Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Adakah anda seorang pencinta aktiviti luar yang besar? Kami bercakap hutan, tasik, flora, dan fauna. kembara Berjalan Kaki, berbasikal, dan kebaikan udara segar umum. Kemudian menemui paling taman negara yang indah di Eropah, dan bagaimana untuk sampai ke sana dengan kereta api.

Lupakan ramai, melupakan pantai, lupa bandar-bandar dan membeli-belah, dan datang untuk berehat di taman negara terbaik di Eropah.

Walaupun melawat semula jadi tarikan sebagai hutan-hutan berkenaan boleh menjadi rumit pada perjalanan kereta api, itu tidak ada sebab untuk mengecualikan mereka. Ini tarikan semula jadi menawarkan kontras yang sempurna kepada yang sibuk bandar-bandar, dan dengan sedikit kajian, anda akan mendapati mereka sangat senang dijangkau dengan bantuan Save A Train.

 

Taman Negara di Eropah: Jerman dan Switzerland

Birds eye view of Saxon Switzerland which is part of National Parks in Europe

 

Walaupun nama mengelirukan yang, Taman Negara Saxon Switzerland adalah sangat banyak dalam Jerman. Ini adalah kawasan semula jadi yang luas yang bersempadan dengan Republik Czech barat laut. Ia hanya taman negara rock negara, tetapi ia juga dilindungi di hutan tertunggak. Banyak menuju ke wilayah untuk mendaki, tetapi ada juga yang sejarah yang menarik untuk meneroka, termasuk Kubu Konigstein.

Bagaimana untuk sampai ke Saxon Switzerland dengan kereta api:

Bandar terdekat besar untuk taman ini Dresden, yang mudah untuk mencapai dengan kereta api dari banyak Jerman. Dari sana, kereta api S-Bahn menyambung ke Saxon Switzerland setiap 30 minit.

Ketika berada di Jerman, kami cadangkan anda juga melawat Hutan Hitam. Mungkin tengah hutan yang paling terkenal di Eropah, ini bukan salah satu ketinggalan. Kawasan pergunungan yang menakjubkan di Jerman barat daya ini memiliki semuanya - hutan malar hijau, dramatik gunung, dan kampung-kampung yang menarik. Ia adalah rumah kepada jam cuckoo sejak tahun 1700, dan banyak kampung merasa geram dalam masa yang jauh. yang suasana dongeng meminjam dirinya dengan sempurna untuk Pelarian dr kenyataan penuh daripada dunia sebenar, jika itu apa yang anda cari untuk!

Bagaimana untuk sampai ke The Black Forest dengan kereta api:

Salah satu cara yang terbaik untuk pengalaman Black Forest adalah dengan kereta api. The Black Forest talian berjalan antara Offenburg dan Konstanz. Ia menawarkan pemandangan luar biasa rantau ini dan singgah di beberapa bandar sepanjang jalan.

Offenburg untuk Trains Konstanz

Stuttgart untuk Trains Offenburg

Leipzig untuk Trains Dresden

Nuremburg ke Kereta api Stuttgart

 

Belgium

Hallerbos Forest aka The Blue Forest

 

Hutan Hallerbos, atau "The Blue Forest", adalah hutan yang menakjubkan sempurna untuk panjang indah kenaikan. Permaidani bluebell yang luas muncul pertengahan April setiap tahun memberi nama hutan yang indah. Terdapat juga gergasi pokok Sequoia yang membuat lawatan ke terbentang indah ini tanah pengalaman yang menyegarkan.

Ambil perhatian bahawa masa yang terbaik untuk melawat Hallerbos untuk menangkap bluebells adalah berbeza setiap tahun dan bergantung kepada cuaca. Lebih cepat suhu meningkat, lebih cepat bunga mekar. Sekarang akan menjadi masa yang baik untuk pergi, kerana ia kelihatan semakin panas sedikit lebih lambat daripada pertengahan April tahun ini. Tetapi ia adalah satu bangsa terhadap masa sebagai cuaca panas juga bermakna bahawa pokok-pokok mendapat daun mereka kembali, menafikan bluebells cahaya matahari, yang menjadikan mereka berubah kelabu. Tidak baik untuk anda pics Instagram!

Berikut adalah tip:

Apabila bluebell yang musim pendekatan, laman web jawatan Hallerbos kemas kini harian (dalam minggu) tentang keadaan bluebells. Bahawa jurugambar cara dan pengunjung lain tahu sama ada ia masih terlalu awal untuk pergi, atau sama ada mereka perlu terburu-buru.

Bagaimana untuk sampai ke Hallerbos Forest dengan kereta api:

Terdapat biasa kereta api dari Brussels Halle yang mengambil hanya 16 minit. Dari sana, menangkap bilangan bas TEC 114 untuk sampai ke pintu masuk hutan.

Bersedia untuk mendapatkan sifat anda? Kemudian pesan tiket itu kepada yang hebat di luar rumah dengan bantuan Save A Train. Tiada yuran tersembunyi. perjalanan hanya hebat!

Brussels untuk Trains Halle

Antwerp untuk Trains Halle

Brugge untuk Trains Halle

Ghent untuk Trains Halle

 

Hardangervidda PARK NATIONAL, NORWAY

Taman negara terbesar di Norway adalah syurga yang di luar rumah-manusia. Dataran luas, salah satu dataran terhakis terbesar di Eropah pada 2,500 Batu persegi, dilindungi oleh moorlands ceding dan banyak tasik, sungai, dan sungai. Sepenuhnya atas treeline yang, anda boleh melihat batu di setiap arah, menjadikannya hotspot hebat untuk mendaki.

Jika anda perancangan perjalanan yang panjang, pastikan anda pek tiang memancing: perairan di sini yang penuh dengan ikan. Peminat rusa kutub akan mendapati bahawa Hardangervidda adalah antara taman negara terbaik untuk mereka, sebagai lembu yang merupakan antara yang terbesar di dunia. Tidak ada yang cukup seperti menonton beribu-ribu rusa bergerak dalam suasana harmoni di dataran; ia adalah semua orang penglihatan harus melihat pada satu ketika dalam hidup mereka.

Sebaik sahaja anda berada dalam Oslo, awak perlu untuk sampai ke Hardangervidda dengan kereta api Anda boleh mengambil kereta api dari Oslo ke Bo di Telemark. Dari sana anda boleh menangkap “Hawkeliekpresspen” untuk Rauland. Anda juga boleh mengambil Railway Bergen dari Oslo ke beberapa tempat-tempat yang titik permulaan yang besar untuk meneroka Hardangervidda - Flam untuk Myrdal, Finland, Kerusi tinggi, Ustazoset, dan Geilo.

Dari Bergen ke Hardangervidda dengan kereta api, Kereta Api Bergen berhenti di beberapa tempat yang merupakan titik permulaan yang baik untuk meneroka Hardangervidda - Myrdal, Finland, Kerusi tinggi, Ustazoset, dan Geilo. Anda juga boleh mengambil kereta api ke Voss dan bas dari Voss untuk Eidfjord.

 

 

Bersedia untuk menambah beberapa yang terbaik Taman Negara di Eropah ke senarai baldi anda? biarkan Simpan Kereta Api membantu anda sampai ke sana dengan cepat, dan tanpa berkata, kos tersembunyi.

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnational-parks-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)