Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 30/09/2023)

Det finns inte många transportmedel bättre än tåget, men en flodkryssning kommer ganska nära! Det är en lyxig och lugn sätt att upptäcka nöjen i Europa, se städer, regioner, och länder från ett nytt perspektiv. Du kan utforska spännande destinationer som annars missas från en semester resplan. Inte undra på att så många människor väljer naturskön rutt att se 5 Vackraste floder i Europa Explore!

 

1 av 5 Vackraste floder i Europa: Donau

Längd: 1,783 mil / 2,870km

Rutt: Tyskland – Schwarzwald till Svarta havet

Ta en Donau kryssning om du gillar historia, utsökt mat, och oförglömliga upplevelser. Res genom den moderna staden Amsterdam i Västeuropa på Donau som sakta sänker sig in i Östeuropa passerar historiska landmärken, såsom Salzburg (staden av musik), eller hoppa av för att besöka ruin barer i trendiga Budapest. Denna samling av europeiska flodkryssningar kommer att svepa dig bort till en drömlik utrymme fyllt med nya upplevelser, sevärdheter, ljud, luktar, och gastronomiska möten.

Munich till Salzburg Tåg

Salzburg till Passau Tåg

Wien till Salzburg Tåg

Salzburg till Wien Tåg

Danube river at night

2 av 5 Vackraste floder i Europa: Rhone

Längd: 505 mil / 813km

Rutt: De schweiziska Alperna till Medelhavet

floden Rhône är en historisk flod av Schweiz och Frankrike och en av de mest betydelsefulla vattenvägar Europa. Det är inte konstigt att det är på vår lista över 5 Vackraste floder i Europa för att utforska.

Det är den enda större flod som rinner direkt till Medelhavet och har tagit på grundligt Alpine. Detta gör det helt annorlunda från sin granne i norr, Rhen, som lämnar alla sina alpina egenskaper efter när det lämnar Schweiz. Den natursköna och ofta vilda lopp Rhone, egenskaperna hos vattnet som strömmar i det, och hur den har använts av människor har alla formats av influenser av bergen, ända ned till mynningen, där sediment som markerar Rhone i en alpin glaciär bärs in i de varmare vattnet i Medelhavet.

Zürich till Chur Tåg

Genève Chur Tåg

Milan till Tirano Trains

Bergamo till Tirano Trains

Rhone Switzerland Rivers In Europe

3 av 5 Vackraste floder i Europa: Huvudsaklig

Längd: 326 mil / 525km

Rutt: Kulmbach till Mainz, Tyskland

Huvud River är 327 miles lång och är den längsta flod ligger helt i Tyskland. Flyter från öst till väst, Main förenar Rhen River på Mainz, Tyskland. Huvudfloden börjar i Oberfranken region i Tyskland; i alla fall, floden anses endast vara farbar mellan Bamberg och Mainz.

I 1992 de Main-Donau-kanalen öppnad, som förbinder huvud och Donau. Kanalen börjar i Bamberg och möter floden Donau i Kelheim, Tyskland. Detta anses nu vara en viktig vattenväg som gör både passagerarfartyg och mindre kommersiella fartyg för att resa mellan Nordsjön i väster och Svarta havet i öster.

Köln till Mainz Tåg

Frankfurt till Mainz Tåg

Berlin till Mainz Tåg

Bryssel till Mainz Tåg

Mainz Germany Rivers In Europe

 

4 av 5 Vackraste floder i Europa: hans
Längd: 485 mil / 780km

Rutt: Nordväst om Dijon, Frankrike till Engelska kanalen Le Havre

Många av de städer har en funktion som identifierar dem, definierar deras existens, och fungerar som pulsen som löper genom städer hjärta. Floden Seine i Paris är vad Themsen är att London, Donau till Budapest. Det är epicentrum, området turister migrerar till, där de observerar berömda sevärdheter och fånga minnen.

En Seine Cruise är ett måste!

Vi tror att du kan bokstavligen välja bara om någon av Seine kryssningar som erbjuds och du kommer inte bli besviken! Du kommer att kunna se det bästa av Paris, staden av kärlek. Ditt val är omfattande. Om du har begränsat med tid, kryssningar finns tillgängliga för att passa in i din korta tid. För en mer tillbakalutat vibe, njuta av en Seine middagskryssning, blick på Eiffeltornet och Louvren, när du seglar förbi. Eller så kan du kombinera dessa attraktioner och kryssning för en exklusiv combo, klättra till andra våningen, beundra utsikten, och då ta en båttur, åtnjuter middag och en glas vin. Du kan även ta in en Moulin Rouge show om du så märkvärdigt? För att visa den verkliga Paris, en Seine kryssning är ett måste.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

 

The Last Pick För europeiska Rivers – nederländska vattenvägar

Längd: 528 mil / 850km

Rutt: Nederländerna till Nordsjön

De små floder, kanaler, och inlandshaven i Nederländerna utgör de holländska vattenvägarna, och cruising här är en avkopplande sätt att utforska Europa och hennes slående låga länder. Utflykter runt städerna Amsterdam och Rotterdam visas ofta på resvägar, men höjdpunkten av en Dutch Waterways flodkryssning är den serie av 19 autentiska väderkvarnar som kantar kanalen banker i regionen av Kinderdijk. Få dina kameror redo.

Lika underbart är de blommor visar på Keukenhof, den största blomsterträdgård. Bländande mattor av färger skapas av sju miljoner tulpaner, påskliljor, och andra blommor - när de är som bäst under april och maj. Håll utkik efter kortare kryssningar vid denna tid på året med särskild inriktning på den nederländska glödlampa fält.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Dutch Waterways and windmill

 

Alla ombord! Boka den tågbiljetten till din River-resa med Rädda ett tåg idag och kryssar!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Vackraste floder i Europa Explore” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-beautiful-rivers-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)