Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 19/08/2022)

Menjadi hamil adalah salah satu masa paling indah dalam hidup anda. Ia berlaku, bagaimanapun, datang dengan sekatan tertentu. Terutama jika anda merancang perjalanan semasa hamil. Membawa dan membina bayi menghadkan jenis pengangkutan yang boleh anda gunakan untuk berkeliling, terutamanya ketika melancong ketika hamil di peringkat antarabangsa. Seseorang tidak dapat terbang dan pelbagai bentuk perjalanan semasa hamil ketika melebihi beberapa bulan, atau jika anda mengalami komplikasi. Pastikan anda memasukkan semua ini dalam rancangan perjalanan kehamilan anda. Cara yang sangat mudah untuk sampai ke destinasi anda ketika melakukan perjalanan ketika hamil adalah kereta api melalui. Syarikat kereta api sering melayani wanita hamil, menjadikannya salah satu alat pengangkutan yang paling popular ketika anda dalam perjalanan semasa hamil.

  • Kereta api Pengangkutan Is The Eco-Friendly Way To Travel, Terutama Apabila Tbergoyang Semasa Hamil. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

Sebelum awak bermula

Bahkan sebelum anda memulakan perjalanan dengan si kecil di atas kapal, luangkan sedikit masa untuk menyiapkan badan anda untuk melakukan perjalanan semasa hamil. Cuba lakukan senaman sebanyak mungkin, ini akan pastikan badan anda berada dalam keadaan terbaik untuk pasir hingga sukar. Perjalanan ketika hamil boleh membawa banyak keuntungan kepada anda. Berlatih regangan, dan menguatkan teras dan kaki anda. Tidur di petak perjalanan selalunya lebih sempit daripada yang biasa anda lakukan, dan anda mungkin memerlukan kelonggaran tambahan untuk merasa selesa ketika dalam perjalanan semasa hamil.

Amsterdam ke London

Paris ke London

Berlin ke London

Brussels ke London

 

Melancong Semasa Tip Mengandung 1: Periksa dengan doktor anda

Sebelum memulakan perjalanan semasa hamil, periksa dengan dokumen anda bahawa anda sebenarnya telah dibersihkan. Pastikan anda menjelaskan bahawa anda melakukan perjalanan semasa mengandung dengan kereta api dan bukan melalui udara, kerana itu kemungkinan besar akan mempunyai perbezaan yang besar dalam hasilnya. Kehamilan berisiko tinggi dan mereka yang terlambat pada trimester ketiga mereka mungkin dilarang memasuki perjalanan ketika hamil, jadi lebih baik dibersihkan terlebih dahulu untuk mengelakkan kekecewaan. Sebaik sahaja anda mempunyai semua yang jelas, tempah tiket kereta api dalam talian.

Amsterdam ke Paris

London ke Paris

Rotterdam ke Paris

Brussels ke Paris

 

Doctor check

 

Tbergoyang Semasa Hamil Petua 2: Rancang dengan berhati-hati

Kita semua tahu bahawa acara seperti perkahwinan dan pesta tidak selalu termasuk dalam jangka masa anda yang sempurna, terutamanya jika anda merancang untuk melancong semasa hamil. Mana mungkin, bagaimanapun, cuba pastikan perjalanan anda bertepatan dengan bahagian kehamilan anda yang paling selesa. Trimester pertama selalunya dibelenggu dengan loya, kurang selera makan dan secara amnya merasa teruk, yang merupakan berita buruk untuk perjalanan semasa hamil. Trimester ketiga adalah ketika anda mula merasa seperti ikan paus, dan berdiri untuk jangka masa yang lama membuatkan kaki anda ingin jatuh. Tambahkan pergelangan kaki yang bengkak, kurang tidur, dan pergerakan bayi yang semakin meningkat berpusing ke arah itu dan anda mungkin mengalami perjalanan yang sangat tidak selesa jika melakukan perjalanan ketika hamil. Trimester kedua biasanya merupakan masa terbaik untuk meneruskan perjalanan anda. Anda belum terlalu besar, dan dalam kebanyakan kes, loya sudah reda. Melancong semasa hamil selalu dilakukan dengan sebaiknya jika anda tidak meluangkan masa sepenuhnya untuk muntah, atau berbaring!

Milan ke Rom

Florence ke Rom

Pisa ke Rom

Naples ke Rom

 

 

Melancong Semasa Tip Mengandung 3: Bawa Bantal Sendiri

Menjadi selesa ketika melakukan perjalanan ketika hamil bukanlah sesuatu yang mudah. Ini benar terutamanya jika berlaku sedikit masa kehamilan. Pastikan anda mengemas bantal kegemaran anda untuk perjalanan anda. Memiliki bantal sendiri bukan sahaja menjamin lebih selesa ketika bepergian ketika hamil, tetapi ia juga akan memberi anda keakraban untuk membantu anda merasa kurang tertekan. Melancong semasa hamil boleh melabuhkan punggung, leher, dan hampir setiap bahagian anda sakit. Mari kita menghadapinya, hampir semua perkara boleh menjadi tekanan semasa mengandung, jadi selalu berusaha buat perkara semudah mungkin semasa anda dalam perjalanan semasa hamil.

Milan ke Venice

Padua ke Venice

Bologna ke Venice

Rom ke Venice

 

Bring your own pillow when Traveling while pregnant

 

Tbergoyang Semasa Hamil Petua 4: Ikuti Jadual Waktu Anda

Perjalanan ketika hamil sering kali membawa banyak kelewatan yang tidak dijangka. Anda tidak pernah tahu bagaimana perasaan anda pada pagi perjalanan anda, atau jika badan anda memerlukan sedikit masa ketika dalam perjalanan semasa hamil. Semuanya lebih tertekan, dan seseorang selalunya boleh terlambat. Buat jadual waktu sebelum perjalanan kereta api anda, dan pastikan anda menambah masa tambahan sebanyak mungkin. Bertujuan untuk cukup awal kelewatan seperti lalu lintas atau perkara lain tidak akan menyebabkan anda terpaksa terburu-buru ketika dalam perjalanan semasa hamil. pasti, duduk menunggu kereta anda mungkin akan menyakitkan, tetapi jauh lebih baik daripada terburu-buru, semasa mengandung, untuk menangkapnya.

Salzburg ke Vienna

Munich ke Vienna

Graz ke Vienna

Prague ke Vienna

 

Melancong Semasa Tip Mengandung 5: Jangan bergantung pada makanan yang dibeli

Segala macam perkara boleh melancarkan perut ketika anda hamil. Belum lagi bahawa terdapat senarai selagi terdapat perkara yang tidak sepatutnya anda makan. Membawa makanan anda sendiri sebagai sebahagian daripada rancangan perjalanan anda akan meniadakan sebahagian besar masalah ketika bepergian ketika hamil. Apabila anda mengemas makanan anda sendiri, anda tahu betul apa yang ada di dalamnya, dan apa yang diharapkan. Pastikan anda membungkusnya dalam kotak yang lebih sejuk atau beberapa bungkusan terlindung yang lain agar tetap sejuk atau hangat ketika dalam perjalanan semasa hamil.

Nuremberg ke Prague

Munich ke Prague

Berlin ke Prague

Vienna ke Prague

 

Food to eat while pregnant

 

Tbergoyang Semasa Hamil Petua 6: Triple Periksa Ubat Anda

Perasaan tenggelam ketika anda menyedari bahawa anda telah meninggalkan ubat penting adalah sesuatu yang tidak ada yang ingin kita alami, terutamanya ketika dalam perjalanan ketika hamil. Semasa anda menjangkakan, anda mungkin menggunakan ubat yang berbeza untuk kehidupan seharian. Ini mungkin tidak langsung muncul di hadapan fikiran anda ketika mengemas perjalanan semasa hamil. Pastikan anda tidak hanya memeriksa tiga kali ganda bahawa anda mempunyai lebih daripada cukup ubat untuk perjalanan semasa hamil tetapi meminta orang lain untuk memeriksanya juga..

Frankfurt ke Berlin

Leipzig ke Berlin

Hanover ke Berlin

Hamburg ke Berlin

 

Melancong Semasa Hamil Petua 7: Jangan Angkat Bagasi Anda!

Perkara ini sering diabaikan ketika memikirkan perjalanan ketika hamil. Selalunya kita hanya membawa beg pakaian atau beg hanya untuk menyelesaikannya dan tidak perlu dilakukan. Bagasi berat, jadi mengangkatnya semasa hamil adalah tidak boleh! Dapatkan orang lain untuk memberi anda tangan jika anda boleh, jika tidak, bimbing penjaga untuk membantu anda ketika dalam perjalanan semasa hamil.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

Traveling while pregnant

 

Tbergoyang Semasa Hamil Petua 8: Jangan Berjalan Sendiri

Walaupun anda merancang untuk melakukan perjalanan sendiri, cubalah mengikatnya dengan rakan sekerja atau rakan yang perlu pergi ke tempat yang sama. Melancong semasa mengandung sahaja mendedahkan anda kepada risiko yang sangat besar. Anda tidak pernah tahu sama ada sesuatu yang salah, jadi anda memerlukan wajah yang mesra dengan anda untuk membantu anda. Semasa memutuskan rancangan perjalanan anda, cuba sertakan sekurang-kurangnya satu orang lain yang anda percayai untuk bepergian dengan anda.

Munich untuk Trains Zurich

Berlin untuk Trains Zurich

Basel untuk Trains Zurich

Vienna untuk Trains Zurich

 

Melancong Semasa Hamil Petua 9: Bawa Beberapa Muzik

Seluruh titik di belakang bersiap sedia semasa anda dalam perjalanan semasa hamil adalah untuk mengurangkan tekanan. Tekanan boleh menyebabkan pelbagai jenis kesan yang tidak diingini dan tidak sihat pada badan anda. Pastikan anda membawa muzik dengan kereta api anda. Muncul di fon kepala anda, dan duduk dan berehat ketika anda sampai ke destinasi anda. Ingatlah untuk bernafas.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

Bring Some Music and Headphones

 

Petua 10: Tempah Tiket Anda Lebih awal

Pastikan anda bukan sahaja menempah tiket anda dalam talian untuk perjalanan semasa hamil, tetapi anda juga mendapat tiket kereta api termurah dengan Save A Train. Memastikan anda mempunyai ketenangan untuk mendapatkan tiket terbaik, lakukan lebih awal mungkin, dan mendapatkan tiket kereta api yang betul adalah penting untuk mendapatkan pengalaman yang baik semasa melakukan perjalanan semasa hamil.

Dusseldorf untuk Trains Munich

Dresden ke Kereta api Munich

Nuremburg ke Kereta api Munich

Bonn untuk Trains Munich

 

Menjadi hamil adalah pengalaman yang indah dan kadang-kadang menakutkan. pada Simpan Kereta Api kami ingin membantu anda menikmati perjalanan anda, Rancang terlebih dahulu, dan mengelakkan sebarang perangkap yang berpotensi. Tmeracau semasa mengandung dengan kereta api adalah satu pengalaman yang indah, dan itu tidak boleh berubah kerana anda sedang hamil!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “10 Petua Melancong Semasa Mengandung” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan memberi kami kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/tips-traveling-pregnant/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke halaman pendaratan laluan kereta api kami.
  • Di pautan berikut, anda akan mencari laluan kereta api yang paling popular – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- link ini adalah untuk English laluan halaman pendaratan, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar de ke fr atau tr dan lebih banyak bahasa pilihan anda.