Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 04/11/2022)

Lihat dan pengalaman banyak lagi dengan memulakan pengembaraan kereta api Eropah. Perjalanan dengan kereta api di Eropah adalah kaedah yang quintessential untuk sekitar Eropah dan ia bukanlah suatu misteri mengapa. yang rangkaian kereta api adalah amat dibangunkan supaya pelancong boleh menakluk pelbagai negara dan budaya dalam satu perjalanan epik. Seperti mana-mana bentuk perjalanan, ia adalah baik untuk menyediakan diri anda untuk memastikan bahawa anda mempunyai perjalanan yang paling mudah dan paling menyeronokkan mungkin. Berikut adalah kami 5 tips untuk perjalanan dengan kereta api di Eropah.

 

Jika Anda Melakukan Perjalanan Di Atas 14 hari – Penyelidikan yang berbeza api berlalu

Jika anda merancang untuk melihat banyak negara semasa dalam perjalanan dengan kereta api di Eropah ia mungkin bijak untuk mempertimbangkan untuk melabur dalam Interrail Pass, atau apa yang bukan warganegara EU memanggil Eurail. An Interrail Pass akan membuat anda perjalanan kereta api lebih mudah. Walau bagaimanapun, jika anda berada di belanjawan yang lebih ketat, tiket individu boleh bersenam lebih murah (terutamanya jika anda terutamanya ke timur Jerman). Mempertimbangkan bajet anda dan melakukan penyelidikan sebelum anda menempah pas kereta api anda. laman web kami saveatrain.com adalah tempat yang sesuai untuk memulakan untuk membantu merancang perjalanan anda di seluruh Eropah.

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Brussels untuk Trains Cologne

Vienna untuk Trains Cologne

Hanover untuk Trains Cologne

 

perjalanan dengan kereta api di Eropah

Cuba untuk menempah tempat duduk anda

tiket kereta api dan tempahan tempat duduk adalah dua perkara yang berbeza. tiket A membolehkan anda untuk menaiki kereta api, dan tempahan menjamin anda tempat duduk dalam kereta api tertentu. sebelum percutian anda pastikan anda memahami sama ada kereta api anda memerlukan, mencadangkan, atau tidak menerima tempahan tempat duduk.

jika boleh, cuba untuk menempah tempat duduk anda, terutamanya jika anda dalam perjalanan di negara-negara popular uber seperti Perancis, Itali, atau Sepanyol. Bagi kebanyakan perjalanan dengan kereta api di Eropah, anda tidak perlu untuk menempah tempat duduk anda, bagaimanapun, menaiki kereta api dan mengharapkan yang terbaik tidak adalah idea yang baik. Anda boleh memberitahu untuk keluar dari pertengahan duduk anda perjalanan jika orang lain menempah ia. Dengan menempah tempat anda, anda boleh memilih sama ada anda mahu kerusi di sebelah atau tingkap. Anda boleh duduk dan menikmati perjalanan dengan kereta api setelah mengetahui bahawa anda tidak akan terganggu untuk bergerak.

Milan ke Kereta api Rome

Florence ke Kereta api Rome

Bologna untuk Kereta api Rome

Naples ke Kereta api Rome


Menyimpan barangan anda selamat

Perjalanan dengan kereta api di Eropah dikenali sebagai salah satu daripada cara paling selamat untuk perjalanan. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk memerhatikan keluar untuk pickpocketers, terutamanya dengan kereta api yang berhenti di bandar-bandar utama. Jangan meninggalkan bagasi anda lengah di dalam kereta api atau di stesen. pada kereta api malam, jika anda bercadang untuk tidur, pastikan untuk mendapatkan bagasi ke rak dengan kunci basikal kecil. Untuk mempunyai ketenangan fikiran, memakai pek pinggang di bawah pakaian anda untuk memastikan pasport anda, telefon, dan mana-mana dokumen penting dilindungi daripada sebarang pencuri yang berpotensi.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

perjalanan dengan kereta api di Eropah

Sedikit tetapi lebih dari cukup – tips untuk perjalanan dengan kereta api di Eropah

pergi dari negara ke negara atau bandar ke bandar adalah satu perjalanan yang menarik dan menyeronokkan. Walau bagaimanapun, perjalanan boleh menjadi memenatkan jika anda membawa beban yang berat. Membungkus keperluan dan pergi sebarang barang atau produk yang tidak diperlukan di belakang.

Bergantung di kereta anda berjalan dengan, ada boleh menjadi ruang penyimpanan yang terhad di lebih rak kerusi dan rak apabila perjalanan dengan kereta api di Eropah. bukannya membawa beg besar dan berat, beg ringan kualiti adalah satu lagi cara untuk meringankan beban anda.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Membungkus bekalan yang betul untuk perjalanan untuk perjalanan dengan kereta api di Eropah

Perjalanan dengan kereta api di Eropah menyediakan pemandangan sensasi; bagaimanapun, ia adalah idea yang baik untuk membawa beberapa perkara utama untuk membantu anda lulus masa terutamanya jika anda memulakan perjalanan lebih daripada 2 Jam. Baca buku, menonton filem pada tablet anda, menulis dalam jurnal perjalanan anda atau menyerang sehingga perbualan dengan penumpang lain dan sebelum anda tahu anda akan berada di destinasi anda yang seterusnya.

Brussels untuk Trains Antwerp

Amsterdam untuk Trains Antwerp

Lille untuk Trains Antwerp

Paris untuk Trains Antwerp

 

 

Kebanyakan kereta api mempunyai sama ada restoran, gerabak kafe, atau troli makanan ringan yang datang dengan menjual sandwic, minuman ringan dan lebih. Tetapi jika anda mempunyai bajet perjalanan yang ketat atau anda mempunyai tertentu keperluan diet, ia adalah bijak untuk membawa beberapa makanan ringan dengan anda dalam perjalanan anda.

 

Berfikir untuk perjalanan dengan kereta api di Eropah? Pergi ke Jimat Train A dalam talian untuk menyemak semua tambang eksklusif kami dan mula merancang pengembaraan seterusnya!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-tips-for-traveling-by-train-in-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)