Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 04/11/2022)

Sama ada ini kali pertama atau kali keempat anda menaiki kereta api, pengalaman perjalanan kereta api anda sentiasa boleh bertambah baik. Berikut adalah mata pilihan untuk diikuti untuk pengalaman perjalanan kereta api yang terbaik jika anda masih tidak pasti cara untuk membuat persediaan untuk perjalanan kereta api.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

Buat Senarai Semak Sebelum Berlepas

Perjalanan dengan kereta api kurang tertekan berbanding perjalanan dengan kapal terbang tetapi bersiap sedia untuk perjalanan kereta api masih memerlukan perancangan. Membuat senarai semak sebelum berlepas ialah cara yang hebat untuk memastikan perjalanan kereta api yang paling selesa dan bebas tekanan. Perkara-perkara berikut adalah satu kemestian mutlak untuk dimasukkan ke dalam senarai semak pra-berlepas apabila anda bersedia untuk perjalanan kereta api:

Visa dan Kad Pengenalan: pasport atau ID foto anda. Sebagai tambahan, jika anda merancang perjalanan ke pelbagai negara dengan kereta api, maka adalah wajib untuk menyemak sama ada negara destinasi memerlukan visa.

Tiket kereta api: memuat turun aplikasi kereta api adalah idea yang bagus, jadi anda tidak perlu mencetak tiket kereta api kertas, dan hanya boleh menunjukkan eTiket.

Insurans Perjalanan: simpan kad insurans perjalanan anda bersama pasport dan tiket kereta api anda bersama-sama.

Ubat-ubatan: sekiranya anda cenderung untuk mengalami migrain kerana tekanan untuk bersiap, perut sensitif, atau sebarang isu berkaitan kesihatan.

Perubahan kecil: sentiasa idea yang baik untuk membawa wang dalam perjalanan kereta api yang panjang, terutamanya, sekiranya anda kehabisan makanan ringan, minuman, atau membaca. Peralatan tempat tidur dikenakan kos tambahan untuk beberapa perjalanan kereta api yang panjang, seperti perjalanan semalaman.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Beautiful View From a Train Window

Pertimbangkan Dapatkan Pas Rel

Mengembara dengan kereta api ialah cara yang bagus untuk meneroka berbilang bandar jika anda terhad dalam masa. Untuk satu perkara, perjalanan kereta api adalah lebih murah daripada menempah banyak penerbangan. Kedua, kereta api jarak dekat adalah cara perjalanan yang bergaya di Eropah. Sebagai contoh, mendapatkan pas kereta api di Belanda adalah sesuai untuk perjalanan di dalam Amsterdam dan mengambil lawatan sehari ke bandar berdekatan, seperti Utrecht.

 

 

Dipakai Selesa

Pembungkusan pakaian yang selesa adalah salah satu perkara yang boleh membuat perjalanan kereta api berjaya. Pembungkusan pakaian yang selesa adalah penting apabila anda bersedia untuk perjalanan kereta api yang panjang, terutamanya perjalanan kereta api semalaman. misalnya, pembungkusan lapisan pakaian ringan dan hangat boleh menjadi penyelamat pada musim sejuk dan musim panas.

Sesetengah kereta api boleh berasa sesak dan terlalu panas pada musim sejuk, dan ia mungkin terlalu sejuk pada musim panas. Oleh itu, lapisan dan pemakaian yang selesa adalah salah satu perkara yang perlu dirancang apabila anda membuat persiapan untuk perjalanan kereta api. jadi, jika anda biasanya mengemas saat akhir, kali ini, berikan diri anda sekurang-kurangnya beberapa hari untuk memikirkan semua essential items to pack for a train trip.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

How To Prepare and wait For A Train Trip

 

Pembungkusan Untuk Perjalanan Kereta Api

Nasihat ini penting apabila anda bersedia untuk perjalanan kereta api kerana anda perlu memilih antara membawa troli dan beg galas. Walaupun mempunyai kereta api laju, banyak stesen kereta api sukar untuk dilalui dengan troli.

Oleh itu, apabila anda bersedia untuk a perjalanan kereta api di Eropah, adalah penting untuk memeriksa kemudahan di stesen kereta api dan membungkus lampu. Jika anda perlu menggunakan tangga untuk menukar platform, beg anda akan terasa ringan seperti bulu. lebih-lebih lagi, bila mengemas untuk kereta api, adalah yang terbaik untuk meletakkan semua yang penting pada capaian tangan, jadi tidak perlu membongkar semua barang anda di atas lantai kereta api yang kotor hanya untuk mencari fon telinga, ubat, atau pullover.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

How To Prepare For A Train Trip

Semak Pilihan Tempahan Tempat Duduk

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk membuat persediaan untuk perjalanan kereta api, menyemak tempahan tempat duduk adalah sesuai lebih awal. Tempat duduk yang bagus cepat habis, dan jika anda ingin membuat perjalanan yang terbaik, semak pilihan tempat duduk kerana syarikat kereta api cenderung mempunyai pelbagai pilihan tempat duduk di pelbagai kelas dan julat harga.

misalnya, jika anda merancang untuk menaiki kereta api malam maka keselesaan adalah keutamaan tidur dalam kereta api dan anda harus menempah tempat duduk kelas pertama. lebih-lebih lagi, jika anda ingin mendapatkan pemandangan terbaik dalam perjalanan, maka pandangan di sebelah kiri dan kanan mungkin berbeza. Oleh itu, menyemak tempahan tempat duduk jika ada adalah dinasihatkan sebagai sebahagian daripada penyediaan perjalanan.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Train Ride Aesthetics

Pemandangan Pemandangan Terbaik

Salah satu sebab utama untuk melakukan perjalanan dengan kereta api ialah anda mendapat peluang untuk melihat lebih banyak negara, bertentangan dengan perjalanan dengan kapal terbang. Oleh itu, apabila anda bersedia untuk jadual perjalanan kereta api, pemandangan dalam perjalanan adalah perkara utama yang perlu dipertimbangkan. misalnya, kadang-kadang lebih baik mengambil perjalanan kereta api yang jauh untuk melihat pemandangan yang menakjubkan, seperti perjalanan kereta api ekspres orient.

Sebagai tambahan, jika anda menyelidik pandangan terbaik terlebih dahulu, ia juga boleh membantu anda menempah tempat duduk di dalam kereta api. Kadang-kadang membuat keputusan antara kerusi tingkap, sebelah kiri atau kanan boleh membuat semua perbezaan antara perjalanan kereta api yang tidak dapat dilupakan dan hanya perjalanan kereta api yang baik.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

Best Scenic Train Rides

Muat Turun Hiburan Untuk Perjalanan

Mengembara dengan kereta api ialah peluang hebat untuk mengikuti bacaan dan podcast. Apabila anda bersedia untuk perjalanan kereta api muat turun beberapa buku, podcast, dan beberapa muzik untuk didengari di dalam kereta api kerana tidak semua syarikat kereta api menawarkan Wi-Fi percuma. Sebagai tambahan, yang terbaik adalah bersedia lebih awal dan tiba pada hari perjalanan dengan santai dan penuh semangat.

tambahan, memuat turun aplikasi yang berguna adalah penting sebelum melakukan perjalanan. Sebagai contoh, muat turun peta luar talian supaya anda boleh memanfaatkan perjalanan yang terbaik dan merancang peringkat perjalanan anda yang seterusnya. Satu lagi aplikasi hebat untuk dimuat turun ialah Save A Train untuk mencari tiket kereta api dan laluan kereta api yang hebat.

Dijon untuk Trains Provence

Paris untuk Trains Provence

Lyon untuk Trains Provence

Marseilles untuk Trains Provence

 

How To Pack For A Train Trip - View the map

 

Perjalanan kereta api yang hebat bermula dengan mencari tiket kereta api terbaik di laluan kereta api yang paling indah dan selesa. Kami di Simpan Kereta Api akan gembira untuk membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan kereta api dan mencari tiket kereta api terbaik pada harga terbaik.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Cara Bersedia Untuk Perjalanan Kereta Api" ke tapak anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Fhow-to-prepare-for-train-trip%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)