Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 16/09/2022)

2018 är nästan vid en ände, som bara kan betyda att julen är nära! Människor är fortfarande inte redo för det, men för resenärer, Det är hög tid att planera en resa. Om du letar efter rätt stad att tillbringa julen i, Vi har dig täckt.

Den här artikeln kommer att ge dig en detaljerad lista över de bästa städerna att tillbringa julen i. Vad mer, vi berättar om allt det spännande du kan göra där, men ännu viktigare, hur man får till dessa städer med tåg.

 

amsterdam, nederländerna

Amsterdam har en speciell plats på denna lista som festligheterna där börja mycket tidigare. Med början i november, människor från Amsterdam börja fira Jul och alla andra vintern evenemang.

De Museum Square i centrum av staden förvandlas till en saga jul by. Här kan du njuta av en av de bästa julmarknaderna i Europa. Det mer än kvalificerar Amsterdam som en av de bästa städerna att tillbringa julen.

Amsterdam är känt för sina vackra byggnader och många kanaler, men staden erbjuder mycket mer. Du kan njuta av skridskoåkning, Pariserhjul rider, fantastisk mat och en mängd olika drycker, och mycket mera.

Du kan också njuta av julen även efter dagen slutar. Nästa dag efter jul, folk Amsterdam fira Boxing day.

Du kan besöka Amsterdam med tåg från nästan överallt i Europa. Den centrala stationen ansluter till Paris, Frankfurt, bryssel, london, zurich, Berlin, Prag, och många fler. Det finns regelbundna förbindelser till de flesta av dem och många andra till städer i Nederländerna. Så om du vill med europeiska tåg kan du njuta av flera av de bästa städerna att tillbringa julen på 1 resa.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Amsterdam är en av de bästa städerna att fira jul

 

Bästa städerna att fira jul, kallaste pick – Stockholm, Sverige

Det kan frysa, men du kommer fortfarande älskar att du har valt att vara i Stockholm till jul. Sverige är det land att vara i under jullov eftersom svenskarna överträffa sig själva.

Själva staden är vackert inredda under semestern, och det ger något både modern och traditionell. Det är bästa valet som en av de bästa städerna att njuta av julen.

Det finns ljus överallt och julmarknader på gatorna med varm mat och dryck. Du kommer att bli galen inte att prova läckra nybakade kanelbullar eller gingerbreads i en av stadens många bagerier! Sverige erbjuder inte mycket i vägen för olika livsmedelsval, men du vill något annat när du prova en kanelbulle med en varm kopp kaffe.

dessutom, du får chansen att besöka en av de vackraste gamla städer i Europa. Sedan kan du stå i förundran ser på de olika och invecklade kanaler, flodkanaler, och mer.

Du kan komma till Stockholm med tåg från flera platser i Europa som Sverige är ansluten via köpenhamn. Dessutom, du vill ta en tåg till några av de norra delarna landets. Det är där norrsken är den ljusaste och vackraste.

 

Stockholm är en av bästa städerna att fira jul

 

budapest, Ungern

budapest, Ungerns huvudstad och dess vackraste stad, är en av de bästa platserna att tillbringa julen in flera anledningar. Staden ligger vid Donaufloden och erbjuder en del spektakulära båtturer. Du kan se nästan alla de historiska byggnaderna från floden.

dessutom, du måste se den fantastiska Buda Slott och parlamentsbyggnaden. När det gäller de saker du kan göra på vintern, det finns flera. Från ridning spårvagnar till skridskor på Budapest Park ice rink, det finns alltid massor av saker att göra här. Också, glöm inte att besöka julmarknaden på Vorosmarty Fyrkant och julmässan i basilikan.

Den centrala järnvägsstation som ser ut som det kom direkt från en Harry Potter-boken är i centrum. Den förbinder Budapest till de flesta av de större städerna i Europa och mer. Ytterligare två stationer har också en hel del tåglinjer, framställning reser till och från Budapest en bris.

 

budapest skyline

 

Bästa städerna att fira jul, unika pick – Strasbourg, Frankrike

Strasbourg är inte bara det bästa valet för att tillbringa julen, men det är också jul huvudstad. Du kan inte missa att besöka denna underbara stad vid jul.

Strasbourg har 400-åriga julmarknader, som tydligt förklarar vikten av julen i denna stad.

dessutom, Det finns en hel del andra saker att se och göra. Du kan besöka den majestätiska katedralen i Strasbourg eller det imponerande Palais Rohan från 1700-talet. Du kan också titta i förundran den stora julgranen i närheten Sharing Village, eller ströva runt centrum. Det enda som är säkert är att du aldrig bli uttråkad i denna magiska stad.

Strasbourg ligger i centrum av Västeuropa, på gränsen till Tyskland. Dess läge gör det möjligt att ansluta till de flesta av de städer i Europa. Det innebär också att finna ett tåg till staden kommer att vara mycket lätt.

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Basel till Strasbourg Tåg

 

Strasbourg är en av de bästa städerna att fira jul

 

Bästa städerna att fira jul och bästa plats att leva på – genever, Schweiz

En av de bästa platserna i Europa, om inte världen, under vintern, är Schweiz. Det är därför Geneva, en av de vackraste städerna i Schweiz, är definitivt bland de bästa städerna att njuta av julen.

Staden ligger på stranden av Genèvesjön, och när vintern kommer, hela sjö är glödande. Tusentals ljus lysa från de närliggande butikerna, parkett, offentliga byggnader, och juldekorationer.

En av anledningarna till att vi valde Genève för de bästa städerna att tillbringa julbloggen var att matälskare också skulle glädjas som stadens före-julmarknad erbjuder mat från hela världen. Vad mer, du kan shoppa Walking på gatan, och sedan besöka några av de mest betydelsefulla landmärken. Dessa inkluderar Palatset FN: s, St Pierre-katedralen, Water Jet, och mer.

Det finns reguljära tåg från andra städer i Schweiz som Bern och Zürich som kan ta dig till Genève. i alla fall, Det finns också en hel del tåg som går till och från Italien, Frankrike, Tyskland, och mer. Spåren går från städer som Lausanne, Paris, Venedig, Milano, Trevlig, Verona, och många fler. Dessutom, Centralstationen ligger i centrum av staden.

Lyon till Genève med tåg

Zürich till Genève Tåg

Paris till Geneve Tåg

Bern till Genève Tåg

 

geneva in the winter

 

Så där har du det, en komplett lista över de allra bästa städerna att tillbringa julen. Om du vill ha mer information om tåg färdas till och från dessa städer, Känn dig fri att Kontakta Spara A Train närsomhelst.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-cities-christmas%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)