yang boleh anda gunakan untuk euro atau dua, jadi anda tidak perlu mengambil terlalu banyak pakaian dengan anda sama ada. Jika anda ingin melakukan perjalanan dengan banyak barangan, backpacking mungkin menjadi pilihan yang lebih baik.

Munich untuk Trains Berlin

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

 

Pemikiran akhir

Semua dalam semua, perjalanan kereta api sebagai nomad adalah pengalaman yang indah dan mudah. Anda boleh melawat banyak tempat-tempat yang mudah di seluruh negara indah seperti Perancis, Jerman, Itali, dan banyak lagi. Tambahan pula, anda boleh melihat desa yang indah dan juga landskap yang menakjubkan sifat tawarkan. Tiada pilihan perjalanan yang lain akan menyediakan anda dengan apa-apa pengalaman tidak dapat dilupakan dan menyeronokkan.

 

Membuat yang sangat baik Travel Train sebagai Nomad yang pelan terlebih dahulu dan Membeli The Train Tiket Anda Perlu, dan anda akan bersedia untuk memulakan pengembaraan anda!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-travel-nomad-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)