Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 11/09/2021)

Europa har en mycket rik kultur och historia, vilket gör det till ett populärt semestermål bland äldre resenärer. museer, parker, imponerande landmärken, och ett mångsidigt urval av restauranger. Kortfattat, om du är pensionerad finns det många underbara sätt att skämma bort dig själv i någon stad i Europa. i alla fall, väldigt få städer är lätta att navigera och upptäcka för äldre resenärer. När du planerar din semester i Europa, vad varje äldre resenär måste tänka på är din kondition, tillgänglighet till stora attraktioner och aktiviteter, den bästa transporten, utöver budget och semester varaktighet.

Så, vi har valt ut några av de bästa städerna att besöka i Europa för äldre resenärer. Så, du är välkommen att följa vår resa i 7 seniorvänliga städer i Europa.

 

1. Europas bästa städer att besöka för äldre resenärer: Rom, Italien

Rom är en fantastisk stad att besöka i Europa för äldre resenärer. I den antika staden Rom, de flesta attraktioner, hotell, och restauranger är helt tillgängliga för seniorer i rullstol. Detta innebär att stadens trottoarer alla har ramper för rullstolar, och staden själv är platt, så oavsett din kondition, du kommer att hitta det mycket lätt att gå runt.

Medan Rom blir ganska trångt under högsäsong, om du resa lågsäsong, i höst, till exempel, Du kommer att få Rom nästan helt för dig själv. Dessutom, hotell- och resepriser tenderar att sjunka utanför säsongen, Dessutom, du behöver inte oroa dig för att hyra en bil, eftersom du enkelt kan resa till Rom från alla destinationer i Europa med tåg. Det finns inget bekvämare än tågresor i Trenitalias snabba moderna och avancerade tåg. Förutom komfort och bra service på tåget, du kan njuta av specialrabatter på tågbiljetter för seniorer.

Milano till Rom med tåg

Florens till Rom med tåg

Pisa till Rom med tåg

Neapel till Rom med tåg

 

Rome is one of the Best Cities To Visit For Senior Travelers

 

2. Milan I Italien

Duomo och Leonardo De Vincis ”The Last Supper” gör Milano till ett paradis för konst- och historiaälskare. Utöver att vara en arkitektonisk pärla, Milan är mycket vänlig mot äldre resenärer och har till och med vunnit en 2016 EU Access Award. Således är Milan en av de bästa städerna att besöka i Europa för äldre resenärer.

Om du passerat 60 -talet och är redo för ett vackert liv, då kommer du att ha en helt fantastisk tid i Milano. De italienska köket, de fantastisk arkitektur av basilikaner, konstgallerier, och museer får dig att känna dig kunglig. När du är i Milano, du bör definitivt gå med i en pasta matlagningskurs eftersom det är aldrig för sent att lära sig det perfekta pastasås recept så att du kan återskapa la dolce vita hemma.

Genua till Milano med tåg

Rom till Milano med tåg

Bologna till Milano med tåg

Florens till Milano med tåg

 

Visit Milan Italy

 

3. Europas bästa städer att besöka för äldre resenärer: begagnade, Belgien

Vissa säger att Brugge är den bäst bevarade medeltida staden i Europa. Kullerstensgator, färgglada hus, Gotisk arkitektur, alla gör Brygge till ett fantastiskt resmål i Europa för äldre resenärer. Dessutom, Det finns kanaler där du kan ta en kryssning och beundra Brugge utan att ta ett steg, en upplevelse som alla äldre kommer att uppskatta. Men, om du fortfarande föredrar att upptäcka staden till fots, inga problem, Brugge är en mycket kompakt stad. Så, det är perfekt för äldre resenärer på alla fitnessnivåer.

Du bör ägna åtminstone 3-4 dagar att segla över 80 av stadens kanaler och koppla av vid Minnewater sjön. En annan stor aktivitet i Brugge är marknaden för en souvenir-shopping för familjen.

Centralstationen i Brugge handlar om 10-20 minuters promenad från centrum, så att du kan resa var som helst i Belgien och Storbritannien.

Bryssel till Brugge med tåg

Antwerpen till Brugge med tåg

Bryssel till Wien med tåg

Gent till Brugge med tåg

 

Belgium Cities To Visit For Senior Travelers

 

4. Baden-Baden, Tyskland

Med tåg från Paris, Basel, zurich, och München, Baden-Baden stad är mycket tillgänglig för äldre resenärer. Även om det inte är en stor kosmopolitisk stad som Berlin, det är symbolen på vackert levande. Tyskland är hem till 900 kurorter, men Baden-Baden resorter och klass överträffar dem alla.

En spa-semester i Baden-Baden är det perfekta semesteralternativet för äldre resenärer i Europa. Den lugna takt, mineral- och lera-spa-behandlingar, vackra trädgårdar som Paradies, skapa en bit av himlen. i alla fall, om du älskar att vara aktiv på semester, då finns det golfbanor och sportklubbar i Baden-Baden för dig att besöka.

Äldre resenärer i Europa kanske tycker de flesta städer är utmanande att resa runt, på grund av kullar och ojämna vägar. Så, Det är mycket viktigt att förstå om drömstaden är bäst för dina fysiska förmågor. Att resa till rätt seniorvänliga stad i Europa är lika viktigt som reseförsäkring. Vår topp 7 städer att besöka för seniorresande listan har de mest tillgängliga städerna i Europa för seniorer.

Berlin till Baden-Baden med tåg

München till Baden-Baden med tåg

Zürich till Baden-Baden med tåg

Basel till Baden-Baden med tåg

 

 

5. Europas bästa städer att besöka för äldre resenärer: Berlin, Tyskland

Museer och landmärken som hänför sig till WWII och det kalla kriget, gör Berlin till ett fantastiskt resmål för äldre resenärer i Europa. Berlin är platt och kollektivtrafik är mycket bra, både bussar och tunnelbanan. Om du har en bra kondition, du kan utforska staden på en Segway-turné.

Berlins många gröna parker är perfekta för promenader på eftermiddagen och picknick, och konstgallerierna är ett bra alternativ om du föredrar en mer tyst och kulturell aktivitet än att vandra i det livliga centrum.

Frankfurt till Berlin med tåg

Köpenhamn till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med tåg

Hamburg till Berlin med tåg

 

Berlin, Germany clear skies

 

6. amsterdam, Nederländerna

Med sina pittoreska kanaler, Amsterdam är alltid ett bra resmål för äldre resenärer i Europa. Amsterdam är en av de bästa städerna att besöka i Nederländerna, tack vare dess avslappnade vibbar och storlek. Amsterdam är relativt liten jämfört med andra europeiska städer, så du behöver inte springa och oroa dig för sightseeing.

Om du blir trött på den livliga staden, huvudet utanför staden till de berömda bruken eller tulpan fälten, om du reser på våren. Eller om du är i god fysisk form, hyra en cykel och cykla runt den charmiga staden är en fantastisk idé.

Bremen till Amsterdam med tåg

Hannover till Amsterdam med tåg

Bielefeld till Amsterdam med tåg

Hamburg till Amsterdam med tåg

 

Amsterdam, The Netherlands For seniors

 

7. Europas bästa städer att besöka för äldre resenärer: wien, Österrike

Spektakulär arkitektur, opera, och imperialistiska palats gör Wien till ett fantastiskt resmål för äldre resenärer. Om du har nått den fria från bekymmer perioden i livet när du bara kan luta dig tillbaka och njuta av frukterna av hårt arbete, sedan gå till Wien. Dessutom, Wien är den näst mest tillgängliga staden i Europa för äldre turister med begränsad rörlighet.

Det österrikiska kaffet husar "vardagsrum" som serverar kakor och österrikiska schnitzel, garantera att du säkert kommer att få en oförglömlig kulinarisk upplevelse. För den kulturella delen av resan besök det fantastiska operahuset för en show. Trots allt, Wien är där Mozart och Schubert komponerade sina fenomenala verk, staden för musik och konst.

Belvedere-palatset är en av de måste se platserna i Wien, omgiven av blommaträdgårdar och fontäner, Det är en plats att luta sig tillbaka och njuta av.

Stadens centrum är bara 5 minuter från centralstationen. Så, om du anländer från grannländerna, det finns inget enklare än att resa till Wien.

Salzburg till Wien med tåg

München till Wien med tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med tåg

 

Austria Cities To Visit For Senior Travelers

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att hitta de billigaste tågbiljettpriserna och resvägarna till någon av städerna på vår lista.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “7 Europas bästa städer att besöka för äldre resenärer” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-visit-senior-travelers/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)