Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Har du någonsin velat besöka Europa av något årgång, som ett tåg? Hur låter det att resa upp till 300 kilometer per timme? Europa har ett stort nätverk av höghastighetståg som tar dig snabbt till din destination. Höghastighetståg tjänster endast stoppa i de största städerna. Tågen erbjuder bekväma vagnar 1: a och 2: a klass, samt god catering. Här är mer om den snabbaste tåg i Europa.

 

alfa Pendular

Alfa Pendular resor längs kusten i Portugal, från Braga till Faro, och stannar i Porto, Coimbra, och Lissabon. På mindre än 6 timmar, du kan nå den andra sidan av landet och njuta av utmärkta faciliteter ombord.

 

Alvia tåg i Europa

Alvia, De spanska snabbaste tågen i Europa utmanare, färdas långa sträckor med hastigheter på upp till 250 kilometer per timme. Förutom att ansluta de viktigaste städerna i Spanien, detta tåg erbjuder också moderna bekvämligheter. De är stora fällbara säten med mer än tillräckligt med utrymme för benen, ett hopfällbart bord, och ljud- och videoutgångar.

 

IS

ICE tåg i Europa ansluta alla större städer i Tyskland och många städer i grannländer. Detta moderna höghastighetståg med timme tjänster erbjuder en hel del: bland annat, vagnar med luftkonditionering, stort utrymme för att sträcka ut benen, videoskärmar, och ljudsystem. ICE tar dig var som helst i Tyskland och är ett utmärkt sätt att resa till andra länder, Till exempel Österrike, Frankrike, och Schweiz.

Köln Frankfurt Tåg

Munich till Frankfurt Tåg

Hannover till Frankfurt Tåg

Hamburg till Frankfurt Tåg

 

 

pilar

Arrows tåg (tidigare känd som Eurostar Italia) utgör ett nätverk av modern hög hastighet och de är italienska utmanare i snabbaste tågen i Europa. Res med pilar att njuta av en snabb anslutning till hjärtat av många italienska städer som Rom, Venedig, florens, Milano, Verona, och Neapel. Det finns tre typer av Le Frecce tåg som garanterar dig snabbast möjliga anslutningen inte bara till de mest populära städer i Italien, men även till de mindre städerna i den italienska landsbygden.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Pisa till Rom Tåg

Salerno till Rom Tåg

 

Eurostar är under havet vinnare för snabbaste tågen i Europa

Eurostar höghastighetståg är det bästa alternativet för reser från London till Bryssel eller Paris. Tåget tar dig genom Kanaltunneln till hjärtat av London. Travel under vattnet medan du njuter av alla bekvämligheter i ett modernt höghastighetståg.

Amsterdam till London Tåg

Lille till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Eurostar snabbaste tågen i Europa

 

Railjet

Dessa höghastighetståg köra mellan Österrike, Tjeckien, Tyskland, Ungern, och Schweiz. Railjet tåg är state-of-the-art-modeller som ger en twist till reseupplevelse genom att erbjuda hög hastighet service med hög komfort. Imponerande ombord faciliteter och utmärkt service är några av de funktioner. Hastigheter upp till 230 kilometer per timme nås. Den Railjet kan du resa runt Österrike och även till grannländer som Tyskland, Schweiz, och Ungern.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Zurich till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

 

TGV – Är vår plockning för snabbast tåg i Europa

Rörelse hela Frankrike och utanför, TGV håller hastighetsrekord för konventionella tåg. På 3 april 2007, TGV POS-tåg nådde 357.2 mph (574.8 km / t), vilket gör den femte snabbaste tåget i Europa. TGV tågsätt har även nått 515.3 km / t (320 mph) under särskilda testförhållanden och aldrig störs av väderförhållanden som tät dimma eller annat.

Tåg à Grande Vitesse tar dig med på en romantisk tågresa till Paris eller var som helst längs Medelhavets stränder om du så, snälla du. Köp en TGV biljett och fånga en film i världsberömda Cannes och njut av vackra vingårdar av Loire-dalen, efteråt. Tillsätt lite mer äventyr till din resa med besökande städer som Marseille, Lyon, och Bordeaux.

Montpellier till Marseille tåg

Trevligt till Marseille tåg

Paris till Marseille tåg

Tåg från Lyon till Marseille

 

 

SJ

SJ Svenska höghastighetstågen är ett av de snabbaste tågen i Europa och är designat speciellt för skandinavisk terräng och går med en hastighet på upp till 200 kilometer per timme. Dessa tåg erbjuder en hög nivå av komfort och gör att du kan resa snabbt till mitten av många svenska städer som Stockholm, göteborg, och Malmö. Dessa höghastighetståg reser också direkt till Köpenhamn (Danmark) via den längsta väg- och järnvägsbron i Europa, den spektakulära Oresund Bro.

Nya och gamla vid ett - de snabbaste tågen i Europa erbjuder den möjligheten. Välj ett tåg från listan ovan och vi är säker på att du kommer att njuta av upplevelsen du får.

 

Du kan boka dina tågbiljetter bland de snabbaste tågen i Europa på Spara-A-Train till nästan varje destination värvat ovan 3 minuter, vid billigaste tågbiljetter priser och befrias från vidrig bokningsavgifter!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhich-are-the-fastest-trains-in-europe-and-the-world%2F%3Flang%3Dsv– (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)