Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 06/11/2020)

Topprankade dagsutflykter att ta från Berlin är ett måste trots att Berlin själv är en fantastisk plats att besöka! Det finns tillräckligt stora attraktionerna i Tyskland kapital för att hålla dig sysselsatt i dagar. i alla fall, dagsturer från Berlin till närliggande städer och landsbygd kan erbjuda en utmärkt paus från massorna. Från vackra slottar och orörda parker Potsdam den naturliga prakt floderna Havel och Spree, Berlins omgivningar erbjuder massor av attraktioner och saker att göra. Staden järnväg och kollektivtrafik nätverk gör det enkelt att komma ut och om, och organiserade turer gör det enkelt att resa vidare om så önskas.

 

Dagstur från Berlin: Potsdam

Ingen flykt från Berlin får mer uppmärksamhet än Potsdam. Så vi inte kunde ha en lista över dagsutflykter från Berlin utan det. Anledningen är enkel. Inom 40 minuter kommer du att handla i metropolen för en dag av promenader bland trädgårdarna och palats i denna tidigare preussiska kungliga stad.

Starta resan dag till Potsdam vandra mot Gamla holländska kvarteren. Den röda bricked holländsk stil arkitektur Potsdam Dutch Quarter är unik, inte bara i Tyskland utan i hela Europa. Även i Nederländerna, söker uthus som matchar Jan Bouman 18th Century skapelser i Potsdam är omöjligt.

Berlin till Potsdam Tåg

Dresden till Potsdam Tåg

Magdeburg till Potsdam Tåg

Hannover till Potsdam Tåg

 

 

Dagstur från Berlin: Muskau

De flesta människor kommer att spendera tid hängande vid Världsarv webbplats, Muskau Park med sin fantastiska engelska trädgårdar och neo-renässansslott som omges av en liten sjö. Något speciellt om denna park är att dess geografi omfattar både Tyskland och Polen! Så en promenad genom parken inkluderar ett besök på två länder i ett skott. Vi gillar effektivitet! Det finns inte mycket att göra bortsett från detta, så ett besök på Bad Muskau är bäst paras med andra närliggande attraktioner som Devils Bridge.

Berlin till Bad Maskau Tåg

Dresden till Bad Maskau Tåg

Potsdam Bad Maskau Tåg

Magdeburg till Bad Maskau Tåg

Muskauer Park Germany

 

Dagstur från Berlin: Bremen

Ok, ok! Jag vet att det är lite av en sträcka som en dagstur. Men när du har varit där, du kommer att förstå varför jag inte kunde lämna det utanför vår dagsturer från Berlin lista! Att göra i Bremen inkluderar middag i en biergarten på en båt, umgås i den vackra Schnoor-distriktet, gå den korta sträckan av 100 meter lång Böttcherstrasse, och koppla av med kaffe och kaka på bas av en väderkvarn. Du har gotta se det själv!

Berlin till Bremen Tåg

Hamburg till Bremen Tåg

Hannover till Bremen Tåg

Potsdam till Bremen Tåg

Bremen is on Day Trips To Take From Berlin

 

slutliga valet: Dresden

Dresden gör en fantastisk dagsutflykt från Berlin! Staden är cirka två timmar med tåg från den tyska huvudstaden. Det ligger halvvägs mellan Berlin och Prag, och det är ganska liten och lätt att navigera, vilket innebär att även med bara en dag kommer du att kunna se en hel del.

De floden Elbe delar staden; på ena sidan finns den Altstadt (eller Gamla stan), och på den andra, det finns Neustadt (Ny stad), men gissa vad, Altstadt är faktiskt nyare!

Dresden bombarderades till marken vid slutet av WW2 (se till att du läser slakteri Five innan du besöker, om du är i historia) och Altstadt området byggdes precis som det var före kriget, men några av byggnaderna endast avslutas efter 2000.

Berlin till Dresden Tåg

Hannover till Dresden Tåg

Potsdam till Dresden Tåg

Nürnberg till Dresden Tåg

Dresden is on Day Trips To Take From Berlin

 

Redo att bryta sig ur Berlin för några stora dagsturer? Fånga en tur där med hjälp av Rädda ett tåg. De dolda avgifter, inget krångel, bara kul!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Högst betyg Dagsturer att ta från Berlin” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/day-trips-from-berlin/?lang=sv ‎– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)