Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 25/01/2021)

Njemačka je, naravno, divna zemlja. Ali kada počnete razmišljati o dvorcima, će vam se svidjeti to još više. I sve to zato što je Njemačka, prema mnogim, dvorac kapital svijeta.

Postoji čitav niz spektakularnih dvoraca u Njemačkoj morate posjetiti. U ovom članku, ćemo koncentrirati na samo najljepše među njima. Također ću vam dati informacije o tome kako možete do njih vlakom, to the radost svih ljubitelja voza!

 

Schloss Neuschwanstein - najspektakularniji Dvorac u Njemačkoj

Mnogi znaju kao jedan od najljepših dvoraca u cijelom svijetu, ne samo Njemačka. Ako to nije, to je svakako poznat kao inspiracija za disney zamak. Kada pogledate ovu bajka zamak, shvatite zašto. Svakako možete shvatiti zašto je to među najspektakularnijih dvoraca u Njemačkoj!

Schloss Neuschwanstein je nesumnjivo veličanstvena, ali kako da stignem? Dobra stvar je Njemačka da većina mjesta spojiti preko voz. Najbliže željezničke stanice u dvorac je u Fussen. kako god, možete doći do te stanice iz Minhen ili bilo koje druge velike njemačkih gradova.

Ulm Fussen Trains

Munich Fussen Trains

Stuttgart Fussen Trains

Nuremberg u Fussen Trains

 

 

Hohenzollern - The Most Magical Castle u Njemačkoj

Hohenzollern dvorac je ne samo među najspektakularnijih dvoraca u Njemačkoj - to je najviše magičan jedan. Možete ga naći u pokrajine Baden-Wurttemberg, u blizini Stuttgart. Baden-Württemberg provincije je najviše loše procijenjen jedan u Njemačkoj, ali kada vidite ovaj zamak, osuđeni ste da promenite mišljenje!

kako god, uzimajući u dvorac može biti problematična, iako u potpunosti isplati. Najbolji način je da se voz iz Stuttgart Hechingen. Onda morate uzeti dugo pješačenje i popeti strmom brežuljku do dvorca. samo se šalim! Možete uzeti shuttle bus ili taxi iz Hechingen kao zamka je sasvim blizu grada.

 

castles in Germany

 

 

Hohenzollern Sigmaringen - The Grandest Dvorac u Njemačkoj

U našem skromnom mišljenju, ni jedna lista od najspektakularnijih dvoraca u Njemačkoj može biti potpuna bez spominjanja Hohenzollern Sigmaringen. To je najopsežnije i sjajnih zamak ćete ikada položiti oči na! A ako to nije bilo dovoljno, to je i potpuno oduzima dah.

Hohenzollern-Sigmaringen je, dakle, u Baden-Wurttemberg; tako da je potpuno zbunjujuće zašto ljudi ne hvali pokrajinu kao najlepši u Njemačkoj!

Što se za putovanje - jer možete dvorca naći u gradu, to je lako dostupan vlakom. Najbolji način je da se voz iz Ulma i Stuttgart, a zatim prošetati do dvorca.

Frankfurt na Ulm Trains

Stuttgart Ulm Trains

Leipzig Ulm Trains

Nuremberg Ulm Trains

 

Grad Eltz

Burg Eltz castle

 

Dvorac stoji sam na brežuljku, i izgleda zaista spektakularan. kako god, to nije tako usamljen kada se uzme u obzir da je to još uvijek naseljena! da, u Eltz porodica održao je dvorac 33 generacije!

Kada je u pitanju dobijanje tamo, ćete morati hodati ili dobiti autobus ili taksijem iz Hatzenport. kako god, to je sasvim moguće da se u malom gradu vlakom iz Koblenz - najbližeg velikog grada.

Frankfurt Hatzenport Trains

Bonn Hatzenport Trains

Cologne Hatzenport Trains

Dusseldorf Hatzenport Trains

 

Dakle, to je to, kompletnu listu od najspektakularnijih dvoraca u Njemačkoj. Nadamo se da ćete posjetiti barem jedan od njih na vaš sljedeći izlet! Ako želite znati više o putovanju vlakom ovih dvoraca, osjećaj se slobodno da Kontaktiraj nas u svakom trenutku.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-spectacular-castles-germany%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)