Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 06/08/2021)

Jika anda tinggal di Eropah dan anda telah mendapat hujung minggu untuk ganti (atau keseluruhan minggu!), berkata “ya” untuk Melawat Bandar Vatican melalui kereta api dan menikmati ia pada kelajuan penuh!

 

Bercadang untuk melawat Vatican City?

Sejak 1929 Vatican telah menjadi negara yang merdeka dan yang terkecil di dunia. masih, yang tidak pernah berkurangan kemuliaan, kecantikan, dan kedudukan dengan hebat inspirasi budaya dan sejarah kepentingan. Walaupun merangkumi lebih daripada hanya 0.44 kilometer persegi, Vatican mempunyai banyak tarikan untuk disimpan pelancong sibuk: dari St. Basilica Petrus kepada Gereja Kecil Sistine (dan segala-galanya di antara), anda akan suka setiap saat yang dibelanjakan di Vatican.

Sejauh Melawat Bandar Vatican melalui kereta api pergi, terdapat moden Keretapi elektrik boleh didapati untuk semua peminat Vatican. Kereta api menghubungkan Bandar Vatikan stesen kereta api dengan Pontifical Villas.

Berikut adalah tarikan bintang Beberapa di Vatican anda mahu untuk melawat dan mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman Itali anda.

 

 

st. Basilica Peter adalah yang paling diketahui apabila Melawat Vatican

Indah St. Basilica Peter merupakan pusat Vatican, dibina di atas apa yang dianggap menjadi di mana St. Tempat perkuburan Peter.

st. Basilica Peter boleh dikatakan jumlah kerja artis-artis terkenal '. Benar-benar kagum-menarik, seni dalam St. Peter’s Basilica dimulai sebelum anda masukkan gereja. Mula-mula anda melihat patung Bernini Constantine bersama-sama dengan mayat mozek Giotto di atas pintu utama. Mereka rahmat serambi anjung, dan 185m nave panjang dan 46m tinggi naik ke kubah 119 meter di atas! secara semula jadi, ada juga Pietà terkenal Michelangelo, bahwa engkau tidak akan percaya mata anda! Melihat Chapel dihias Sakramen, indah lelangit gangsa Baroque Bernini, mezbah dan Paus banyak lagi.

Rimini ke Kereta api Rome

Florence ke Kereta api Rome

Verona ke Kereta api Rome

Naples ke Kereta api Rome

 

Kapel Sistina

Spectacular yang tersendiri, Gereja Kecil Sistine adalah laman web lain anda akan mendapat untuk melihat jika anda berkunjung ke Bandar Vatican melalui kereta api. Dibina oleh Pope Sixtus IV 1473-84 dan dipulihkan daripada 1980 kepada 1994, Sistine Chapel memegang lukisan dinding oleh ramai artis. Adakah nama Michelangelo, Perugino, Pinturicchio, Botticelli, Rosselli, Ghirlandaio, dan Signorelli bermakna apa-apa? baik, mereka membantu membuat dinding daripada Gereja Kecil Sistine puncak lukisan Renaissance. Penghakiman Terakhir Michelangelo dicat di dalam Chapel dianggap pencapaian yang paling dramatik dan paling penting seni Eropah.

Sistine Chapel adalah di mana pertemuan peribadi itu untuk memilih seorang Pope diadakan. setiap hari, beratus-ratus pelancong mengagumi, dan - anda boleh menjadi salah satu untuk mereka, terlalu!

 

melawat seeings penglihatan Vatican

Museo Pio Clementino manakala Melawat Vatican

Salah satu perkara terbaik mengenai Melawat Bandar Vatican dengan kereta api adalah bahawa ia membolehkan anda untuk melihat hampir semua tempat penting dalam Vatican.

Muzium Vatikan menampilkan paparan susunan sistematik yang dirancang oleh Popes Clement XIV dan Pius VI dari 1769 kepada 1799. ini galeri adalah harta-harta keping penting dan menonjolkan merupakan beberapa adalah sangat sukar! Masing-masing mempunyai sesuatu yang unik untuk menawarkan:

  • Sala satu Croce Greca memegang dihias sarcophagi porphyry merah anak perempuan Constantine, Constantia, dan ibunya
  • Sala delle Muse menunjukkan Belvedere Torso, kerja pertama abad ke-BC Michelangelo dikagumi oleh Apollonius of Athens
  • Gabinetto delle Maschere mempunyai lantai mozek mulia topeng teater dari Villa Adriana di Tivoli
  • Cortile del Belvedere memegang Apollo Belvedere, salah satu daripada patung-patung yang paling terkenal di Vatican
  • Galleria Patung delle menampilkan candelabras purba terbaik – Barberini Candelabra – juga dari Villa Adriana di Tivoli

Milan ke Kereta api Rome

Bologna untuk Kereta api Rome

Siena untuk Kereta api Rome

Lucca untuk Kereta api Rome

 

Vila Kepausan Barberini

Paus kediaman musim panas, Pontifical Villas – Barberini Gardens telah dibuka kepada orang ramai sejak Mac 2014. Pintu masuk adalah jenis sukar untuk mencari kerana ia tidak bertanda. Taman-taman tempat megah ini sudah berakhir 2000 tahun, memancar lebih tiga tahap. Mereka adalah menarik serta dinyatakan, dan peringkat akhir menunjukkan anjing laut pelbagai paus berkotak dalam lindung nilai.

 

Untuk menikmati perjalanan anda semasa Melawat Bandar Vatikan melalui kereta api, Mencari asal anda dan mengambil Rom Jimat Train a laman web untuk buku tiket kereta api dalam beberapa minit dan mula keseronokan Vatican anda lebih cepat dari yang diharapkan dijangka!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fvisiting-vatican-rail%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)