Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 12/03/2021)

Wien är ett populärt rese destination, främst för att det är underbart och det är en stad som har mycket att erbjuda

i alla fall, det är också en stad omgiven av många andra intressanta platser. Om du har tid för en dagstur från Wien, där ska du förvandla din uppmärksamhet? Vi har några förslag som säkert kommer att göra gör din semester i Österrike mångsidigare. dessutom, du kan få se vissa platser som du annars inte skulle få tid att besöka. Ta en titt på vår lista över 5 Bästa Dagsutflykter från Wien att upptäcka Österrike som du kanske gillar!

 

1. Upptäck Österrike – Hallstatt

Hallstatt är perfekt för en dagsutflykt från Wien eftersom det inte tar för lång tid att utforska, och det är helt fantastisk. i alla fall, om du är ta ett tåg till Hall, komma igång tidigt på morgonen, så att du har tillräckligt med tid. Det är en av de längsta dagsturer från Wien, och god planering är viktigt. Men, när du är där, det finns mycket att njuta av. vandringar, ta bilder, eller besöka isgrottor på vintern är alla utmärkta val.

Munich till Hall Tåg

Innsbruck till Hallstatt Tåg

Passau till Hallstatt Tåg

Rosenheim till Hallstatt Tåg

 

 

2. Salzburg

Salzburg är lätt nås med tåg från Vienna, och det är en av de mest engagerande dagsutflykter. Till exempel, i Salzburg, du kan utforska den historiska stadskärnan med sina vackra byggnader i barockstil. Sedan är det Hobensalzburg Fortress, som kommer att ge dig den bästa utsikten över staden.

Dessutom, du kunde tour Mozarts hem, nu en museum med massor av saker att lära sig om den berömde kompositören. Ännu mer, du kan besöka Salzburg Cathedral där han döptes.

Munich till Salzburg Tåg

Wien till Salzburg Tåg

Graz till Salzburg Tåg

Linz Salzburg Tåg

 

3. En dagsutflykt till Lainzer Wildlife Park

Om du funderar på att komma bort från staden för en dagstur, du har gott om alternativ. En av dem är Lainzer Djurpark, där du kan hitta i Wien Woods. Sin vackra natur med gamla ek och björk får dig att känna att du har klivit in en saga.

Förr, denna plats var en favorit jakt tillhåll för många adelsmän. I dag, du kan inte jaga, men du kan njuta av vackra vandringsleder liksom vyn från Hubertuswarte observatoriet.

Nuremberg till Wien Tåg

Frankfurt till Wien Tåg

Innsbruck till Wien Tåg

Stuttgart till Wien Tåg

A Day Trip To Lainzer Wildlife Park

 

4. Laxenburgs slott

bara en 40 minuters resa från Wien, du kan hitta denna sjö pärla - Laxenburgs slott. Platsen var en gång en köping, men nu tjänar som en pittoresk tillägg till Viennas charm. Till exempel, du kan njuta av en av dess många restauranger, solbelysta områden och även segla på sjön.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

5. Cross Stone Castle

I närheten av Wien, det finns en majestätisk slottet du kan utforska. Kreuzenstein påminner många resenärer i de magiska Hogwarts, på grund av dess spiror och torn. Vad är mer, Det erbjuder enastående, fantastisk utsikt i Wien Woods och Donau. Dessutom, den Leobendorf byn är nära, vilket kan vara ett bra stopp för dig på resan dag.

Graz Innsbruck Tåg

Wien till Köln Tåg

Wien till Zurich Tåg

Köln till Wien Tåg

Kreuzenstein Best Day Trips From Vienna

 

Redo att se allt i Wien har att erbjuda när det gäller dagsturer? Med någon av våra 5 Bästa dagsturer från Wien till Upptäck Österrike, resan kommer att vara värt det. Förbered dig på att njuta av din semester och se till att Boka Tåg Biljetter i tid!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Bästa dagsturer från Wien till Upptäck Österrike” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-day-trips-from-vienna%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)