Čas branja: 4 minut
(Zadnja posodobitev: 16/12/2022)

Veliko mest v Evropi imajo lepo palačo (ali dva) pripraviti v turisti. To je razlog, zakaj je težko dogovoriti o tem, kaj je pet najlepše palače v Evropi. Oglejmo si oglejte naš izbor najlepše palače v Evropi:

 

1. Lepe Palače v Evropi in Franciji Chateau de Versailles

Versailles je morda ena od najbolj znanih gradovi na svetu, in to vsekakor zasluži ugled. To je dragulj iz 18. stoletja francoski umetnost, bogate in bogata z umetninami in lepoto.

Je razširil jo je slavni francoski vladar Ludvik XIV, ki je utemeljil tako sodišče in vlado, da Versailles v 1682. Chateau je osrednje mesto moči v Francija do revolucije v 1789. Zdaj je eden izmed najbolj znanih turističnih krajev na svetu.

Dijon v Pariz vlakih

Reims v Pariz vlakih

Lille do Paris vlakih

Izleti v Pariz vlakih

 

 

2. Windsorski grad, Združeno kraljestvo

Windsor je delovni kraljeva palača in je med najlepše palače v Evropi, najstarejši in največji grad na svetu, ki ima še vedno prebivalci. Britanski Queen preživi svoje zasebne konec tedna v Windsor.

Zgodovina Windsor Castle je skoraj 1000 let dolge. Skozi stoletja, to je dom številnih znanih članov britanske royalty. Grad vsebuje sv. Jurija Chapel, grobišče desetih kraljev, in državni Apartmaji so opremljeni z Royal Collection zakladi.

Amsterdam za London vlakih

Rotterdam za London vlakih

Pariz za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

 

3. Velikega vojvodstva Palace Luksemburg

Grand Ducal Palace of Luxembourg

 

Velikega vojvodstva palača Luksemburg V Luksemburgu je uradna rezidenca velikega vojvode. On ga uporablja za večino njegovih uradnih nalog, skupaj z Grand Duchess. Palača vsebuje tudi svoje pisarne, kot tudi kabine.

Stavba je bila prvič uporabljena kot mestno hišo, ko je bila zgrajena leta 1572. leta 1817, je postal uradna rezidenca guvernerja. Palača Velikega vojvodstva izgleda sijajno v flamskem renesančnem slogu in to je eden od razlogov, zakaj je na našem seznamu najlepših palač v Evropi. To je eno izmed najlepših fasad v mestu, kot tudi krasen notranjosti.

Antwerpen luksemburškim vlakih

Bruselj v Luksemburgu vlakih

Metz luksemburškim vlakih

Paris luksemburškim vlakih

 

4. Neuschwanstein, Nemčija

Neuschwanstein zasluži svoje mesto med najlepših palač v Evropi zaradi svoje idilično okolje in dih arhitektura. Ta grad je videti, kot da prihaja naravnost iz pravljice. Pravzaprav, je bil uporabljen kot navdih za gradom v Disney Trnuljčica.

To je 19. stoletje romanska Revival palači. Umetnostni zgodovinarji po svetu menijo, da je eden od simbolov romantike. Kralj Ludvik II Bavaria zgrajena Neuschwanstein kot njegov umik v 1837. Po kraljevi smrti leta 1886, je postal odprt za javnost.

Ulm, da Fuessen Vlaki

München za Fuessen Vlaki

Stuttgart, da Fuessen Vlaki

Nürnberg, da Fuessen Vlaki

 

 

5. Lepe Palače v Evropi in v Avstriji – Schloss Schonbrunn

Beautiful Palaces in Europe - Schloss Schonbrunn, Austria

 

Ena izmed najbolj obiskane znamenitosti in najlepše palače v Evropi je na Dunaju, Avstrija, Schonbrunn je tudi mesto svetovne kulturne dediščine. Palača je začel kot lovske koče za cesarja Leopolda I.. Zgrajena je bila v 17. stoletju. Schonbrunn je eden izmed najboljših del arhitekta Bernhard Fischer von Erlach.

Od takrat, Schonbrunn je razvidno tudi uporabo kot dvoru Marije Terezije, potem pa je postal osrednja točka in strežnik za zadeve države. Zgrajena v baročnem slogu, palača je večinoma ohranil svojo prvotno stanje. Njegova edinstvena arhitektura je ena izmed najbolj očarljivih krajev za obisk v Evropi.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

Če ste pripravljeni, da načrtujejo svoje potovanje okoli petih najlepših palač v Evropi, to so kraji, ki jih ne smete zamuditi. Vse te destinacije lahko pridete z vlakom, torej rezervirati karte in začeti načrtovanje!

 

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in samo nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeautiful-palaces-europe%2F/%3Flang%3Dsl– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)