Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 28/05/2021)

Oavsett om du har varit gift i år, eller är fortfarande i de tidiga faserna av en relation, varje par kan dra nytta av kvalitetstid tillsammans. Det är särskilt trevligt att göra en insats för Alla hjärtans dag. Reser med tåg är det perfekta sättet att börja en romantisk och smekmånad getaway med din älskade. Fara tyst genom landskapet eller över bergen. Traverse tidigare charmiga, gamla städer eller längs stranden av en glacial sjö. Här är topp 5 mest romantiska tågresor i Europa. Varje erbjuder något speciellt för Alla hjärtans dag.

 

london till Venedig är våra första romantiska tågresor

Venice, Italy

 

Detta tågresa kommer att ge dig och din älskade genom den frodiga landsbygden. Då kommer du att rulla förbi de imponerande bergen i Schweiz och Österrike. Nästa, du kommer att uppleva det vackraste landskapet i Italiens Verona med järnväg innan du äntligen når bredden av den venetianska Grand Canal.

 

Paris till Trevlig, Frankrike

Provence, France Romantic Train Journeys

 

När du pratar tåget genom Frankrike kommer du att utsättas för landets berömda färg och ljus. Från lila lavendelfält till Franska rivieran blå vatten. Förundras över det sätt på vilket den gyllene solljuset magiskt fördjupar allt, du är i för en behandling. Från och med den mest romantiska staden alla, Paris, din tågresa passerar drömska kuster dramatiska stränder. Det kommer du också se pittoreska byar och solrosen och lavendelfält i Provence.

Lyon till Nice med tåg

Paris til Nice tåg

Avignon Fina Tåg

Marseille Fina Tåg

 

Florens till Rom, Italien

Rome, Italy

 

Upplev tusentals år av kultur och två ikoniska italienska pärlor, allt i ett romantiskt äventyr. Se mästerverk och toskanska delikatesser i Florens. Också, besöka kronjuvelen i Rom, Vatikanen. Vad kan vara bättre?

Du och din nära och kära kan resa med tåg mellan två underbara städer när den magnifika italienska landsbygden utvecklas förbi ditt vagnfönster. Detta är verkligen en av de mest romantiska tågresor i Europa.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Levanto La Spezia – topp 5 mest romantiska tågresor i Europa

Cinque Terre, Italy Romantic Train Journeys

 

Denna lilla del av järnvägen tjänar fem italienska Riviera byar i Fem länder på ett dramatiskt sätt. Tågresan är mindre än en timme varje sätt, så ta tåget ett sätt. Sedan kan du tillbringa dag vandring den fantastiska byn anslutande spår tillbaka till där du började. Detta tågresa är verkligen spektakulär med utsikt över Liguriska havet, pastell byar, terrasserade vingårdar liksom vibrerande fält.

Milan till Levanto Tåg

Milan till La Spezia Tåg

Siena till La Spezia Tåg

Siena till Levanto Tåg

 

Zürich till Innsbruck

Innsbruck, Austria Romantic Train Journeys

 

Börja din romantisk tågresa i Zürich. besök Bahnhofstrasse, en av de mest attraktiva shoppinggator i världen, och köpa ett minne. Förundras över de anmärkningsvärda verk av Van Gogh och Monet på den mycket omtyckta Kunsthaus konst Galleri. Det finns så mycket för par att göra i Zürich innan de snugglar in i det natursköna tågresa till Innsbruck. Res längs stranden av Zürichsjön mot den anmärkningsvärda Alpine landskap. Du kommer också att passera genom vackra berg ängar och underbara vyer. Vad kan vara mer romantiskt?

Zürich till Innsbruck Tåg

Salzburg till Innsbruck Tåg

Wien till Innsbruck Tåg

Köln till Innsbruck Tåg

 

Funderar på att ta en romantisk tågresa med din älskade? Gå till Rädda ett tåg för att kolla in alla våra exklusiva priser och börja planera ditt nästa äventyr!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-5-romantic-train-journeys-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)