Lesetid: 4 minutter
(Sist oppdatert: 16/12/2022)

Mange byer i Europa har et vakkert palass (eller to) å trekke i turister. Det er derfor det er vanskelig å bli enige om hva de fem vakreste palasser i Europa. La oss ta en titt på vårt utvalg av de vakreste palassene i Europa:

 

1. Vakre palasser i Europa og Frankrike Chateau de Versailles

Versailles er kanskje en av de mest kjente slott i verden, og det absolutt fortjener ryktet. Det er en juvel av 18. århundre fransk Kunst, overdådige og rik på kunst og skjønnhet.

Den ble utvidet med den berømte franske linjal Ludvig XIV, som flyttet både retten og regjeringen til Versailles i 1682. The Hotel var det sentrale stedet av makt i Frankrike inntil revolusjonen i 1789. Nå er det en av de mest kjente turiststeder i verden.

Dijon til Paris tog

Reims til Paris tog

Lille til Paris tog

Turer til Paris tog

 

 

2. Windsor slott, Storbritannia

Windsor er en fungerende kongelige palasset og er blant de mest vakre palasser i Europa, den eldste og største slottet i verden som fortsatt har innbyggere. Den britiske dronningen tilbringer hennes private helger i Windsor.

Historien om Windsor Castle er nesten 1000 år lange. Gjennom århundrene, det har vært hjemmet til mange kjente medlemmer av den britiske kongefamilien. Slottet inneholder St. Georgs kapell, gravsted for ti monarker, og State Apartments er innredet med kongelige samling skatter.

Amsterdam til London Trains

Rotterdam til London Trains

Paris til London Trains

Brussel til London Trains

 

 

3. Storhertugpalasset Luxembourg

Grand Ducal Palace of Luxembourg

 

Grand Ducal Palace of Luxembourg i Luxembourg by er den offisielle residensen til storhertug. Han bruker det for de fleste av hans offisielle funksjoner, sammen med Grand Duchess. Palasset inneholder også sine kontorer, samt lugarer.

Bygningen ble først brukt som rådhuset etter at det ble bygget i 1572. I 1817, det ble den offisielle residensen til guvernør. Storhertugpalasset ser strålende ut i flamsk renessansestil, og det er en av grunnene til at det er på vår liste over de vakreste palassene i Europa. Den har en av de vakreste fasader i byen, så vel som en fantastisk indre.

Antwerpen til Luxembourg Togene

Brussel til Luxembourg Togene

Metz til Luxembourg Togene

Paris til Luxembourg Togene

 

4. Neuschwanstein slott, Tyskland

Neuschwanstein fortjener sin plass blant de vakreste palassene i Europa på grunn av sin idylliske omgivelser og storslått arkitektur. Dette slottet ser ut som det kom rett ut av et eventyr. Faktisk, det har vært brukt som inspirasjon for slottet i Disneys Sleeping Beauty.

Det er en 19. århundre nyromanske palass. Kunsthistorikere rundt om i verden anser det som en av symbolene på romantikken. Kong Ludwig II av BenVaria bygget Neuschwanstein som sin retrett i 1837. Etter kongens død i 1886, ble det åpent for publikum.

Ulm til Füssen Togene

München til Füssen Togene

Stuttgart til Füssen Togene

Nürnberg til Füssen Togene

 

 

5. Vakre palasser i Europa og Østerrike – Schloss Schonbrunn

Beautiful Palaces in Europe - Schloss Schonbrunn, Austria

 

En av de mest besøkte severdigheter og vakreste palasser i Europa er i Wien, Østerrike, Schönbrunn er også en World Cultural Heritage site. Palasset startet som en jakthytte for keiser Leopold I. Den ble bygget i det 17. århundre. Schonbrunn er en av de beste verkene til arkitekten Bernhard Fischer von Erlach.

Siden da, Schönbrunn har også sett bruk som hoffet til Maria Theresa, etter som det ble midtpunkt og vert for saker av staten. Bygget i barokk stil, slottet har stort sett beholdt sin opprinnelige tilstand. Sin unike arkitektur gjør den til en av de mest fortryllende steder å besøke i Europa.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

Hvis du er klar til å planlegge en tur rundt de fem vakreste palasser i Europa, disse var de stedene du ikke kan gå glipp av. Alle disse destinasjoner kan nås lett via tog, så bestille billetter og starte planleggingen!

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt på nettstedet ditt, Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss kreditt med en link til dette blogginnlegget, eller du klikker her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeautiful-palaces-europe%2F/%3Flang%3Dno– (Rull ned litt for å se inn kode)