Čas branja: 4 minut
(Zadnja posodobitev: 17/12/2022)

Velikonočnimi prazniki v Evropi se razlikujejo od države do države in od mesta do mesta. To je eden izmed najbolj pomembnih in najstarejših festivali od Krščanska Cerkev. Velika noč je praznik vstajenja Jezusa Kristusa iz groba.

Datum praznik velika noč spremeni vsako leto. To je običajno praznuje na prvo nedeljo po polni luni po spomladanskem enakonočju. Pojavlja se v različnih časih vsako leto, segajo od pozne marec prepozno aprila.

v krščanstvu, Veliki teden je teden dni pred veliko nočjo in vključuje cvetno nedeljo, Veliki četrtek, Veliki petek in Velika sobota. V Evropi, v mnogih državah praznujejo veliko noč s prižiganjem velikih požarov, ki so včasih imenovane Juda požari. sprva, ti kresovi naj bi praznovali prihod pomladi. Tukaj je hiter pogled na kaj nekatere od vaših najljubših evropskih državah praznujejo veliko noč.

 

Zagon noč na Nizozemskem

leta Nizozemska, Priprave na veliko noč začne dan pred Lent. Ta dan je znan kot "Vastenavond" ali Fast večer. Med tem časom, Nizozemska ima najbolj pomemben porast tujih turistov, ki želijo sodelovati v njihovih praznovanj.

Ljudje se udeležijo cerkev za storitve velikonočnimi ki pogosto sledijo s praznično obrok. otroci gredo na jajčne lovi v iskanju za svetle kuhana jajca ali čokoladnih jajc. Eiertikken je priljubljena velikonočna igra, pri kateri ljudje trkajo jajca. Cilj igre je, da poči jajce druge osebe brez prekinitve tvoje.

Antwerpen, da Amsterdam vlakih

Antwerpen, da Breda vlakih

Bruselj v Amsterdam vlakih

Antwerpen, da Utrecht vlakih

 

dutch flag

 

Velikonočnimi prazniki v Franciji

Francoska praznujejo veliko noč, ki ga obiskuje posebno storitev cerkveno, praznični obrok, in velikonočna jajca lov. Videli boste, trgovine in pekarne s čokoladnimi zajci, zvonovi, in znaki pomladi.

Francoska tudi ljubezen čokoladna jajca, ki jih uporabljajo predvsem za otroške velikonočnih jajc lovi. Francozi imajo tudi jajce valjanje konkurenco, ki vključuje vozni surova jajca navzdol po klancu. Tam je tudi igra za otroke, ki vključuje premetavala sveža jajca v zraku. Prvi, ki je prekinil jajce se določi zguba, ki bo dala nekaj svoje sladkarije drugemu otroku.

Zanimiva Velikonočni tradicijo Francija je v zvoncev volantes ali "leteči zvonovi." Ne cerkveni zvonovi obroč med petek in velikonočni nedeljo zjutraj. To je samo po cerkvi velikonočno nedeljo, da zvonovi obroč, praznujejo Jezusovo vstajenje. Francija je znana tudi po svojih Križanje Ponovne uprizoritve.

Dijon v Pariz vlakih

Reims v Pariz vlakih

Lille do Paris vlakih

Izleti v Pariz vlakih

 

 

Velikonočnimi prazniki v Italiji

Velika noč v Italija je navedeno, da so jih Italijani so La Pasqua. Za razliko od drugih evropske države, ne boste videli na velikonočni zajec ali pisanica lovi v Italiji. To radostno praznovanje je vse o priljubljenih tradicije.

Verske procesije so potekala v italijanska mesta in mesta v petek in soboto pred veliko nočjo. Na velikonočno nedeljo, pričakujejo, da bo hrano, da igrajo pomembno vlogo pri praznovanju. Tradicija je, da na praznovanju vključujejo artičoke in angelino ali pečeno jagnjetino in za izbirčne, Na jedilniku je tudi koza. In ljudje dajo-golob obliki ali krono v obliki kruha, kot darila.

v Rimu, pri sv. Bazilika Petra na Sveti soboto. Začne se pri 9 pm in nadaljuje vse do polnoči, saj prinaša v začetku velikonočno jutro. Na velikonočno nedeljo, najbolj pričakovan masa začne z papež dali blagoslov na verandi.

Zaradi papeža in Vatikan, Rim je destinacija za velikonočnimi prazniki v Evropi. Ljudje prihajajo iz celega sveta, da sodelujejo v praznovanju in se udeleži Vatikan cvetno nedeljo masa. Ker je zastonj, lahko dobili precej gneča.

Milan na Rim vlakih

Bologna, da Rim vlakih

Siena, da Rim vlakih

Lucca, da Rim vlakih

Easter Festivities in Italy

 

 

Če nameravate udeležiti velikonočno maso v Rimu, je najbolje, da rezervirati karte zgodaj. Rezervirajte svoje sedeže v vnaprej, da uživajo najboljše cene. Zaradi priljubljenosti med velikonočnimi prazniki v mestih, kot so Rim, Pariz, in Amsterdam, je vedno pametno načrtovati.

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in daj nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feaster-festivities-europe%2F%3Flang%3Dsl – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)