Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 06/11/2020)

Perjalanan Harian yang Paling Popular Di Berlin adalah suatu keharusan walaupun Berlin sendiri merupakan tempat yang bagus untuk dikunjungi! Terdapat tarikan hebat yang cukup di ibu negara Jerman untuk mengisi masa anda selama beberapa hari. Walau bagaimanapun, lawatan sehari dari Berlin ke bandar-bandar jiran dan kawasan luar bandar boleh menawarkan kelegaan yang sangat baik dari orang ramai. Daripada istana indah dan taman murni Potsdam kepada keindahan semula jadi Sungai Havel dan Spree, Tawaran sekitar Berlin banyak tarikan dan perkara yang perlu dilakukan. Bandar kereta api dan pengangkutan awam rangkaian menjadikannya mudah untuk keluar dan keluar, dan lawatan yang teratur memudahkan perjalanan lebih jauh sekiranya dikehendaki.

 

Day Trip Dari Berlin: Potsdam

Ada melarikan diri dari Berlin mendapat perhatian yang lebih daripada Potsdam. Oleh itu, kita tidak boleh mempunyai senarai lawatan sehari dari Berlin tanpanya. Sebabnya mudah. dalam 40 beberapa minit anda akan berniaga di metropolis untuk berjalan-jalan di antara kebun dan istana bekas kerajaan diraja Prusia ini.

Memulakan perjalanan hari ke Potsdam mengembara ke arah Old Quarter Belanda. The bata seni bina gaya Belanda merah Potsdam Dutch Quarter adalah unik, bukan sahaja di Jerman tetapi di seluruh Eropah. Walaupun di Belanda, mencari bangunan luar yang sepadan Jan Bouman ciptaan abad ke-18 di Potsdam adalah mustahil.

Berlin untuk Trains Potsdam

Dresden untuk Trains Potsdam

Magdeburg untuk Trains Potsdam

Hanover untuk Trains Potsdam

 

 

Day Trip Dari Berlin: Muskau

Kebanyakan orang datang untuk meluangkan masa melepak di Warisan Dunia UNESCO tapak, Taman Muskau dengan taman-taman Inggeris yang menakjubkan dan istana Neo-Renaissance yang dikelilingi oleh sebuah tasik kecil. Sesuatu yang istimewa tentang taman ini adalah bahawa geografi meliputi kedua-dua Jerman dan Poland! Jadi berjalan kaki melalui taman termasuk lawatan ke kedua-dua negara dalam satu pukulan. Kita suka kecekapan! Tidak ada banyak yang perlu dilakukan selain daripada ini, supaya melawat Bad Muskau paling baik dipasangkan dengan tarikan yang berdekatan lain seperti Bridge Devils.

Berlin untuk Trains Bad Maskau

Dresden untuk Trains Bad Maskau

Potsdam untuk Trains Bad Maskau

Magdeburg untuk Trains Bad Maskau

Muskauer Park Germany

 

Day Trip Dari Berlin: Bremen

Okey, okey! Saya tahu ini adalah sedikit regangan seperti lawatan sehari. Tetapi apabila anda telah berada di sana, anda akan faham mengapa saya tidak boleh meninggalkan ia di luar kami lawatan sehari dari senarai Berlin! Perkara yang boleh dilakukan di Bremen termasuk mempunyai makan malam di taman bir pada bot, melepak di cantik daerah Schnoor, berjalan kaki jarak dekat daripada 100 meter panjang Bottcherstrasse, dan santai dengan kopi dan kek di asas kincir angin. Anda mempunyai Harus melihat ia untuk diri sendiri!

Berlin ke Kereta api Bremen

Hamburg ke Kereta api Bremen

Hanover untuk Trains Bremen

Potsdam untuk Trains Bremen

Bremen is on Day Trips To Take From Berlin

 

Choice Final: Dresden

Dresden membuat lawatan sehari yang menggerunkan dari Berlin! Bandar ini adalah kira-kira dua jam dengan kereta api dari ibu negara Jerman. Ia terletak di tengah-tengah antara Berlin dan Prague, dan ia agak kecil dan mudah dinavigasi, yang bermaksud bahawa walaupun dengan hanya satu hari anda akan dapat melihat agak sedikit.

yang sungai Elbe membahagikan bandar; di satu pihak terdapat Altstadt (atau Old City), dan di pihak yang lain, terdapat Neustadt (Bandar Baru), tetapi meneka apa, Altstadt sebenarnya lebih baru!

Dresden dibom ke tanah pada akhir WW2 (pastikan anda membaca sembelih Five sebelum anda melawat, jika anda ke dalam sejarah) dan kawasan Altstadt telah dibina semula dengan tepat kerana ia adalah sebelum perang, tetapi beberapa bangunan hanya selesai selepas 2000.

Berlin untuk Trains Dresden

Hanover untuk Trains Dresden

Potsdam untuk Trains Dresden

Nuremburg ke Kereta api Dresden

Dresden is on Day Trips To Take From Berlin

 

Bersedia untuk keluar daripada Berlin untuk lawatan sehari hebat? Menangkap perjalanan di sana dengan bantuan Simpan Kereta Api. Yuran tersembunyi, tiada kekecohan, hanya menyeronokkan!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Paling Popular Hari Trips Ambil Dari Berlin” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/day-trips-from-berlin/?lang=ms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)