Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 17/12/2022)

perayaan Paskah di Eropah berbeza dari negara ke negara dan dari bandar ke bandar. Ia adalah salah satu yang paling penting dan tertua perayaan daripada Kristen Gereja. Paskah adalah perayaan kebangkitan Yesus Kristus dari kubur.

Tarikh sambutan untuk Paskah berubah setiap tahun. Ia biasanya disambut pada hari Ahad pertama selepas bulan penuh berikut ekuinoks musim bunga. Ia berlaku pada masa yang berlainan setiap tahun, yang terdiri dari akhir Mac hingga akhir April.

dalam agama Kristian, Minggu Suci adalah minggu sebelum Paskah dan termasuk Palm Ahad, derma khamis, Good Friday dan Sabtu Suci. di Eropah, banyak negara meraikan Paskah dengan menyalakan api besar yang kadang-kadang dipanggil kebakaran Judas. mulanya, unggun api ini bertujuan untuk meraikan ketibaan musim bunga. Di sini adalah melihat cepat pada bagaimana beberapa negara-negara Eropah kegemaran anda meraikan Paskah.

 

Bermula Paskah di Belanda

dalam Belanda, persiapan untuk Paskah bermula sehari sebelum Lent. hari ini dikenali sebagai "Vastenavond" atau Eve Fast. Dalam tempoh ini, The Netherlands menikmati lonjakan yang paling penting pelancong asing yang ingin mengambil bahagian dalam perayaan mereka.

Orang menghadiri gereja untuk perkhidmatan Paskah yang sering mengikuti dengan perayaan makan. kanak-kanak pergi pada memburu telur dalam mencari dihiasi dengan terang telur rebus atau telur coklat. Eiertikken is a favorite Easter game wherein people knock eggs together. Matlamat permainan ini adalah untuk memecahkan telur orang lain tanpa melanggar anda.

Antwerp untuk Trains Amsterdam

Antwerp untuk Trains Breda

Brussels untuk Trains Amsterdam

Antwerp untuk Trains Utrecht

 

dutch flag

 

Paskah Perayaan di Perancis

Perancis meraikan Paskah dengan menghadiri perkhidmatan gereja khas, hidangan perayaan, dan telur memburu Paskah. Anda akan melihat kedai-kedai dan kedai roti dengan arnab coklat, loceng, dan tanda-tanda musim bunga.

Perancis juga suka telur coklat, menggunakannya secara meluas untuk Paskah telur memburu kanak-kanak. Perancis juga mempunyai persaingan telur rolling yang melibatkan bergolek telur mentah ke bawah cerun. Terdapat juga permainan kanak-kanak yang melibatkan membaling telur segar di udara. Yang pertama untuk memecahkan telur ini telah dipilih kalah yang akan memberikan beberapa gula-gula kepada kanak-kanak lain.

Tradisi Paskah menarik di Perancis adalah cloches Volantes atau "terbang loceng." Tiada cincin loceng gereja antara pagi Jumaat dan Paskah Ahad. Ia hanya selepas gereja Paskah Ahad bahawa cincin loceng yang, meraikan kebangkitan Yesus. Perancis juga dikenali kerana reenactments penyaliban.

Dijon untuk Trains Paris

Reims untuk Trains Paris

Lille untuk Trains Paris

Lawatan untuk Trains Paris

 

 

Paskah Perayaan di Itali

Paskah dalam Itali disebut oleh orang Itali sebagai La Pasqua. Tidak seperti lain-lain negara-negara Eropah, anda tidak akan melihat arnab Paskah atau acara mencari telur Paskah di Itali. Ini sambutan meriah adalah tentang tradisi tercinta.

perarakan agama diadakan di bandar-bandar Itali dan bandar-bandar pada hari Jumaat dan Sabtu sebelum Paskah. Pada Paskah Ahad, mengharapkan makanan yang memainkan peranan penting dalam perayaan. It’s the tradition for the festivities to include artichokes and Angelino or a roasted baby lamb and for the picky ones, Goat is also on the menue. Dan orang-orang memberikan roti merpati berbentuk atau berbentuk mahkota sebagai hadiah.

di Rom, pergaduhan sedang berlaku di St. Basilica Peter pada Sabtu Suci. Ia bermula pada 9 petang dan berterusan sehingga tengah malam kerana ia membawa dalam permulaan pagi Paskah. Pada Paskah Ahad, jisim yang paling ditunggu-tunggu bermula dengan Paus menyampaikan salam kepada anjung.

Kerana Paus dan Vatican, Rom adalah destinasi untuk perayaan Paskah di Eropah. Orang datang dari seluruh dunia untuk mengambil bahagian dalam sambutan dan menghadiri massa Vatican Palm Ahad. Kerana ia adalah percuma, ia boleh mendapatkan cukup sesak.

Milan ke Kereta api Rome

Bologna untuk Kereta api Rome

Siena untuk Kereta api Rome

Lucca untuk Kereta api Rome

Easter Festivities in Italy

 

 

Jika anda merancang untuk menghadiri massa Paskah di Rom, ia adalah yang terbaik untuk tempah tiket anda lebih awal. Tempah tempat duduk anda terlebih dahulu untuk menikmati kadar terbaik. Kerana populariti perayaan Paskah di bandar-bandar seperti Rom, Paris, dan Amsterdam, ia sentiasa bijak untuk merancang.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberi kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feaster-festivities-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)