Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 16/12/2022)

Många städer i Europa har ett vackert palats (eller två) att dra i turister. Det är därför det är svårt att komma överens om vad de fem vackraste palats i Europa. Låt oss ta en titt på vårt utbud av de vackraste palats i Europa:

 

1. Vackra palats i Europa och Frankrike Chateau de Versailles

Versailles är kanske en av de mest kända slott i världen, och det förtjänar verkligen rykte. Det är en juvel 18th century French konst, rik och rik på konstverk och skönhet.

Det utvidgades av den berömda franska linjalen Ludvig XIV, som flyttade både domstolen och regeringen till Versailles i 1682. Slottet var en central plats av makten i Frankrike tills rotationen i 1789. Nu är det en av de mest kända turistorterna i världen.

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

 

2. Windsor Castle, Storbritannien

Windsor är en fungerande kungliga palatset och är bland de vackraste palatsen i Europa, den äldsta och största slottet i världen som fortfarande har invånare. Den brittiska drottningen tillbringar hennes privata helger i Windsor.

Historien om Windsor Castle är nästan 1000 år långa. Under århundraden, Det har varit hem för många kända medlemmar av den brittiska kungligheter. Slottet innehåller St. George kapell, begravningsplats för tio monarker, och statliga lägenheter är inredda med kungliga samlingen skatter.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

3. Grand Ducal Palace Luxemburg

Grand Ducal Palace of Luxembourg

 

Grand Ducal Palace of luxemburg i Luxemburg är den officiella residens storhertigens. Han använder det för de flesta av hans tjänsteutövning, tillsammans med storhertiginnan. Palatset innehåller även sina kontor, samt hytter.

Byggnaden användes först som stadshuset efter det byggdes 1572. I 1817, det blev den officiella residens guvernören. Storhertigpalatset ser strålande ut i flamländsk renässansstil och det är en av anledningarna till att det finns på vår lista över de vackraste palatsen i Europa. Den har en av de vackraste fasader i staden, såväl som en vacker interiör.

Antwerpen till Luxemburg Tåg

Bryssel till Luxemburg Tåg

Metz till Luxemburg Tåg

Paris till Luxemburg Tåg

 

4. Neuschwanstein, Tyskland

Neuschwanstein förtjänar sin plats bland de vackraste palatsen i Europa på grund av sin idyllisk miljö och hänförande arkitektur. Detta slott ser ut som det kom rakt ut ur en saga. Faktiskt, Det har använts som inspiration för slottet i Disneys Törnrosa.

Det är en 19-tals romanska Revival palats. Konsthistoriker runt om i världen anser att det är en av symbolerna för romantikens. Kung Ludwig II i Bavaria byggde Neuschwanstein som sin reträtt i 1837. Efter kungens död 1886, det blev öppen för allmänheten.

Ulm att Fuessen Tåg

Munich att Fuessen Tåg

Stuttgart Fuessen Tåg

Nürnberg till Fuessen Tåg

 

 

5. Vackra palats i Europa och Österrike – Schloss Schönbrunn

Beautiful Palaces in Europe - Schloss Schonbrunn, Austria

 

En av de mest besökta sevärdheter och vackraste palats i Europa i Wien, Österrike, Schönbrunn är också en världskulturarv. Palatset började som en jaktstuga för kejsar Leopold I. Den byggdes på 17-talet. Schonbrunn är ett av de bästa verk av arkitekten Bernhard Fischer von Erlach.

Sedan dess, Schonbrunn har också sett att användas som en domstol i Maria Theresa, varefter den blev den centrala punkten och värd för statens angelägenheter. Byggt i barockstil, slottet har mestadels behållit sin ursprungliga skick. Dess unika arkitektur gör den till en av de mest förtrollande platser att besöka i Europa.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Om du är redo att planera din resa runt de fem vackraste palats i Europa, dessa var de platser du inte får missa. Alla dessa destinationer kan nås enkelt via tåg, så boka biljetter och börja planera!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeautiful-palaces-europe%2F/%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)