Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 30/04/2021)

Med några av Europas snabbaste tåg och de flesta natursköna vägar, Reser de vackraste sjöarna i norra Italien med tåg är sparsam, bekväm, och direkt, ger en inblick i lokala livet, ofta med fin utsikt kastas på köpet.

Med lite kunniga ruttplanering och en flexibel schema, du kan helt enkelt pussla ihop en resa som kommer att göra resan lika imponerande som destination.

 

Besöks norra Italien

Liksom de flesta länder, Italien har sin egen nord och syd med nordliga italienare skryter att de bildar landets ekonomiska ryggrad och industriella kraftpaket.

Från glasögon till mode till mat, Italiens nordliga områdena står för över 50% av den italienska ekonomin ... trots innehåller mindre än hälften av landets befolkning!

De 8 regioner är:

  1. Aosta-dalen
  2. Piemonte
  3. Ligurien
  4. Lombardiet
  5. Emilia Romagna
  6. Veneto
  7. Friuli Venezia Giulia
  8. Sydtyrolen / Sudtirol

Ta sig runt

Tack vare två bergskedjor, fem sötvattenssjöar, böljande kullar, och livliga kusthamnar, det finns massor av mångfald i norra Italien, även i korta avstånd. Du kan börja din skidvecka i Dolomiterna, lata omkring i Lake Como och avsluta resa festa på fisk och skaldjur i Fem länder!

De som föredrar mode och maten inte kommer bli besviken antingen. Röda tak städer som Bologna är kärleksfullt anses Italien stad gastronomisk seende medan Parma utkanter är världsklass producenter av parmaskinka och parmesan-.

Sedan, självklart, det finns de två berömda städerna i Milano och Venedig att upptäcka i norra Italien! Tro mig när jag säger, varje besökare kommer att hitta något att älska här.

För det mesta flexibilitet, du borde hyra en bil när de reser för att se olika sjöar i norra Italien. Om du vill lita på kollektiv transport, det är definitivt genomförbart.

 

Sjöar i norra Italien – Comosjön

Lake como is so amazing

Nämn Comosjön till vem som helst och chansen, deras ögon lyser upp och de kommer att säga ”George Clooney!”

Comosjön, också känd som Lario, är den tredje största av sjöarna i norra Italien, med ett maximalt djup av ungefär 410 meter (448 varv), är också en av de djupaste sjöar i Europa.

snabb~~POS=TRUNC: Visste du, Dess karakteristisk form, påminner om en inverterad Y, resultat från smältningen av glaciärer i kombination med den eroderande verkan hos den gamla Adda floden. Detta ledde till bildandet av två sydliga grenar, mitt i där det är världens populära Bellagio.

Beläget vid foten av alperna, Comosjön har en av de mest pittoresk censurerande i världen. Om du tänker besöka de italienska sjöarna, du kommer att bli förvånad att lära sig om de många saker att göra i Comosjön förutom kändisspotting!

 

Jag är på en båt!

I am on a boat

 

Förutom det faktum att komma till norra Italien med tåg är en no-brainer, vi ska erkänna hitching en tur på en båt är ganska coolt. Särskilt om du vill erfarenhet Comosjön i synnerhet bäst.

Oavsett om du är besöker Comosjön för en dag eller vistas längre, hoppa ombord på en båt, slappna av och nå din favorit stad: Bellagio, Varenna, Vad, eller kanske en av de historiska villor vid stranden av sjön.

Milan till Comosjön Tåg

Turin till Comosjön Tåg

Padua till Comosjön Tåg

Venedig till Comosjön Tåg

 

 

Gardasjön

Lake Garda is among Lakes in Northern Italy

 

Gardasjön är en av de största sjöarna i Norra Italien och den största i issjö i Italien fem sjöar, matas av alperna i norr. Norr om Verona, Gardasjön är den mest familje – och vatten sporter-orienterade av Italien sjöar. Det är också Italiens största sjö, sträcker sig från den branta alpina foten till den norra kanten av Podalen.

Den södra stranden kantas av stränder och backas upp av låga kullar. Även i norr, bergen och branta klippor frans sjön, särskilt längs Västra Strand. Dess terräng ger sjön en brett utbud attraktioner för sport-älskande turister. Från stadiga vindar för segling och vindsurfing till bergen för klättring, rappellering, och mountainbike, alla med sjöutsikt.

Ännu bättre nyheter. Gardasjön läge ger en året runt tempererat klimat där oliver och citroner växer bra norr om deras vanliga utbudet. Perfekt för några eftermiddagen G&T! Lägg långa sand stränder och en koppling av städer med sjön promenadstråk utsikt. Du har fått dig perfekt Semester destination!

Trento till Gardasjön Peschiera Tåg

Bolzano Bozen till Gardasjön Peschiera Tåg

Bologna till Gardasjön Peschiera Tåg

Venedig till Gardasjön Peschiera Tåg

 

Så hur du känner för att göra kommer att få se några sjöar i norra Italien? Vill du spara tid och pengar samtidigt Resa till norra Italien med tåg? Boka dina tågbiljetter hjälp Rädda ett tåg i minuter, inga dolda avgifter!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://embed.ly/code?url=https://www.saveatrain.com/blog/beautiful-lakes-northern-italy/– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)