Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 19/08/2022)

Trudnost je jedno od najljepših razdoblja u vašem životu. To se i čini, kako god, dolaze sa određenim ograničenjima. Pogotovo ako planirate putovati dok ste trudni. Nošenje i izgradnja bebe ograničava vrstu prevoza kojim se možete kretati, posebno na putovanjima dok su trudni u inostranstvu. Ne možete letjeti i mnogi drugi oblici putovanja dok ste trudni tokom određenog razdoblja, ili ako imate komplikacije. Svakako sve ovo uključite u svoj plan putovanja o trudnoći. Vrlo jednostavan način do vašeg odredišta dok putuje dok je trudna preko voza. Vlak kompanije često pružaju usluge trudnicama, čineći ga jednim od najpopularnijih prijevoznih sredstava kad putujete dok ste trudni.

Prije nego što počnes

Prije nego što uopće započnete putovanje sa svojim malim na brodu, odvojite malo vremena da pripremite svoje tijelo za putovanja dok ste trudni. Pokušajte raditi što više vježbe, ovo će osigurajte da vam je tijelo u najboljem stanju posipati pijeskom do krutosti putovanja. Putovanje dok ste trudni može vam puno oduzeti put. Vežbajte istezanje, i jačanje jezgre i noge. Spavanje u putničkim odjeljcima je često grčeniji nego što ste navikli, i možda će vam trebati dodatna fleksibilnost da biste se udobno smjestili tijekom putovanja dok ste trudni.

Amsterdam do Londona

Pariz za London

Berlin za London

Brisel u London

 

Putovanje dok je trudnica Savjet 1: Provjerite kod doktora

Prije nego što krenete na put dok ste trudni, provjerite kod svog doktora da ste zapravo odobreni za to. Obavezno objasnite da putujete dok ste trudni vozom a ne vazduhom, jer će to najvjerovatnije imati veliku razliku u ishodu. Trudnoće visokog rizika i one koje kasne u trećem tromjesečju mogu im uskratiti pristup putovanju dok su trudne, tako da je uvek najbolje da se prethodno očistite da biste izbegli razočaranje. Jednom kada sve bude jasno, rezervišite svoje vozna karta online.

Amsterdam u Pariz

Londona do Pariza

Rotterdam do Pariza

Brisel u Pariz

 

Doctor check

 

Tdok su trudni Savjet 2: Planirajte pažljivo

Svi znamo da događaji poput vjenčanja i zabave ne spadaju uvijek u vaš savršen vremenski okvir, posebno ako planirate putovanje tokom trudnoće. Gdje je to moguće, kako god, pokušajte osigurati da se vaše putovanje podudara s najudobnijim dijelom trudnoće. Prvo tromjesečje je često muči mučnina, nedostatak apetita i općenito osjećaj grozno, što je loša vijest za putovanja dok ste trudni. Treće tromjesečje je kada se počnete osjećati pomalo poput kita, i stajanje bilo koje vremensko razdoblje čini da vam noge žele pasti. Dodajte natečene gležnjeve, nedostatak sna, i sve veći rast beba kreće se u to i možda ćete imati veoma neugodno putovanje ako putujete dok ste trudni. Drugo tromjesečje je obično najbolje vrijeme da nastavite putovanje. Nisi još prevelik, i u većini slučajeva, mučnina je utihnula. Putovanje dok ste trudni uvijek je najbolje obaviti ako ne provedete čitavo vrijeme želeći se baciti, ili lezi!

Milano do Rima

Florence Rim

Pisa za Rim

Napulj u Rim

 

 

Putovanje dok je trudnica Savjet 3: Donesite svoje jastuke

Kako se ugodno snalaziti dok putujete tokom trudnoće nije lako. Ovo posebno vrijedi ako je malo kasnije u trudnoći. Obavezno spakirajte svoje omiljene jastuke za svoje putovanje. Imati vlastite jastuke ne samo da će vam garantovati veću udobnost tijekom putovanja dok ste trudni, ali također će vam pružiti osjećaj poznavanja koji će vam pomoći da se osjećate manje stresno. Putovanje dok ste trudni može vam napraviti leđa, vrat, i prilično vas svaki dio grli. Budimo realni, gotovo ništa može biti stresno dok je trudna, zato uvijek pokušajte čine stvari što lakšim kada putujete dok ste trudni.

Milano do Venecije

Padova do Venecije

Bolonja do Venecija

Rim za Veneciju

 

Bring your own pillow when Traveling while pregnant

 

Tdok su trudni Savjet 4: Držite se svoje tabele vremena

Putovanje dok je trudna često dolazi s mnogim nepredviđenim kašnjenjima. Nikad ne znate kako ćete se osjećati ujutro svog putovanja, ili ako će vam tijelu trebati neko vrijeme van dok je trudna. Sve je stresnije, a često može kasniti. Sastavite tabelu prije putovanja vlakom, i budite sigurni da dodate što više dodatnog vremena u to. Cilj je to biti dovoljno rano kašnjenja kao što je promet ili bilo što drugo neće uzrokovati da morate žuriti dok putujete dok ste trudni. siguran, sjedenje okolo i čekanje vašeg voza može biti bol, ali beskrajno je bolje nego žuriti, dok je trudna, da ga uhvatim.

Salzburg do Beča

Munchen do Beča

Graz do Beč

Prag do Beča

 

Putovanje dok je trudnica Savjet 5: Ne oslanjajte se na kupljenu hranu

Sve vrste stvari mogu vam pokrenuti stomak kada ste trudni. A da i ne spominjemo kako postoji lista sve dok vaša ruka stvari ne bi trebalo da jedete. Ako sa sobom nosite hranu kao dio plana putovanja, većinu tih problema iznijet ćete tokom putovanja dok ste trudni. Kada spakujete vlastite obroke, tačno znate šta je u njoj, i tačno šta očekivati. Pazite da ih spakujete u hladnjaku ili neku drugu izolovanu ambalažu kako bi bila hladna ili topla dok putujete tokom trudnoće.

Nirnberg do Prag

Munchen do Prag

Berlin do Prag

Beč do Praga

 

Food to eat while pregnant

 

Tdok su trudni Savjet 6: Triput provjerite svoje lijekove

Taj osjećaj koji tone, kada shvatite da ste iza sebe ostavili važan lijek je nešto što niko od nas ne želi doživjeti, posebno kada putuje dok je trudna. Kad očekujete, možda ćete uzimati različite lijekove u svakodnevnom životu. To vam možda neće odmah pasti na pamet pri pakovanju za putovanja dok ste trudni. Obavezno ne samo da tri puta provjerite da li imate više nego dovoljno lijekova za putovanje tokom trudnoće, nego nazovite nekoga drugog da ih provjeri i za vas.

Frankfurt za Berlin

Lajpcig do Berlin

Hannover do Berlin

Hamburg do Berlin

 

Putovanje tokom trudnoće Savjet 7: Ne dižite prtljagu!

To se često zanemaruje kad se razmišlja o putovanju dok je trudna. Tako često jednostavno nosimo kofer ili torbu samo da bismo to učinili i izveli van. Prtljaga je teška, pa je dizanje dok je trudna ne-ne! Nazovite nekoga da vam pruži ruku ako možete, u suprotnom, označite niz stražar koji će vam pomoći tokom putovanja dok ste trudni.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Traveling while pregnant

 

Tdok su trudni Savjet 8: Ne putujte sami

Čak i ako planirate da putujete sami, pokušajte da ga povežete sa suradnikom ili prijateljem koji mora otići na isto mjesto. Putuje dok je trudna sam izlaže vam ogromne rizike. Nikad ne znate može li nešto poći po zlu, tako da vam treba prijateljsko lice s vama da vam pomogne. Kada odlučujete o svojim planovima putovanja, pokušajte uključiti barem još jednu osobu kojoj vjerujete da putuje sa vama.

München u Cirih Trains

Berlin u Cirih Trains

Basel u Cirih Trains

Beču u Cirih Trains

 

Putovanje tokom trudnoće Savjet 9: Donesite muziku

The whole point behind being prepared when you are traveling while pregnant is to reduce stress. Stres može uzrokovati svakojake neželjene i nezdrave efekte na vaše tijelo. Obavezno ponesite sa sobom nešto muzike u svoj voz. Uključite slušalice, i samo se odmarajte i opustite se dok stižete na svoje odredište. Ne zaboravite da dišete.

Luksemburg Briselu Trains

Antwerp Briselu Trains

Amsterdam u Brisel Trains

Paris u Brisel Trains

 

Bring Some Music and Headphones

 

Savjet 10: Rezervirajte ulaznice unaprijed

Obavezno osigurajte ne samo da rezervirate karte putem interneta za putovanja dok ste trudni, ali dobivate i najjeftinije karte za vlak sa Save A Train. Pobrinite se da imate mir u vezi sa dobivanjem najboljih karata, to učinite daleko ranije što je više moguće, and get the correct train tickets is essential to having a good experience when traveling while pregnant.

Dusseldorf München Vlakovi

Dresden München Vlakovi

Nuremberg u Minhen Trains

Bonn München Vlakovi

 

Biti trudna je prekrasno i ponekad zastrašujuće iskustvo. At Save A Train voljeli bismo vam pomoći da uživate u putovanju, planiraj unaprijed, i izbjegavajte moguće zamke. Tdivljajući dok je trudna vozom je tako lijepo iskustvo, i to se ne bi trebalo promijeniti jer očekujete dijete!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “10 Savjeti za putovanje tokom trudnoće” na svoje stranice? Možete ili uzeti naše fotografije i tekst i dati nam kredit s link za ovaj blog post. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/tips-traveling-pregnant/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)