Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 30/04/2021)

Varför vi reser med tåg? Tågresor är avkopplande, praktiska och erbjuder en social aspekt som andra transportsätt helt enkelt inte kan matcha. i alla fall, reser med funktionshinder kan vara skrämmande för vissa. Det betyder inte att du inte kan njuta av det roliga, fastän. Den här artikeln ger några grundläggande områden som du behöver tänka på när man planerar din tågresa så reser med funktionshinder i Europa är mindre stressande.

Även om det finns säkert några tillgänglighets utmaningar, det grundläggande faktum är att ju mer forskning du gör, den mer tillgänglig och roligt resan kommer att vara! Till exempel; Visste du att Herculaneum ruiner är nästan identiska med Pompeji, men är handikappanpassad? Och att kryssningspassagerare med funktionshinder behöver inte ta “åsna bana” upp klipporna när du besöker den grekiska ön Santorini? Din semester behöver inte vara en kamp - gör dina läxor och resan kan fyllas med fullt åtkomliga Boendet, tillgängliga rutter mellan åtkomliga turist attraktioner, och underbara tillgänglig reseupplevelser.

 

Vilket tåg du ska ta med Save-A-Train om du reser med funktionshinder?

Om du har flera alternativ för dig (vissa länder har bara en skensystem), försöka välja transportören som erbjuder de flesta tjänster som är anpassade till din resa med funktionshinder behöver. Nämligen; Boarding assistans och tillgänglig sovvagnar. Tvättrum bör också vara stor nog att rymma dig och din rullstol tillsammans med en ledsagare eller assistent. Som alltid, ställa så många frågor som du kan i förväg för att undvika onödiga överraskningar!

Att resa med funktionshinder, hur man ombord på ett tåg med rullstol

Bekvämligheter och tjänster

Special resa med funktionshinder tjänst kan variera från en region till en annan, beroende på flera kriterier; bilarna på just din tåg, anläggningarna vid de olika stationer längs din rutt, och även din operatörspolicy om tillgänglighet.

Paris till London Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Frankfurt till Paris Tåg

Köln till Bryssel Tåg

 

Läs din biljett och Know Your rutt när du reser med funktionshinder

Undersök din biljett och resplan noggrant när du får dem. Se till att du är bekväm med sin politik och bestämmelser så att du inte är förvånad över dina olika stopp (särskilt när de reser utomlands).

Köln Frankfurt Tåg

Munich till Frankfurt Tåg

Hannover till Frankfurt Tåg

Hamburg till Frankfurt Tåg

 

Ramper och viktgränser

Komma på och av tåget är naturligtvis en viktig del av resan. se till att dina avgångs- och ankomststationerna är utrustade med hög nivå plattformar eller hissar rullstols. Detta kommer att göra det mycket lättare att få på och av tåget när du reser med funktionshinder.

Milan till Pompei Tåg

Florens till Pompei Tåg

Salerno till Pompeji Tåg

Neapel till Pompeji Tåg

 

Att resa med funktionshinder, ett tåg ramp för rullstol

Extra bagage när du reser med funktionshinder

Majoriteten av bärare kommer att göra sitt bästa för att tillgodose personer som reser med funktionshinder och potentialen extra bagage de kan kräva (t.ex.. rullstol, syre tankar, etc.). Om du vet att du kommer att behöva extra bagage krav, Låt din operatör veta i förväg.

Venedig till Rom Tåg

Venedig till Milano Tåg

Lyon till Paris Tåg

Zürich till Interlaken Tåg

 

När du kommer

Bo i de mest tillgängliga delarna av staden. Detta är en av de svåraste delarna av att planera din tågresa när du reser med funktionshinder. Du kanske har hittat en stor tillgänglig hotell, men vad hittar du när du går / rulla ut genom ytterdörren? Finns det kullar och trappor i alla riktningar? Kommer du att rulla över kullersten? Finns det tillgängliga restauranger i närheten? Det är viktigt att forska i hotell i stadsdelen. Du kan använda Google Maps Street View att få lägga mark, sedan e-hotellet med dina frågor.

Med all admin ut vägen, kom ihåg att ta sig tid att koppla av och njuta av äventyret. Ta dig tid att uppfylla dina medpassagerare, blicka ut genom fönstret, eller helt enkelt vilse för en liten stund när du reser vägen så många har gått före.

 

Du kan beställa dina tågbiljetter bland Snabbaste tåg i EuropaSpara-A-Train till nästan varje destination värvat ovan 3 minuter, vid billigaste tåg biljettpriser och befrias från vidrig bokningsavgifter!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida?, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-disability-europe%2F%0A%3Flang%3Dsv– (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)