Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 17/12/2022)

Påsk festligheter i Europa varierar från land till land och från stad till stad. Det är en av de mest betydelsefulla och äldsta festivaler av Den Kristna Kyrkan. Påsken är firandet av Jesu Kristi uppståndelse från graven.

Firandet dag för påsken ändras varje år. Det är oftast firas den första söndagen efter fullmånen efter vårdagjämningen. Det sker vid olika tidpunkter varje år, sträcker sig från slutet av Mars för sent april.

i kristendomen, Påsk är veckan före påsk och inkluderar Palmsöndagen, skärtorsdag, Långfredag ​​och påskafton. I Europa, många länder fira påsk genom att tända stora bränder som ibland kallas Judas bränder. Initialt, dessa eldar tänkt att fira vårens ankomst. Här är en snabb titt på hur några av dina favorit europeiska länder fira påsk.

 

Från och påsk i Nederländerna

I holland, förberedelser för påsk börjar en dag innan fastan. Denna dag är känd som ”Vastenavond” eller Snabb Eve. Under denna tid, Nederländerna har den mest betydande ökningen av utländska turister som vill delta i deras fester.

Människor gå till kyrkan för påsk tjänster som ofta följer med en festlig måltid. Ungar gå på ägg jagar i jakten på ljust inredda kokta ägg eller chokladägg. Eiertikken är ett favoritpåskspel där människor slår ihop ägg. Målet med spelet är att knäcka den andra personens ägg utan att bryta din.

Antwerpen till Amsterdam Tåg

Antwerpen till Breda Tåg

Bryssel till Amsterdam Tåg

Antwerpen till Utrecht Tåg

 

dutch flag

 

Påsk Festligheter i Frankrike

Den franska fira påsk genom att delta i en särskild gudstjänst, en festlig måltid, och ett påskägg hunt. Du kommer att se butiker och bagerier med choklad kaniner, klockor, och tecken på våren.

Den franska älskar också chokladägg, använda dem i stor utsträckning för barns påskäggjakter. Fransmännen har också ett ägg-rullande konkurrens som innebär att rulla råa ägg nedför en sluttning. Det finns också en barn spel som involverar gungade färska ägg i luften. Den första att bryta ett ägg bestäms förlorare som kommer att ge en del av sin godis till ett annat barn.

En intressant påsk tradition i Frankrike är miniväxthus Volantes eller ”flygande klockor.” No kyrkklockorna ring mellan fredag ​​och påsk söndag morgon. Det är först efter påskdagen gudstjänst att klockorna ringen, fira Jesuss uppståndelse. Frankrike är också känd för sin återuppföranden av korsfästelsen.

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

 

Påsk Festligheter i Italien

påsk i Italien kallas av italienarna som La Pasqua. Till skillnad från andra europeiska länder, Du kommer inte att se påsk kanin eller påskäggjakter i Italien. Denna glada firandet handlar om älskade traditioner.

Religiösa processioner hålls i italienska städer och städer på fredag ​​och lördag före påsk. På påskdagen, förväntar maten att spela en viktig roll i firandet. Det är tradition att festligheterna inkluderar kronärtskockor och Angelino eller ett stekt babylamm och för de kräsna, Get står också på menyn. Och människor ger duva formade eller kronformade bröd som gåvor.

I Rom, en vaken händer på St. Peterskyrkan på Påskafton. Det börjar vid 9 pm och håller på till midnatt som det ger i början av påskdagens morgon. På påskdagen, den mest efterlängtade massan börjar med påven leverera en välsignelse på verandan.

På grund av påven och Vatikanen, Rom är en destination för påsk festligheter i Europa. Folk kommer från hela världen för att delta i firandet och delta i Vatikanen Palm söndag massa. Eftersom det är gratis, det kan bli ganska fullt med folk.

Milano till Rom Tåg

Bologna till Rom Tåg

Siena till Rom Tåg

Lucca till Rom Tåg

Easter Festivities in Italy

 

 

Om du planerar att delta i påsk massa i Rom, det är bäst att boka biljetter tidigt. Boka era platser i förväg för att njuta av de bästa priserna. På grund av populariteten av påsk festligheter i städer som Rom, Paris, och Amsterdam, det är alltid klokt att planera.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feaster-festivities-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)