Timp de citit: 6 minute
(Ultima actualizare în: 06/02/2021)

Europa are o cultură și o istorie foarte bogate, devenind o destinație populară de vacanță printre călătorii în vârstă. Muzee, parcuri, repere impresionante, și o selecție versatilă de restaurante. Pe scurt, dacă ești pensionat, există o mulțime de modalități minunate de a te răsfăța în orice oraș din Europa. in orice caz, foarte puține orașe sunt ușor de navigat și de descoperit pentru călătorii în vârstă. Când îți planifici vacanța în Europa, ceea ce trebuie să ia în considerare orice călător senior este nivelul tău de fitness, accesibilitatea atracții majore și activități, cel mai bun transport, pe lângă durata bugetului și a vacanței.

Asa de, am ales câteva dintre cele mai bune orașe de vizitat în Europa pentru călătorii în vârstă. Asa de, sunteți bineveniți să urmați călătoria noastră în 7 orașe prietenoase pentru seniori din Europa.

 

1. Cele mai bune orașe din Europa de vizitat pentru călătorii în vârstă: Roma, Italia

Roma este un oraș minunat de vizitat în Europa pentru călătorii în vârstă. În vechiul oraș Roma, cele mai multe atracții, hoteluri, iar restaurantele sunt complet accesibile pentru persoanele în vârstă dintr-un scaun cu rotile. Aceasta înseamnă că trotuarele orașului au toate rampe pentru scaune cu rotile, iar orașul în sine este plat, deci indiferent de nivelul tau de fitness, veți găsi foarte ușor să vă plimbați.

În timp ce Roma ajunge să fie destul de aglomerată în sezonul înalt, dacă călătorești în afara sezonului, in toamna, de exemplu, vei avea Roma aproape complet pentru tine. în plus, prețurile la hotel și călătorii tind să scadă în afara sezonului, în plus, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la închirierea unei mașini, pentru că puteți călători cu ușurință la Roma din orice destinație din Europa cu trenul. Nu este nimic mai convenabil decât călătorie cu trenul în trenurile moderne și avansate de mare viteză ale Trenitalia. Pe lângă confort și un serviciu excelent pe tren, vă puteți bucura de reduceri speciale la biletele de tren pentru seniori.

Milano la Roma cu Trenul

Florența la Roma cu Trenul

Pisa la Roma cu Trenul

Napoli în Roma cu Trenul

 

Roma este una dintre cele mai bune orașe de vizitat pentru călătorii în vârstă

 

2. Milano În Italia

Duomo și „Ultima cină” a lui Leonardo De Vinci fac din Milano un paradis pentru iubitorii de artă și istorie. Dincolo de a fi o bijuterie arhitecturală, Milano este foarte prietenos cu călătorii în vârstă și chiar a câștigat un 2016 Premiul de acces UE. Astfel Milano este unul dintre cele mai bune orașe de vizitat în Europa pentru călătorii în vârstă.

Dacă ai trecut de 60 de ani și ești pregătit pentru o viață frumoasă, atunci vei avea parte de un moment absolut uimitor în Milano. La bucatarie italiana, la arhitectură uimitoare de Basilicas, galerii de arta, iar muzeele te vor face să te simți regal. Când este în Milano, cu siguranță, ar trebui să vă alăturați unei clase de gătit pentru paste, deoarece nu este niciodată prea târziu să înveți rețeta perfectă de sos pentru paste, astfel încât să puteți recrea la dolce vita înapoi.

Genoa în Milano cu Trenul

Roma la Milano cu trenul

Bologna în Milano cu Trenul

Florența în Milano cu Trenul

 

Vizitați Milano Italia

 

3. Cele mai bune orașe din Europa de vizitat pentru călătorii în vârstă: folosit, Belgia

Unii spun că Bruges este cel mai bine conservat oraș medieval din Europa. Străzi pietruite, case colorate, Arhitectură gotică, toate fac din Bruges o destinație de călătorie excelentă în Europa pentru călătorii în vârstă. în plus, există canale în care poți face o croazieră și să admiri Bruges fără să faci un pas, o experiență pe care orice senior o va aprecia. Dar, dacă totuși preferi să descoperi orașul pe jos, fără griji, Bruges este un oraș foarte compact. Asa de, este perfect pentru călătorii în vârstă la orice nivel de fitness.

Ar trebui să dedici cel puțin 3-4 zile pentru a naviga 80 din canalele orașului și relaxați-vă la lacul Minnewater. O altă mare activitate în Bruges este piața unor cumpărături de suveniruri pentru familie.

Gara centrală din Bruges este la aproximativ 10-20 minute’ mers pe jos din centrul orașului, pentru a putea călători oriunde în Belgia și Marea Britanie.

Bruxelles la Bruges cu Trenul

Anvers în Bruges cu Trenul

Bruxelles la Viena cu trenul

Gent în Bruges cu Trenul

 

Orașe din Belgia de vizitat pentru călătorii în vârstă

 

4. Baden-Baden, Germania

Cu trenuri din Paris, Basel, Zurich, și Munchen, Orașul Baden-Baden este foarte accesibil pentru călătorii în vârstă. Deși nu este un mare oraș cosmopolit precum Berlinul, este epitetul vieții frumoase. Germania este acasă 900 statiuni balneare, dar stațiunile și clasa Baden-Baden le depășesc pe toate.

O vacanță spa în Baden-Baden este opțiunea perfectă pentru călătorii în vârstă din Europa. Ritmul liniștit, tratamente spa minerale și de nămol, grădini frumoase precum Paradisurile, creați o bucată de cer. in orice caz, dacă îți place să rămâi activ în vacanțe, apoi sunt terenuri de golf și cluburi sportive în Baden-Baden pentru tine să vizitezi.

Călătorii în vârstă din Europa ar putea găsi cele mai multe orașe dificil să călătorească, din cauza dealurilor și drumurilor denivelate. Asa de, este foarte important să înțelegeți dacă orașul visurilor dvs. este cel mai bun pentru abilitățile voastre fizice. Călătoria în orașul potrivit pentru vârstnici din Europa este la fel de importantă ca și asigurarea de călătorie. Topul nostru 7 orașe de vizitat pentru lista de călători în vârstă prezintă cele mai accesibile orașe din Europa pentru persoanele în vârstă.

Berlin în Baden-Baden cu Trenul

Munchen în Baden-Baden cu Trenul

Zurich în Baden-Baden cu Trenul

Basel în Baden-Baden cu Trenul

 

 

5. Cele mai bune orașe din Europa de vizitat pentru călătorii în vârstă: Berlin, Germania

Muzeele și reperele referitoare la Războiul II și războiul rece, fac din Berlin o destinație minunată pentru călătorii în vârstă din Europa. Berlinul este plat și transportul public este foarte bun, atât autobuzele, cât și metroul. Dacă sunteți la un nivel de fitness bun, ai putea explora orașul într-un tur Segway.

Numeroasele parcuri verzi din Berlin sunt perfecte pentru plimbări după-amiază și picnic, iar galeriile de artă sunt o opțiune excelentă dacă preferați o activitate mai liniștită și culturală decât să rătăciți în centrul ocupat.

Frankfurt la Berlin cu Trenul

Copenhaga în Berlin cu Trenul

Hanovra la Berlin cu Trenul

Hamburg la Berlin cu Trenul

 

Berlin, Germania cer senin

 

6. Amsterdam, Olanda

Cu canalele sale pitorești, Amsterdam este întotdeauna o destinație excelentă pentru călătorii în Europa. Amsterdam este unul dintre cele mai bune orașe de vizitat în Olanda, datorită vibrațiilor și dimensiunilor sale relaxate. Amsterdam este relativ mic în comparație cu alte orașe europene, deci nu trebuie să alergați și să vă faceți griji pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Dacă te-ai săturat de orașul ocupat, îndreptați-vă în afara orașului spre celebrele mori sau câmpuri de lalele, dacă călătorești primăvara. Sau dacă sunteți într-o formă fizică bună, închirierea unei biciclete și bicicleta în jurul orașului fermecător este o idee grozavă.

Bremen în Amsterdam cu Trenul

Hanovra în Amsterdam cu Trenul

Bielefeld în Amsterdam cu Trenul

Hamburg în Amsterdam cu Trenul

 

Amsterdam, Olanda Pentru seniori

 

7. Cele mai bune orașe din Europa de vizitat pentru călătorii în vârstă: Viena, Austria

Arhitectură spectaculoasă, operă, iar palatele imperiale fac din Viena o destinație minunată de călătorie pentru călătorii în vârstă. Dacă ai ajuns la acea perioadă liberă de griji în viață, când poți doar să stai pe spate și să te bucuri de roadele muncii grele, apoi se îndreaptă spre Viena. în plus, Viena este al doilea cel mai accesibil oraș din Europa pentru turiștii în vârstă cu mobilitate limitată.

Cafeaua austriacă găzduiește „camere de zi” care servesc prăjituri și schnitzel austriac, garantează că vei avea cu siguranță o experiență culinară de neuitat. Pentru partea culturală a călătoriei, vizitați uimitorul teatru de operă pentru un spectacol. Dupa toate acestea, Viena este locul în care Mozart și Schubert și-au compus piesele fenomenale, orașul muzicii și al artei.

Palatul Belvedere este unul dintre locurile obligatorii din Viena, înconjurat de grădini de flori și fântâni, este un loc unde să stai și să te bucuri.

Centrul orașului este doar 5 la câteva minute de gara centrală. Asa de, dacă sosiți din țările vecine, nu este nimic mai ușor decât să călătorești la Viena.

Salzburg în Viena cu Trenul

Munchen în Viena cu Trenul

Graz în Viena cu Trenul

Praga la Viena cu trenul

 

Orașe din Austria de vizitat pentru călătorii în vârstă

 

Aici la Salvați un tren, vom fi bucuroși să vă ajutăm să găsiți cele mai ieftine oferte de bilete de tren și rute de călătorie către oricare dintre orașele de pe lista noastră.

 

 

Vrei pentru a încorpora blog-ul nostru “7 Cele mai bune orașe din Europa de vizitat pentru călătorii în vârstă” pe site-ul dvs.? Puteți lua fie fotografii și textul nostru și să ne dea credit cu o link către această postare pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-visit-senior-travelers/?lang=ro (...)- (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)