Χρόνος διαβασματός: 7 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 19/08/2022)

Το να είσαι έγκυος είναι μια από τις πιο υπέροχες στιγμές της ζωής σου. Κάνει, ωστόσο, έρχονται με ορισμένους περιορισμούς. Ειδικά αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε ενώ είστε έγκυος. Η μεταφορά και η κατασκευή μωρού περιορίζει το είδος μεταφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε, ειδικά όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος διεθνώς. Δεν μπορεί κανείς να πετάξει και πολλές άλλες μορφές ταξιδιού ενώ είναι έγκυος όταν είναι πάνω από ένα ορισμένο διάστημα μηνών, ή εάν αντιμετωπίζετε επιπλοκές. Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλα αυτά στο ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα εγκυμοσύνης. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτάσετε στον προορισμό σας όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος τρένο μέσω. Οι εταιρείες αμαξοστοιχίας εξυπηρετούν συχνά τις εγκύους, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος.

  • Ο σιδηροδρομικός Μεταφορές Είναι φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να ταξιδέψουν, Ειδικά όταν το Τριζοβολία ενώ είστε έγκυος. Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για να εκπαιδεύσει περίπου ταξιδιών με τρένο από Save A Train, Η φτηνότερη ιστοσελίδα εισιτηρίων τρένων Στον κόσμο.

Πριν ξεκινήσεις

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας με το μικρό σας στο πλοίο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε το σώμα σας για ταξίδι ενώ είστε έγκυος. Προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη άσκηση, αυτό θα βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι στην καλύτερη κατάσταση για να στρίψετε τις δυσκολίες του ταξιδιού. Το ταξίδι ενώ είστε έγκυος μπορεί να σας πάρει πολλά. Εξασκηθείτε στο τέντωμα, και ενισχύοντας τον πυρήνα και τα πόδια σας. Κοιμάται σε διακινούμενα διαμερίσματα είναι συχνά πιο περιορισμένη από ό, τι συνηθίζατε, και μπορεί να χρειαστείτε την επιπλέον ευελιξία για να νιώσετε άνετα όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος.

Άμστερνταμ στο Λονδίνο

Παρίσι προς Λονδίνο

Βερολίνο προς Λονδίνο

Βρυξέλλες προς Λονδίνο

 

Ταξιδεύοντας ενώ είναι έγκυος 1: Ελέγξτε με το γιατρό σας

Πριν ξεκινήσετε να ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος, ελέγξτε με το έγγραφό σας ότι στην πραγματικότητα έχετε εκκαθαριστεί για αυτό. Φροντίστε να εξηγήσετε ότι ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος με το τρένο και όχι αεροπορικώς, καθώς αυτό πιθανότατα θα έχει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα. Οι εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου και εκείνοι που είναι πολύ αργά στο τρίτο τρίμηνο τους μπορεί να στερούνται της πρόσβασης στο ταξίδι ενώ είναι έγκυος, οπότε είναι πάντα καλύτερο να καθαρίζετε εκ των προτέρων για να αποφύγετε την απογοήτευση. Μόλις έχετε το ξεκάθαρο, κλείστε το δικό σας το τρένο του εισιτηρίου σε απευθείας σύνδεση.

Άμστερνταμ στο Παρίσι

Το Λονδίνο στο Παρίσι

Ρότερνταμ προς Παρίσι

Βρυξέλλες στο Παρίσι

 

Doctor check

 

Τριζοβολία ενώ είστε έγκυος Υπόδειξη 2: Προγραμματίστε προσεκτικά

Όλοι γνωρίζουμε ότι εκδηλώσεις όπως γάμοι και πάρτι δεν εμπίπτουν πάντα στο τέλειο χρονικό πλαίσιο, ειδικά αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ενώ είστε έγκυος. Οπου είναι δυνατόν, ωστόσο, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας συμπίπτει με το πιο άνετο μέρος της εγκυμοσύνης σας. Το πρώτο τρίμηνο είναι συχνά μαστίζεται με ναυτία, έλλειψη όρεξης και γενικά αίσθηση απαίσιας, που είναι άσχημα νέα για ταξίδια ενώ είστε έγκυος. Το τρίτο τρίμηνο είναι όταν αρχίζετε να αισθάνεστε λίγο σαν μια φάλαινα, και το να στέκεσαι για οποιαδήποτε χρονική περίοδο κάνει τα πόδια σου να θέλουν να πέσουν. Προσθέστε πρησμένους αστραγάλους, η έλλειψη ύπνου, και η διαρκώς αυξανόμενη κίνηση του μωρού περνάει σε αυτό και μπορεί να έχετε ένα πολύ άβολο ταξίδι εάν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος. Το δεύτερο τρίμηνο είναι συνήθως η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Δεν είσαι πολύ μεγάλος ακόμα, και στις περισσότερες περιπτώσεις, η ναυτία έχει υποχωρήσει. Το να ταξιδέψετε ενώ είστε έγκυος γίνεται πάντα καλύτερα αν δεν ξοδεύετε ολόκληρο το χρόνο θέλοντας να το κάνετε, ή ξαπλώστε!

Μιλάνο προς Ρώμη

Φλωρεντία στη Ρώμη

Πίζα στη Ρώμη

Νάπολη στη Ρώμη

 

 

Ταξιδεύοντας ενώ είναι έγκυος 3: Φέρτε τα δικά σας μαξιλάρια

Το να νιώθετε άνετα όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος δεν είναι εύκολο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είναι λίγο αργότερα κατά την εγκυμοσύνη. Φροντίστε να συσκευάσετε τα αγαπημένα σας μαξιλάρια για το ταξίδι σας. Το να έχετε τα δικά σας μαξιλάρια δεν θα εγγυάται μόνο περισσότερη άνεση όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος, αλλά θα σας δώσει επίσης μια αίσθηση οικειότητας για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο αγχωμένοι. Ταξιδεύοντας ενώ είστε έγκυος μπορεί να κάνει την πλάτη σας, λαιμός, και σχεδόν κάθε μέρος σας πονάει. Ας το παραδεχτούμε, σχεδόν τίποτα μπορεί να είναι αγχωτικό ενώ είστε έγκυος, οπότε προσπαθήστε πάντα Κάντε τα πράγματα όσο πιο εύκολα γίνεται όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος.

Μιλάνο προς Βενετία

Πάδοβα στη Βενετία

Μπολόνια προς Βενετία

Ρώμη προς Βενετία

 

Bring your own pillow when Traveling while pregnant

 

Τριζοβολία ενώ είστε έγκυος Υπόδειξη 4: Διατηρήστε τον πίνακα χρόνου σας

Ταξιδεύοντας ενώ είστε έγκυος έρχονται συχνά με πολλές απρόβλεπτες καθυστερήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα νιώσεις το πρωί του ταξιδιού σου, ή εάν το σώμα σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος. Όλα είναι πιο αγχωτικά, και κάποιος μπορεί να καθυστερήσει συχνά. Συντάξτε ένα χρονοδιάγραμμα πριν από το ταξίδι σας με το τρένο, και φροντίστε να προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε αυτό. Στόχος να είναι αρκετά νωρίς καθυστερήσεις όπως η κυκλοφορία ή οτιδήποτε άλλο δεν θα σας προκαλέσει βιασύνη όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος. Σίγουρος, το να περιμένετε το τρένο σας μπορεί να είναι πόνος, αλλά είναι απείρως καλύτερο από το να σπεύδεις, ενώ είστε έγκυος, για να το πιάσω.

Σάλτσμπουργκ προς Βιέννη

Μόναχο προς Βιέννη

Γκρατς προς Βιέννη

Πράγα στη Βιέννη

 

Ταξιδεύοντας ενώ είναι έγκυος 5: Μην βασίζεστε σε αγορασμένα τρόφιμα

Όλα τα είδη των πραγμάτων μπορούν να εκτοξεύσουν το στομάχι σας όταν είστε έγκυος. Για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχει μια λίστα όσο το χέρι των πραγμάτων που δεν πρέπει να τρώτε. Το να φέρετε μαζί σας το δικό σας φαγητό ως μέρος του ταξιδιού σας θα αναιρέσει τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος. Όταν συσκευάζετε τα γεύματά σας, ξέρετε ακριβώς τι είναι αυτό, και τι ακριβώς να περιμένεις. Φροντίστε να τα συσκευάσετε σε ψυχρότερο κουτί ή σε κάποια άλλη μονωμένη συσκευασία για να τη διατηρήσετε δροσερή ή ζεστή όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος.

Νυρεμβέργη προς Πράγα

Μόναχο προς Πράγα

Βερολίνο προς Πράγα

Βιέννη προς Πράγα

 

Food to eat while pregnant

 

Τριζοβολία ενώ είστε έγκυος Υπόδειξη 6: Τριπλός έλεγχος των φαρμάκων σας

Αυτό το αίσθημα βύθισης όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις αφήσει ένα σημαντικό φάρμακο πίσω είναι κάτι που κανένας από εμάς δεν θέλει να βιώσει, ειδικά όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος. Όταν περιμένετε, μπορεί να παίρνετε διαφορετικά φάρμακα στην καθημερινή ζωή. Αυτά μπορεί να μην εμφανιστούν αμέσως στο προσκήνιο του μυαλού σας όταν συσκευάζετε για ταξίδια ενώ είστε έγκυος. Βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο τριπλά ελέγχετε ότι έχετε περισσότερα από αρκετά φάρμακα για ταξίδια ενώ είστε έγκυος, αλλά ζητήστε από κάποιον άλλον να σας ελέγξει επίσης.

Φρανκφούρτη προς Βερολίνο

Λειψία προς Βερολίνο

Ανόβερο προς Βερολίνο

Αμβούργο προς Βερολίνο

 

Ταξιδεύοντας ενώ είστε έγκυος Υπόδειξη 7: Μην σηκώνετε τις αποσκευές σας!

Αυτό συχνά παραβλέπεται όταν σκέφτεστε να ταξιδέψετε ενώ είστε έγκυος. Τόσο συχνά μεταφέρουμε μια βαλίτσα ή μια τσάντα για να το ολοκληρώσουμε και να μην το κάνουμε. Οι αποσκευές είναι βαριές, οπότε το ανυψώνοντας ενώ είναι έγκυος είναι όχι-όχι! Ζητήστε από κάποιον άλλο να σας δώσει το χέρι αν μπορείτε, Διαφορετικά επισημάνετε μια φρουρά για να σας βοηθήσει όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος.

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ τρένα

Λονδίνο στο Άμστερνταμ τρένα

Βερολίνο προς Άμστερνταμ τρένα

Παρίσι στο Άμστερνταμ τρένα

 

Traveling while pregnant

 

Τριζοβολία ενώ είστε έγκυος Υπόδειξη 8: Μην ταξιδεύετε μόνοι

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε μόνοι σας, προσπαθήστε να το συνδέσετε με έναν συνάδελφο ή έναν φίλο που πρέπει να πάει στο ίδιο μέρος. Ταξιδεύοντας ενώ είστε έγκυος μόνος σας εκθέτει τεράστιους κινδύνους. Ποτέ δεν ξέρεις αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, οπότε χρειάζεστε ένα φιλικό πρόσωπο μαζί σας για να σας βοηθήσουμε. Όταν αποφασίζετε για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα άλλο άτομο που εμπιστεύεστε για να ταξιδέψετε μαζί σας.

Μόναχο προς Ζυρίχη τρένα

Βερολίνο στη Ζυρίχη τρένα

Βασιλεία προς Ζυρίχη τρένα

Βιέννη προς Ζυρίχη τρένα

 

Ταξιδεύοντας ενώ είστε έγκυος Υπόδειξη 9: Φέρτε κάποια μουσική

Όλη η ουσία πίσω προετοιμασία όταν ταξιδεύετε ενώ έγκυος είναι να μειώσει το άγχος. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους ανεπιθύμητες και ανθυγιεινές επιπτώσεις στο σώμα σας. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μουσική στο τρένο σας. Βάλτε τα ακουστικά σας, και απλά καθίστε και χαλαρώστε καθώς φτάνετε στον προορισμό σας. Θυμηθείτε να αναπνέετε.

Λουξεμβούργο για τρένα Βρυξέλλες

Αμβέρσα με τρένα Βρυξέλλες

Άμστερνταμ τρένα Βρυξέλλες

Παρίσι τρένα Βρυξέλλες

 

Bring Some Music and Headphones

 

Υπόδειξη 10: Κλείστε εκ των προτέρων τα εισιτήριά σας

Βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο κάνετε κράτηση εισιτηρίων στο διαδίκτυο για ταξίδια ενώ είστε έγκυος, αλλά έχετε και τα φθηνότερα εισιτήρια τρένου με το Save A Train. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την ηρεμία σας σχετικά με τη λήψη των καλύτερων εισιτηρίων, κάντε το πολύ νωρίτερα, και η λήψη των σωστών εισιτηρίων τρένου είναι απαραίτητη για να έχετε μια καλή εμπειρία όταν ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος.

Ντίσελντορφ προς Μόναχο τρένα

Δρέσδη στο Μόναχο τρένα

Νυρεμβέργη προς Μόναχο τρένα

Βόννη στο Μόναχο τρένα

 

Το να είσαι έγκυος είναι μια υπέροχη και μερικές φορές τρομακτική εμπειρία. Στο Save A Train θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε το ταξίδι σας, προγραμματίσουν το μέλλον, και αποφύγετε πιθανές παγίδες. Τριζοβολία ενώ είστε έγκυος με το τρένο είναι μια υπέροχη εμπειρία, και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει επειδή περιμένετε ένα μωρό!

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε το blog μας “10 Συμβουλές για ταξίδια ενώ είστε έγκυος” στον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να πάρετε φωτογραφίες και κείμενό μας και να μας δώσει πίστωση με σύνδεση με αυτό το blog. Ή κάντε κλικ εδώ: https://ειδικά αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ενώ είστε έγκυος ‎- (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσετε απευθείας στις σελίδες προορισμού της διαδρομής τρένου.
  • Στο παρακάτω link, θα βρείτε πιο δημοφιλή δρομολόγια τρένων μας – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- αυτή η σύνδεση είναι για τα αγγλικά διαδρομές σελίδων προορισμού, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το de σε fr ή tr και περισσότερες γλώσσες της επιλογής σας.