Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 11/06/2021)

Kada planirate putovanje u Evropu, ste suočeni s toliko opcija! Endless mjesta i iskustva, da bi mogao putovati godinama i još uvijek osjećate kao da ste propustili nešto od suštinskog značaja. To može dovesti do stvaranja greške na putovanju pretjeranog počinjenja, i propustili na manjim detaljima koji čine putovanja i putovanja vozom tako magično. Mi smo tu da vam kažem ono što ne bi trebalo da rade i kako da planiraju putovanje u Evropu, od početka do kraja!

 

Savjet 1: Ga suzim

Prije nego što možete doživjeti autentični španski tapas, pjace u Rimu, ili krovne terase u Pragu, potrebna je važan malo admin! Jednostavno rečeno, više pripremili ste kada planirate putovanje u Evropu, veće šanse za zabavu i putovanje bez stresa koja živi do Vaša očekivanja.

Dakle, evo savjeta Save A Train: izabrati pet najboljih, must-dos za tu evropsku avanturu! Možda’s piti Hofbrauhaus in Minhen, ili uzimajući kanala turneju Amsterdam, ili ispitivanje David-iz mnogih uglova – u Firenci. Šta god da je, označiti one dole i planirati svoje putovanje oko njih. Poželjno vozovima.

Milan u Firenci Trains

Londona do Pariza Trains

Karte za Prag do Berlin Vlak

Karte za Frankfurt na Majni

 

prague rooftop, pick your own rooftop when you plan a trip to europe

 

Savjet 2: Ne izbjeći klišeje.

Sada kada smo ustanovili da trebate planirati putovanje u Evropu, sljedeći bira svoj top destinacija. U duhu YOLO, možda želite ići van utabanih staza i potražite skrivenih dragulja u gradovima. Ali hipster u tebi koja želi da ide protiv mainstream destinacija, možda želi sjesti. Na turistički autobus. Postoji razlog zašto mjesta kao što su Koloseum, Eiffelov toranj, i Karlov most svi izuzetno popularan sa turistima: oni su super! Ne osjećaš da moraš dobiti s utabane staze samo radi njega. Ako je velika atrakcija Apelujem na vas, onda odem i vidim ih.

Na isti nacin, ne tretiraju vodiču kao evanđelja. To bi moglo reći Louvre je apsolutni must-učiniti na putovanje u Pariz, ali možda bi imati bolji dan potrage za Blek le Rat komada na alley zidovima. Fleksibilnost, kada putujete, je ključ, uvijek!

London do Frankfurta Trains

Brisel u London Trains

Karte za London do Keln

Karte za London do Bruxelles

 

Savjet 3: Datume putovanja su ključni kada planirate putovanje u Evropu

Putovanje u off sezona. Popularni mjeseci su juli, avgust, i septembru. Oni su nevjerovatno zauzeti, da ne spominjem skupo! Ako planirate putovanje u Evropu Summer, ćete deliti svaki iskustva sa milione svojim najbližim prijateljima. Smještaj će biti isknjiženim, ili skup i Vozovi će biti mnogo više puna, s obzirom da su najbolji način da se putuje!

Amsterdam u London Trains

Rotterdam u London Trains

Paris u London Trains

Brisel u London Trains

 

check the calendar when you plan a trip to Europe

 

Savjet 4: Sastavite putne isprave kao dio planiranja putovanja po Evropi

Ako nemate pasoš, onda najbolje da pucanje! To će trajati najmanje četiri do šest tjedana od trenutka podnošenja zahtjeva za vas da dobiti jedan. (U zavisnosti od toga u kojoj zemlji živite u naravno) Hitnom usluge mogu ubrzati proces, ali to će vas koštati. To je najbolje da se pobrine za to dobro unaprijed prije svoje putovanje. Već imaju pasoš? Provjeri svoj datum isteka! Neke zemlje mogu vam zabrani ulazak ako istekne unutar 6 mjeseci kada stignete. Eek!

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

 

Savjet 5: Iznajmljivanje automobila.

želeći da rent a car kada planirate putovanje u Evropu? Budite sigurni da imaju važeću vozačku dozvolu. Neki rent a car kompanija također zahtijevaju putnici imati međunarodnu vozačku dozvolu, pored svojih vozačku dozvolu iz svoje zemlje porijekla.

Karte za Strasbourg - Pariz

Pariz do Marseja Trains

Rima do Milana Trains

Ženeva Zurich Trains

 

Savjet 6: Nemojte previše pakuj itinerer sa previše destinacija.

Kao što je spomenuto ranije, lako se pretjerano obvezati i pokušati ugurati previše. To je potpuno razumljivo. Vaš plemenitih odsustvo se mora dobro iskoristiti, tako da je lako pokušati preko-pakuj itinerere kada se planira putovanje u Evropu. kako god, to može biti skupo (da ne spominjemo iscrpljujući), kao over-pakovanje putovanja sa previše destinacija u premalo dana dovodi do više vremena na putu, i više gasa ili karte za voz. U ekstremnim slučajevima, može sabotirati putovanje, pretvarajući ga u mutno hotela prijavljivanja i check-outa (sa stalnim pakovanje i raspakivanje), dok je gledao utrke pejzaž nikad-posjetila prošlosti voz prozore. Ako je moguće, uspori. ćete uštedjeti na transport i dobiti više vremena da istražite svoj destinacija.

Karte za Bruxelles i Rotterdam

Karte za Antwerpen do Rotterdam

Karte za Berlin do Rotterdam

Karte za Pariz do Rotterdam

 

 

Savjet 7: mjenjačnica

Putnici gube puno novca kupuje eura od svoje banke (ili još gore, iz mjenjačnica counter) prije dolaska u Evropi. To dovodi do ogromne naknade! pa nemojte zanemariti ovu temu kada planirate putovanje u Evropu.

Naš savet je na čelu odmah do bankomata kad dođete u Evropi i podizanje gotovine pomoću ATM kartica. To je jednostavno, a kurs da ste dobili za transakciju je gotovo sigurno bolje nego svakom slučaju smo čak dobili od kuće banaka. Pozovite vaše banke prije nego što ostaviti da pitate plaćanju naknada za međunarodne ATM transakcije oko, kao i da ih obavještava da ćete koristiti svoju karticu u inostranstvu. Ako ih ne reći, moglo bi ih upozoriti da misle da je to prevara, i da će blokirati vašu karticu. takođe, pitajte ako banka ima međunarodnih lokacija ili partnerstva s lokalne banaka u Evropi.

Karte za Frankfurt na prodaju za Köln

Karte za Bruxelles i Keln

Karte za Beč do Köln

Karte za Stuttgart do Koln

 

Savjet 8: Ono što izgubiti na ljuljačkama, osvojite na zaobilaznica

Nemojte žrtvovati svoju lokaciju za male uštede hotel. mi Preporučujemo dajući prednost svojim Airbnb ili hotel sa najviše centralnoj lokaciji kada planirate putovanje u Evropu. proračun putnike, posebno, imaju tendenciju da odaberete hotel u dalekim lokaciji koja je 5 € jeftinije od onaj koji je više centralni. ćete uštedjeti vrijeme i novac na prijevoz (pogotovo ako završiš uzimanje taksija).

Munich Basel vozovi

Karte za Zurich za Bazel

Karte za Bern do Bazel

Karte za Ženevu do Bazel

 

airbnb vs hotel and how to plan a trip to europe

 

Savjet 9: Ne zaboravite nazvati svog mobilnog operatera prije nego što planirate putovanje u Europu

Pozovite svog operatera kada ste kompletan planirati put u Evropu i dobiti plan iF planirate da koristite svoj telefon, i onda budite sigurni da podesite telefon kako biste izbjegli slučajno troškova podataka (ukratko: isključiti mobilne podatke i ograničiti broj aplikacija koje mogu koristiti mobilne podatke). I, kao plan, držati na besplatnu Wi-Fi mreže za preuzimanje i slanje e-pošte, provjera weba, i koristeći aplikacije. Evropa ima mnogo wifi žarišta, tako da neće biti u kontaktu za dugo. alternativno, kupiti SIM kartica za vaš telefon kad se u Evropu.

Karte za Rimini do Milano

Karte za Rim do Firenca

Karte za Torino do Milana

Karte za Veneciju do Milano

 

Savjet 10: Tu je aplikacija za to

Eightydays je strašan putovanje aplikaciju koja vam može pomoći da planirate putovanje u Evropu dajući putnici jednostavan uvid u mogućnosti dostupne kada putuju širom Evrope.

Korisnici početi branje grad počne i završi u (za sada, to je potrebno za početak i završiti putovanje na istom mjestu). Zatim odaberite datum polaska, koliko dugo putovanje će biti i koliko destinacija uključiti. Korisnici mogu izabrati i ako žele pogledati gradova u Evropi, Evropska unija, ili samo šengenska zona. Aplikacija će potom stvoriti itinerer, završiti sa Airbnb stopama u svakom gradu, za one koji su na budžetu.

Moguće je da se i dalje opcija prebirao dok se aplikacija naleti na itinerer koji izgleda dobro. I ne brini nezgodno travel: Sajt kaže to posebno korova udaljenih aerodroma i ranih jutarnjih odlazaka koji može ispustiti putnici na putu.

Iako to nije (još) savršen sistem za rezervacije čitav Evropska putovanje, Eightydays može pomoći dati putnicima bolju ideju o cenama za različite putovanja, dok ih potencijalno uvođenje u destinacija one ne moraju prethodno imati smatrati.

Putnici mogu koristiti web Eightydays ili nedavno pokrenula iOS aplikacija planirati svoje evropske putovanjima.

Vremena za Lyon do London

Vlak iz Amsterdama do Antverpena

Vlak iz Brisela do Frankfurta

Karte za Bruxelles do Mainz

 

Naravno, najbolji način za putovanje je uvijek Train! Čuvanje Vlak je najbolji način da kupe ulaznice. Ako ste u vezi rezervacija vašeg voznih karata klikom na link https://www.saveatrain.com da primaju velike popuste.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam dati kredit s veza na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fplan-trip-europe%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)