Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 11/06/2021)

Apabila anda merancang perjalanan ke Eropah, anda berhadapan dengan begitu banyak pilihan! tempat-tempat yang tidak berkesudahan dan pengalaman, bahawa anda boleh melakukan perjalanan selama bertahun-tahun dan masih berasa seperti anda telah terlepas sesuatu yang penting. Ini boleh menyebabkan pembuatan kesilapan perjalanan terlalu banyak melakukan, dan terlepas butir-butir kecil yang membuat perjalanan dan perjalanan kereta api begitu ajaib. Kami di sini untuk memberitahu anda apa yang anda tidak patut lakukan dan Bagaimana untuk merancang perjalanan ke Eropah, dari awal hingga akhir!

 

Petua 1: Merapatkan It Down

Sebelum anda boleh mengalami tapas Sepanyol sahih, piazza di Rom, atau teres atas bumbung di Prague, yang agak penting admin diperlukan! Hanya meletakkan, lebih bersedia anda apabila anda merancang perjalanan ke Eropah, yang lebih besar peluang anda untuk memulakan perjalanan yang bebas tekanan yang hidup sehingga jangkaan anda.

Jadi, inilah petua Save A Train: memilih lima teratas, mesti-dos untuk pengembaraan Eropah! Mungkin ia’s minum Hofbrauhaus dalam Munich, atau mengambil lawatan terusan di Amsterdam, atau memeriksa David-dari pelbagai sudut – di Florence. Walauapapun, menandakan mereka ke bawah dan merancang perjalanan anda di sekeliling mereka. Lebih baik dengan kereta api.

Milan untuk Trains Florence

London untuk Trains Paris

Tiket kereta api Prague ke Berlin

Tiket kereta api Frankfurt ke Munich

 

prague rooftop, pick your own rooftop when you plan a trip to europe

 

Petua 2: Jangan mengelakkan klise.

Sekarang kita telah menetapkan bahawa anda perlu merancang perjalanan ke Eropah, berikut adalah memilih destinasi utama anda. Dalam semangat YOLO, anda mungkin mahu pergi tak biasa dan mencari permata tersembunyi dalam bandar-bandar. Tetapi hipster dalam anda yang mahu menentang destinasi arus perdana, mungkin mahu untuk mengambil tempat duduk. Di dalam bas pelancongan. Ada sebab mengapa tempat-tempat seperti Colosseum, Menara Eiffel, dan Jambatan Charles semua sangat popular dengan pelancong: mereka hebat! Jangan merasa anda perlu mendapatkannya di luar jalan hanya untuk kepentingannya. Jika besar tarikan merayu kepada anda, kemudian pergi dan melihat mereka.

Dengan cara yang sama, tidak melayan buku panduan sebagai Injil. Ia mungkin berkata Louvre adalah mutlak-mesti lakukan pada perjalanan ke Paris, tetapi mungkin anda akan mempunyai pencarian hari yang lebih baik untuk Tikus tersenyum pucat keping pada dinding lorong. fleksibiliti, apabila anda melancong, adalah kunci, sentiasa!

London untuk Trains Frankfurt

Brussels untuk Trains London

Tiket London ke Cologne Train

Tiket London ke Brussels Train

 

Petua 3: tarikh perjalanan adalah penting apabila anda merancang perjalanan ke Eropah

Perjalanan di musim off. bulan Popular adalah bulan Julai, ogos, dan September. Mereka adalah insanely sibuk, apatah lagi mahal! Jika anda merancang perjalanan ke Eropah pada musim panas, anda akan berkongsi setiap pengalaman tunggal dengan berjuta-juta dan berjuta-juta kawan-kawan anda yang paling dekat. Penginapan akan ditempah keluar, atau mahal dan Kereta api akan menjadi lebih penuh, padahal mereka adalah cara yang terbaik untuk perjalanan!

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

check the calendar when you plan a trip to Europe

 

Petua 4: Kumpulkan dokumen perjalanan anda sebagai sebahagian daripada merancang perjalanan ke Eropah

Jika anda tidak mempunyai pasport, maka anda terbaik mendapatkan retak! Ia akan mengambil masa sekurang-kurangnya empat hingga enam minggu dari masa permohonan untuk anda untuk menerima satu. (Bergantung kepada apa yang negara anda tinggal dalam kursus) perkhidmatan dipercepatkan boleh mempercepatkan proses, tetapi ia akan kos anda. Ia adalah yang terbaik untuk menjaga dengan baik ini lebih awal sebelum perjalanan anda. Sudah mempunyai pasport? Semak tarikh tamat tempoh! Sesetengah negara boleh menafikan kemasukan anda jika tamat tempoh dalam 6 bulan apabila anda tiba. Eek!

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

 

Petua 5: Menyewa kereta.

mahu menyewa kereta apabila anda merancang perjalanan ke Eropah? Pastikan anda mempunyai lesen memandu yang sah. Beberapa syarikat sewa kereta juga memerlukan pelancong untuk mempunyai lesen memandu antarabangsa selain daripada lesen memandu mereka dari negara asal mereka.

Tiket Kereta Api ke Strasbourg ke Paris

Paris untuk Trains Marseilles

Rom ke Kereta api Milan

Geneva untuk Trains Zurich

 

Petua 6: Jangan terlebih pek jadual perjalanan anda dengan terlalu banyak destinasi.

Seperti yang dinyatakan sebelum, mudah berkomitmen dan berusaha terlalu banyak. Ia sama sekali difahami. cuti berharga anda perlu dimanfaatkan dengan baik, jadi ia mudah untuk mencuba lebih-pek jadual perjalanan anda apabila merancang perjalanan ke Eropah. Walau bagaimanapun, ini boleh mahal (apatah lagi meletihkan), sebagai lebih pembungkusan perjalanan dengan terlalu banyak destinasi di terlalu sedikit hari membawa kepada lebih banyak masa di jalan raya, dan lebih gas atau tiket kereta api. Dalam kes yang teruk, ia boleh sabotaj perjalanan, menjadikannya kabur hotel daftar masuk dan daftar-keluar (dengan pembungkusan yang berterusan dan Mengeluarkan mesin dari bungkusan), sambil menonton perlumbaan landskap pernah dilawati lalu tingkap kereta api. jika boleh, perlahankan. anda akan menjimatkan pengangkutan dan mendapat lebih banyak masa untuk meneroka destinasi anda.

Tiket Brussels ke Rotterdam Train

Tiket Antwerp ke Rotterdam

Tiket Berlin ke Rotterdam Train

Tiket Paris ke Rotterdam

 

 

Petua 7: Pertukaran wang

Pelancong membazirkan banyak wang membeli euro daripada bank mereka (atau lebih teruk lagi, dari kaunter pertukaran mata wang) sebelum tiba di Eropah. Ini menyebabkan yuran yang besar! maka janganlah kamu mengabaikannya perkara ini apabila anda merancang perjalanan ke Eropah.

Nasihat kami adalah untuk menuju terus ke ATM apabila anda tiba di Eropah dan mengeluarkan wang tunai menggunakan kad ATM anda. Ia mudah, dan kadar pertukaran yang anda dapat untuk urus niaga tersebut adalah hampir pasti lebih baik daripada apa-apa kadar kami telah pun mendapat dari bank rumah. Memanggil bank anda sebelum anda meninggalkan untuk bertanya tentang bayaran transaksi ATM antarabangsa, dan juga memaklumkan kepada mereka bahawa anda akan menggunakan kad anda di luar negara. Jika anda tidak memberitahu mereka, mungkin menyedarkan mereka untuk berfikir bahawa itu adalah penipuan, dan akan menghalang kad anda. juga, bertanya jika bank anda mempunyai lokasi antarabangsa atau perkongsian dengan tempatan bank-bank di Eropah.

Tiket Frankfurt ke Cologne Train

Tiket Brussels ke Cologne Train

Tiket Vienna ke Cologne Train

Tiket Stuttgart ke Cologne Train

 

Petua 8: Apa yang anda kehilangan di atas buaian, anda menang pada bulatan

Tidak mengorbankan lokasi anda untuk penjimatan hotel kecil. kami mengesyorkan memberi keutamaan kepada Airbnb anda atau hotel dengan lokasi yang paling utama apabila anda merancang perjalanan ke Eropah. pengembara bajet, khususnya, mempunyai kecenderungan untuk memilih hotel di lokasi yang terpencil itu € 5 lebih murah daripada satu yang lebih penting. anda akan menjimatkan masa dan wang pengangkutan (terutamanya jika anda menggulung mengambil teksi).

Munich untuk Trains Basel

Tiket Zurich ke Basel Train

Tiket Bern ke Basel Train

Tiket Kereta Api Geneva ke Basel

 

airbnb vs hotel and how to plan a trip to europe

 

Petua 9: Jangan lupa untuk menghubungi pembawa telefon anda sebelum anda merancang perjalanan ke Eropah

Hubungi pembawa anda sebaik sahaja anda lengkap untuk merancang perjalanan ke Eropah dan mendapatkan i pelanf anda bercadang untuk menggunakan telefon anda, dan kemudian pastikan anda menyediakan telefon anda untuk mengelakkan caj data kemalangan (secara ringkas: mematikan data selular dan menyekat bilangan aplikasi yang boleh menggunakan data selular). dan, sebagai pelan, berpegang kepada membebaskan rangkaian Wi-Fi untuk memuat turun dan menghantar e-mel, memeriksa Web, dan menggunakan aplikasi. Eropah mempunyai banyak hotspot wifi, jadi anda tidak akan keluar dari sentuhan lama. Sebagai alternatif, membeli kad SIM untuk telefon anda apabila anda ke Eropah.

Tiket Rimini ke Milan Train

Tiket Rome ke Florence Train

Tiket Turin ke Milan Train

Tiket Venice ke Milan Train

 

Petua 10: Ada aplikasi untuk itu

Eightydays adalah sebuah aplikasi perjalanan hebat yang boleh membantu anda merancang perjalanan ke Eropah sambil memberi pelancong kelihatan mudah ke dalam pilihan yang ada apabila perjalanan di seluruh Eropah.

Pengguna mula dengan memilih suatu kota untuk memulakan dan menamatkan dalam (untuk sekarang, ia adalah perlu untuk memulakan dan menamatkan perjalanan di tempat yang sama). Kemudian pilih tarikh berlepas, berapa lama percutian akan dan berapa banyak destinasi untuk memasukkan. Pengguna juga boleh memilih jika mereka mahu melihat bandar di Eropah, Kesatuan Eropah, atau hanya Zon Schengen. Aplikasi ini kemudian akan mewujudkan jadual perjalanan, melengkapkan dengan kadar Airbnb di setiap bandar, untuk mereka yang berjimat.

Ia mungkin untuk meneruskan pilihan shuffling sehingga aplikasi terserempak jadual perjalanan yang kelihatan baik. Dan jangan bimbang tentang perjalanan menyusahkan: tapak berkata ia khusus membuang siaran lapangan terbang yang jauh dan berlepas awal pagi itu boleh mengalirkan pelancong di jalan raya.

Walaupun ia bukan (lagi) sistem yang sempurna untuk tempahan keseluruhan yang perjalanan Eropah, Eightydays boleh membantu memberikan pelancong idea yang lebih baik daripada mata harga untuk perjalanan yang berbeza manakala berpotensi memperkenalkan mereka ke destinasi mereka mungkin tidak mempunyai sebelum ini dianggap.

Pelancong boleh menggunakan laman web Eightydays yang atau yang baru dilancarkan aplikasi iOS untuk merancang pelayaran mereka di Eropah.

Waktu Keretapi Lyon ke London

Waktu Keretapi Amsterdam ke Antwerp

Waktu kereta api Brussels ke Frankfurt

Tiket Brussels ke Mainz Train

 

Sudah tentu, cara terbaik untuk perjalanan sentiasa oleh Keretapi! Simpan Train adalah cara yang terbaik untuk membeli tiket anda. Jika anda adalah kira-kira untuk menempah tiket kereta api anda klik pada pautan https://www.saveatrain.com untuk menerima diskaun hebat.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fplan-trip-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)