Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 10/09/2021)

Reser från land till land, eller stad till stad, är en fantastisk upplevelse och voyaging med tåg är ett av de bästa metoderna för att göra detta. Europeiska tåg biljettpriser baseras till stor del på tillryggalagd sträcka, i alla fall, många europeiska järnvägsföretag har nu flyttat till en dynamisk prissättning - som flygpriserna - där ett pris kan fluktuera beroende på efterfrågan, restriktioner, eller hur tidigt du köper. Oavsett om du planerar att resa till Österrike, Belgien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, eller Italien, lite forskning innan tågresa kan verkligen hjälpa sträcka ut din budget. Här är bästa tipshur man sparar pengar på tåg biljettpriser under dina resor.

 

Boka i förväg

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg som delas av Save A Train (@saveatrain)

 

Om tillgänglig, tågbiljetter i förväg säljs vanligtvis 6 månader före restiden. i alla fall, bokning med bara ett par veckor innan kunde fortfarande spara en tillräcklig mängd av pengar, så inte slösa någon tid!

Nürnberg till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

 

Var flexibel med tid på året du vill resa

Att vara flexibel med när du vill resa kan ofta leda till att spara pengar. Tåg biljettpriser stiger under toppen semestertider i vissa europeiska länder. Detta är vanligtvis runt sommar månader, särskilt i juli och augusti.

Om du har möjlighet att resa utanför dessa månader, biljetterna kan vara mycket billigare att köpa. Också, semestertider som t.ex jul och påsk, är högtrafik – kolla när skollov är på och försöker undvika dessa.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

 

Boka om din biljett – spara pengar på tåg biljettpriser

Har du någonsin bokat en tågbiljett bara för att se att priset sjönk strax efter du gjort ditt köp? Priserna på tågbiljetter tenderar att fluktuera – ofta på samma dag. Beroende på företagets avbokningsregler, bör du vanligtvis kunna avbryta och åter boka tåg med en lägre hastighet om du agerar inom 24 timmar av din ursprungliga köpet.

Bordeaux till Biarritz Tåg

Paris till Biarritz Tåg

Lyon till Biarritz Tåg

Marseille till Biarritz Tåg

 

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg som delas av Save A Train (@saveatrain)

Vissa tåg företag är mer flexibla än andra med deras avboknings tidsperiod. I vissa fall, du kan avbryta din biljett utanför 24-timmars fönster. Det är viktigt att kolla in din operatörs hemsida för att läsa upp sin politik innan du köper en annan biljett. Se till att hålla utkik efter nya tåg priser och spara pengar genom att ombokning din biljett i en lägre takt.

Nantes till Bordeaux Tåg

Paris till Bordeaux Tåg

Lyon till Biarritz Tåg

Marseille till Bordeaux Tåg

 

Utnyttja rabatter – Hur man sparar pengar på tågpriser

Några Europeiska tågsträckor erbjuda betydande rabatter för barn, studenter, och äldre resenärer. Barn i åldrarna 3-11 får i allmänhet en god andel av, medan barn yngre än 3 vanligtvis reser gratis. Studenter och högre rabatter kan vara tillgängliga beroende på tågen och destination du reser till. Det är viktigt att ha din student eller senior kort på dig hela tiden om du köper en rabatterad biljett.

Det finns gott om rabatterade biljettpriser finns i hela olika europeiska järnvägsnätet. Se till att alltid hålla utkik efter de senaste rabatt genom att följa vår Facebook och Twitter sidor.

 

Funderar på att ta ett tåg till din favorit europeisk stad? Gå till vår hemsida saveatrain.com för att kolla in alla våra exklusiva priser och börja planera ditt nästa äventyr!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhow-to-save-money-on-train-fares%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)