Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 25/01/2021)

Jerman adalah secara semula jadi sebuah negara yang indah. Tetapi apabila anda mula berfikir tentang istana, anda akan suka ia lebih. Dan semua itu kerana Jerman adalah, menurut ramai, modal istana dunia.

Terdapat berbagai macam istana yang menakjubkan di Jerman anda perlu untuk melawat. Dalam artikel ini, kami akan menumpukan perhatian kepada hanya orang-orang yang paling cantik di kalangan mereka. Kami juga akan memberikan anda maklumat mengenai bagaimana anda boleh sampai kepada mereka dengan kereta api, kepada menggembirakan semua pencinta kereta api!

 

Schloss Neuschwanstein - The Castle Kebanyakan Spectacular di Jerman

Ramai yang tahu ia sebagai salah satu istana yang paling cantik di seluruh dunia, bukan sahaja Jerman. Jika tidak yang, ia sudah tentu terkenal kerana menjadi inspirasi untuk Disney Istana. Apabila anda mengambil lihat ini kisah dongeng istana, anda sedar mengapa. Anda tentu boleh faham mengapa ia antara istana yang paling menakjubkan di Jerman!

Schloss Neuschwanstein sudah pasti megah, tetapi bagaimana anda sampai ke sana? Perkara yang baik tentang Jerman adalah bahawa kebanyakan tempat menyambung melalui kereta api. Stesen kereta api paling dekat dengan istana di Fussen. Walau bagaimanapun, anda boleh mencapai bahawa stesen daripada Munich atau mana-mana bandar-bandar besar Jerman.

Ulm untuk Trains Fussen

Munich untuk Trains Fussen

Stuttgart untuk Trains Fussen

Nuremburg ke Kereta api Fussen

 

 

Hohenzollern - The Castle Paling Ajaib di Jerman

istana Hohenzollern bukan sahaja di kalangan istana yang paling menakjubkan di Jerman - ia adalah yang paling ajaib satu. Anda boleh menemuinya di wilayah Baden-Wurttemberg, berhampiran Stuttgart. wilayah Baden-Wurttemberg adalah yang paling dipandang rendah satu di Jerman, tetapi apabila anda melihat istana ini, anda terikat untuk menukar pendapat anda!

Walau bagaimanapun, mendapatkan ke istana boleh menimbulkan masalah, walaupun sepenuhnya berbaloi. Cara terbaik adalah untuk mengambil kereta api dari Stuttgart ke Hechingen. Maka anda perlu mengambil kenaikan panjang dan mendaki bukit yang curam untuk mencapai istana. Saya hanya bergurau! Anda boleh mengambil bas ulang-alik atau teksi dari Hechingen sebagai istana yang agak berhampiran dengan bandar.

 

castles in Germany

 

 

Hohenzollern Sigmaringen - The Castle termegah di Jerman

Pada pendapat kami, ada senarai daripada istana yang paling menakjubkan di Jerman boleh lengkap tanpa menyebut Hohenzollern Sigmaringen. Ia adalah istana yang paling luas dan termegah yang pernah anda meletakkan mata anda pada! Dan jika itu tidak cukup, ia juga benar-benar menakjubkan.

oleh itu Hohenzollern-Sigmaringen di Baden-Wurttemberg; supaya ia benar-benar membingungkan mengapa orang tidak memuji wilayah sebagai salah satu yang paling indah di Jerman!

Bagi perjalanan - kerana anda boleh mencari istana di sebuah bandar, ia mudah dicapai dengan kereta api. Cara terbaik adalah untuk mengambil kereta api dari Ulm atau Stuttgart dan kemudian berjalan ke istana.

Frankfurt ke Kereta api Ulm

Stuttgart untuk Trains Ulm

Leipzig untuk Trains Ulm

Nuremburg ke Kereta api Ulm

 

Istana Eltz

Burg Eltz castle

 

Istana ini berdiri sendiri di atas bukit kecil, dan ia kelihatan benar-benar menakjubkan. Walau bagaimanapun, ia tidak begitu sunyi apabila anda mengambil kira bahawa ia masih didiami! Ya, yang Eltz keluarga telah memegang istana untuk 33 generasi!

Apabila ia datang untuk mendapat di sana, anda akan mempunyai untuk berjalan atau mendapatkan bas atau teksi dari Hatzenport. Walau bagaimanapun, ia adalah mustahil untuk sampai ke bandar kecil dengan kereta api dari Koblenz - bandar besar yang terdekat.

Frankfurt ke Hatzenport Kereta api

Bonn untuk Trains Hatzenport

Cologne untuk Trains Hatzenport

Dusseldorf untuk Trains Hatzenport

 

Jadi ada anda mempunyai ia, senarai lengkap istana yang paling menakjubkan di Jerman. Kami berharap bahawa anda akan melawat sekurang-kurangnya salah seorang daripada mereka dalam perjalanan anda yang seterusnya! Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang perjalanan dengan kereta api ke istana ini, rasa bebas untuk hubungi Kami pada bila bila masa.

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-spectacular-castles-germany%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)