Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 13/11/2021)

Eropah adalah destinasi terbaik untuk bandar percutian romantis. Walau bagaimanapun, ia adalah satu tempat yang besar, dan anda mungkin mahu untuk merapatkan ke bawah. nasib baik, terdapat banyak untuk suka tentang Jerman, terutama yang bandar-bandar dan bandar-bandar romantis. Mengapa tidak mengambil kekasih anda dalam perjalanan yang mereka tidak akan lupa? Untuk membantu anda membuat keputusan ke mana hendak pergi, Disini adalah 10 bandar romantis untuk melawat di Jerman:

 

A Bandar Romantik: Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg adalah pertama kami dalam senarai Bandar Romantik Untuk Lawatan Di Jerman, Ia adalah bandar dongeng yang sempurna yang menarik berjuta-juta pelawat setiap tahun. Walau bagaimanapun, apabila anda melawat, anda akan melihat mengapa ia begitu popular. Ditubuhkan pada zaman pertengahan, inspirasi imejan yang tidak terkira banyaknya kartun dan filem, Rothenburg adalah bandar dan bandar Romantik anda tidak akan lupa.

Berlin ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Stuttgart ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Munich ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

Frankfurt ke Rothenburg ob der Tauber Kereta api

 

A Bandar Romantik: Bamberg

Bamberg adalah bandar Jerman tujuh bukit, sama seperti Rome di Itali. Dan seperti Rome, bandar romantik ini penuh dengan cantik seni bina bersejarah dan pandangan yang akan menyapu anda jatuh hati. Apa yang lebih, Bamberg mempunyai sendiri "Little Venice" daerah yang, yang menawarkan peluang untuk mengambil menaiki gondola.

Nuremburg ke Kereta api Bamberg

Frankfurt ke Kereta api Bamberg

Stuttgart untuk Trains Bamberg

Dresden untuk Trains Bamberg

Romantic Cities to Visit in Germany

 

A Bandar Romantik Di Jerman: Monschau

Berhampiran dengan bandar Aachen, Monschau mempunyai segala-galanya: pemandangan yang indah, penggulungan, sungai, dan istana megah, dan romantik. Apa yang menjadikannya Bandar Romantik sempurna Untuk Lawatan Di Jerman destinasi untuk pencinta alam semula jadi adalah pelbagai iaitu laluan mendaki di bukit. tambahan pula, jika awak melawat pada musim sejuk, anda akan dapat menikmati yang pasaran Krismas tradisional.

Munich ke Salzburg Kereta api

Salzburg ke Passau

Vienna untuk Trains Salzburg

Salzburg untuk Trains Vienna

 

A Story Romance – Meissen

Meissen terletak di sungai Elbe, dan ia adalah bandar tertua di semua Saxony dan A Bandar Romantik. Elbe lembah adalah apa yang meminjamkan Meissen seperti rayuan yang romantis. Walau bagaimanapun, terdapat banyak lagi untuk melihat, seperti bumbung merah yang indah yang mengingatkan Prague. tambahan pula, pencinta seni bina dapat menikmati meneroka katedral Gothic yang megah dengan istana abad ke-16.

Berlin untuk Trains Meissen

Freiberg untuk Trains Meissen

Cottbus untuk Trains Meissen

Chemnitz untuk Trains Meissen

Romantic Cities to Visit in Germany

 

Bandar Romantik Big Untuk Lawatan Di Jerman: Heidelberg

Heidelberg merupakan destinasi yang sempurna jika anda mahu berasa semangat Romantisisme dan menikmati keindahan bandar ini. Apa yang lebih, anda boleh meneroka runtuhan istana di atas bukit dan berjalan-jalan di sepanjang sungai Neckar bersama orang yang anda sayangi.

Frankfurt ke Kereta api Heidelberg

Stuttgart untuk Trains Heidelberg

Nuremburg ke Kereta api Heidelberg

Bonn untuk Trains Heidelberg

Heidelberg

 

Bandar Romantik Untuk Lawatan Di JermanFreiburg

Jika anda sedang mencari masa yang cerah ketika mencari Bandar Romantik Untuk Lawatan Di Jerman, cuma perlu lihat Freiburg, di pinggir yang terkenal Hutan Hitam. Yang berhampiran dengan sempadan Switzerland, anda boleh mengharapkan pemandangan indah dan sungai yang indah di luar bandar. Freiburg adalah sempurna untuk melawat sepanjang tahun.

Offenburg untuk Trains Freiburg

Stuttgart untuk Trains Freiburg

Leipzig untuk Trains Freiburg

Nuremburg ke Kereta api Freiburg

 

Lindau

perairan laut biru Tasik Bodensee dan Alps mengelilingi Lindau. Di sini anda boleh menikmati pemandangan yang indah, serta sukan air yang berbeza dan perjalanan bot, dan beberapa Romance. tambahan pula, Lindau cantik pada musim sejuk, terutamanya apabila Bodensee membeku.

Konstanz untuk Trains Lindau

Memmingen untuk Trains Lindau

Biberach untuk Trains Lindau

Ulm untuk Trains Lindau

Lindau

 

Trier

Trier adalah bandar tertua di Jerman, Ia adalah dalam senarai Bandar Romantik Untuk Lawatan Di Jerman, tetapi hanya supaya anda tahu ia adalah sangat dekat dengan Luxembourg, telah berdiri di atas tebing sungai Moselle selama lebih dua ribu tahun. Untuk menggambarkan keindahannya, Trier mempunyai seni bina Roman, serta bangunan-bangunan zaman pertengahan dan Gothic. Dalam kata lain, gabungan unik ini menjadikan Trier satu keajaiban benar.

Koblenz untuk Trains Trier

Frankfurt ke Kereta api Trier

Mainz untuk Trains Trier

Stuttgart untuk Trains Trier

 

A Bandar Romantik bernama: Cochem

Jika anda akan pada pelayaran sungai di Jerman, pastikan anda memasukkan Cochem sebagai salah satu perhentian anda. Ladang anggur dan istana abad ke-11 yang menakjubkan adalah ciri utama bandar sungai ini dan bandar yang sangat romantis.

Frankfurt ke Cochem Kereta api

Bonn Cochem Kereta api

Cologne Cochem Kereta api

Stuttgart ke Cochem Kereta api

Cochem

 

Terakhir Bandar Romantik Untuk Lawatan Di Jerman – Quedlinburg

ini kecil bandar zaman pertengahan akan dapat dihitung juga dalam senarai Bandar Romantik Untuk Melawat Di Jerman, bandar ini akan mengambil nafas anda dengan yang jalan-jalan batu buntar yang menawan dan rumah-rumah yang menarik. tambahan pula, pencinta sejarah akan menikmati meneroka sejarah yang unik. Sebagai tempat berehat Raja Heinrich Saya, Quedlinburg adalah sebuah bandar yang ketara.

Berlin ke Kereta api Quedlinburg

Hanover ke Kereta api Quedlinburg

Magdeburg untuk Kereta api Quedlinburg

Bielefeld ke Kereta api Quedlinburg

Quedlinburg

 

Pernahkah anda membuat keputusan yang Bandar untuk Lawati di Jerman Romantik anda mahu mengambil sebagai percutian anda yang seterusnya? Rancang perjalanan kepada salah satu daripada 10 kebanyakan bandar-bandar romantis di Jerman dan Buku Anda Tiket Kereta Api pada masa dengan Save A Train!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “10 Bandar Romantik Untuk Lawatan Di Jerman” ke laman web anda? anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fromantic-cities-visit-germany%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)