Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 04/11/2022)

se och erfarenhet så mycket mer genom att gå ombord på ett europeiskt tåg äventyr. Att resa med tåg i Europa är avgörande metod för turnera Europa och det är inget mysterium varför. De järnvägsnät är extremt utvecklas så resenärer kan erövra flera länder och kulturer i en episk resa. Som med någon form av resor, det är bra att förbereda dig för att se till att du har det enklaste och roligaste resan möjlig. Här är vår 5 tips för att resa med tåg i Europa.

 

Om Du Reser Över 14 dagar – Forskning på olika tåg passerar

Om du planerar att se flera länder när du reser med tåg i Europa kan det vara klokt att överväga att investera i ett Interrail Pass, eller vad icke EU-medborgare kallar Eurail. En Interrail Pass kommer att göra din tågresor lättare. i alla fall, Om du är på en stramare budget, enskilda biljetter kan träna billigare (speciellt om du är främst reser öster om Tyskland). Tänk på din budget och göra en del forskning innan du bokar din Rail Pass. Vår websida saveatrain.com är den perfekta platsen att börja för att planera din resa i Europa.

Frankfurt till Köln Tåg

Bryssel till Köln Tåg

Wien till Köln Tåg

Hannover till Köln Tåg

 

resa med tåg i Europa

Försök att boka platser

Tågbiljetter och platsbiljetter är två olika saker. En biljett kan du ombord på ett tåg, och en reservation garanterar dig en plats på ett specifikt tåg. Innan din resa se till att du förstå om ditt tåg kräver, rekommenderar, eller accepterar inte platsreservationer.

Om möjligt, försöka att reservera din plats, speciellt om du är ute och reser i uber populära länder som Frankrike, Italien, eller Spanien. För de flesta resor med tåg i Europa, du behöver inte reservera din plats, i alla fall, ombord på tåget och hoppas på Det bästa är inte en bra idé. Du kan få veta att komma ur din plats mid resa om någon annan har bokat det. Genom att reservera din plats, du kan välja om du vill ha en mittgång eller fönsterplats. Du kan luta dig tillbaka och njuta av Tågresa veta att du inte kommer att avbrytas för att flytta.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Bologna till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg


Håll dina tillhörigheter säkert

Att resa med tåg i Europa är känd som en av de säkraste sätten att resa. i alla fall, Det är viktigt att hålla utkik efter pickpocketers, särskilt med tåg som stannar i större städer. Lämna inte ditt bagage obevakat på tåget eller på station. På nattåg, om du tänker sova, Se till att säkra bagage till racket med en liten cykel lås. Att ha frid i sinnet, bära en midjeväska under kläderna för att hålla ditt pass, telefon, och alla viktiga dokument skyddas från eventuella tjuvar.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

resa med tåg i Europa

Mindre är mer – tips för att resa med tåg i Europa

Att gå från land till land eller stad till stad är en rolig och spännande resa. i alla fall, resan kan bli tröttsamt om du bär en tung last. Packa det väsentliga och lämna några föremål eller produkter som inte behövs bakom.

Beroende på tåget du reser på, det kan finnas begränsat lagringsutrymme i över sittställ och hyllor när du reser med tåg i Europa. Istället för som bär en stor och tung resväska, en kvalitet lätt ryggsäck är ett annat sätt att lätta din last.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Packa rätt tillbehör för resan för att resa med tåg i Europa

Att resa med tåg i Europa ger sensationella vyer; i alla fall, det är en bra idé att ta några viktiga punkter för att hjälpa dig att fördriva tiden, särskilt om du går ombord på en resa av mer än 2 timmar. Läs en bok, titta på en film på surfplattan, skriver i din resedagbok eller slå upp en konversation med en annan passagerare och innan du vet att du kommer att vara på din nästa destination.

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

 

 

De flesta tåg har antingen en restaurang, kafévagnar, eller snacksvagnar som kommer genom att sälja smörgåsar, läsk och mer. Men om du är på en stram resande budget eller om du har specifika dietkrav, Det är klokt att ta några mellanmål med dig på resan.

 

Funderar på att resa med tåg i Europa? Gå till Spara A Train på nätet för att kolla in alla våra exklusiva priser och börja planera ditt nästa äventyr!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-tips-for-traveling-by-train-in-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)