Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 11/08/2023)

Resenärer letar efter de bästa Canal och River Boat semestrar i Europa kan vara bra att känna Europa har terrific platser. i alla fall, att veta vart man ska gå för bästa segling semester någonsin, du måste göra en del efterforskningar. Det finns fem länder med fantastiska kanalen och flodbåt semester alternativ.

Du kan besöka dem alla, eller välj en som tilltalar dig mest. Vad är säkert är att du kommer att ha några kända kanalen och river rider på dessa helgdagar. Här är våra topp fem bästa kanalen och flodbåt semester i Europa:

 

1. Canal och River Boat Semester i Frankrike

Frankrike är ett vackert land med många möjliga destinationer för en kanal eller flodbåt Semester. Några av Frankrikes regioner sticker ut i det avseendet: Midi, regionen Aquitaine, och Camargue. Var och en av dem har unika egenskaper.

Den första är Canal du Midi, ett världsarv och den äldsta konstgjorda vattenväg i Europa som fortfarande följer sin ursprungliga kurs. Detta arbete av Pierre Paul Riquet slutfördes i 1681. Längs vägen, cruising ner Midi, du kan se Le Somail och Carcassonne, två charmiga medeltids bosättningar. Och om du älskar god mat och stora vin, du kan prova Midi berömda Minervois och Corbières, och cassoulet, a lokal delikatess.

Södra Frankrike Camargue är något mer modern, med en vacker soligt klimat och närheten till Medelhavet. Medan du reser Camargue, du kan studera den frodiga naturen och fågellivet. Vad mer, i tätorter finns också charmiga små kaféer att se.

Till sist, Aquitaine kommer att fånga ditt hjärta som du kryssning genom sina läckra dalar, titta på sina vattenfall och hisnande klippor. Det finns en mängd vägar att ta, inklusive segling nedför floden Charente. I Frankrike, varje väg du tar är förtrollande, och upplever den helt är en underbar känsla.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

 

2. Canal och River Boat Semester i Italien

När du tänker på kanaler och Italien, Det första som kommer att tänka på är Venedig. The Venetian lagunen är stor, skära igenom med kanaler, och erbjuder en unik upplevelse för resenärer som älskar båtliv. Men ännu mer än segling kanalerna i Venedig själv, den italienska kusten är en markera sig.

Till att börja, kan du besöka den förtrollande öarna Torcello, Burano, och Murano som har mycket att erbjuda. Om du vill, tillbringa tid i en av sina många specialbutiker. Om inte, du kan alltid segla vidare till staden Venedig själv. Varje vattenvägar är en vacker ett där, särskilt när vädret är bra. Gå vidare till floden Brenta eller Sile floden för mer natursköna turer i italienska landsbygden.

Italien har fått mycket att erbjuda med sina vackra floder, och kanalerna i Venedig är ett måste se. Om du vill se det bästa av europeiska sevärdheter och utsökta vattendrag, hittar dem i Italien.

Florens till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

Florens till Pisa Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

 

3. Canal och River Boat Semester i Tyskland

Canal and River Boat Holidays in Germany

 

Tyskland är kanske inte det första du tänker på när de bästa kanalen och flodbåt semester i Europa nämns. i alla fall, detta land är långt ifrån saknar vackra vattendrag att utforska. Två regioner sticker ut från resten: Mecklenburg och Brandenburg, med deras fascinerande kanaler och sjöar omgiven av lummiga skogar.

Vad är särskilt charmiga är att vägen kan du se bedövning slottar, medeltida slott, och pittoreska gamla städer. Och de som älskar naturen kommer utan tvekan att njuta av den orörda vildmarken och djurlivets rikedom.

Berlin själv har fler broar än ens Venedig gör, och nästan 100 kanaler att utforska. i alla fall, din tyska kanalen och flodbåt semester äventyr kan också ta dig till Potsdam och Brandenburg. Missa inte chansen att utforska Tyskland i denna unika och avkopplande sätt.

Berlin till Potsdam Tåg

Berlin till Hamburg Tåg

Frankfurt till Berlin Tåg

Berlin till München Tåg

 

4. Belgien

Belgien har en stor bonus på sin sida när det gäller de bästa kanal- och flodbåtferierna i Europa. Denna bonus är den flamländska regionen och skönheten i sina vattenvägar. Medan de belgiska vattenvägar är inte traditionella i den meningen med en fantastisk lantlig miljö, de kan säkert ta dig till några spännande platser.

Till exempel, Brygge är definitivt värt ett besök, och utforska den av kanaler gör resan ännu mer spännande. Det finns en viss romantik i luften i Brugge, liknar Venedig. Och den charmiga medeltida strukturer och choklad butiker bara lägga till atmosfär.

Sedan finns det Ypres, en fantastisk plats full av historisk betydelse och unika flamländska sevärdheter, ljud, och smaker. Segla din väg till utsökt belgisk handgjorda praliner, eller pulserande och robust belgiska öl. Landet kommer att välkomna dig med ren glädje för alla sinnen.

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

 

 

5. Nederländerna

Netherlands Best Canal and River boat Holidays

Ingen lista över bästa europeiska destinationer kan vara komplett utan Nederländerna. Det inkluderar destinationer som erbjuder den bästa kanalen och flodbåt semester i Europa. Landet av vattendrag var tvungen att hitta sin plats på listan, på grund av sin fantastiska utsikt, natursköna vägar, och den lätthet och lugn i segling.

Den holländska landsbygden och dess vattendrag ger en stor upplevelse. Kanske ingen annan plats kan skryta med en så smidig segling igenom små byar och bredvid så många vackra sevärdheter. Föreställ förbi traditionellt utseende Holländska väderkvarnar, med sin igenkännbara utseende och charm. Tänka titta på tulpaner gungande i vinden medan passerar genom den frisiska regionen.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

Planera en flodbåt semester i Europa? Boka Tåg Biljetter med Rädda ett tåg och njuta av!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-canal-river-boat-holidays%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)