Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 04/11/2022)

Pengembara mungkin berfikir bahawa senarai barang yang dilarang untuk dibawa menaiki kereta api terpakai kepada semua syarikat kereta api di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, ia tidak berlaku, dan beberapa barang dibenarkan dibawa menaiki kereta api di satu negara tetapi dilarang di negara lain. tetap, ia akan membantu jika anda tidak bimbang tentang mengemas bagasi anda terlalu banyak, Ingat bahawa anda boleh menyimpan beg di rak di atas kepala anda, antara tempat duduk, atau di kawasan yang ditetapkan di sebelah pintu masuk.

Kereta api di Eropah adalah antara yang terbaik di dunia, dengan kemudahan di atas kapal yang menawarkan pengalaman perjalanan yang hebat. Naik kereta api kadang-kadang lebih baik daripada terbang kerana ia boleh menjimatkan masa dan wang. Walau bagaimanapun, seperti lapangan terbang, terdapat senarai barang larangan untuk dibawa menaiki kereta api.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

Tolonglah, lihat senarai lengkap barang penumpang yang tidak dibenarkan menaiki kereta api:

  • Semua jenis senjata: keris, pisau, bahan letupan, dan senjata api tidak berlesen.
  • Alkohol
  • Tong gas dan bahan mudah terbakar lain.
  • Barang terbang (seperti belon helium) atau objek panjang kerana takut terkena wayar, kekurangan elektrik, dan risiko renjatan elektrik.
  • Bahan radioaktif.
  • Batang dan bagasi melebihi 100 cm.

Senarai pendek item ini serupa dengan salah satu lapangan terbang. Sedangkan senarainya sama, perjalanan dengan kereta api dan bukannya terbang menjimatkan masa anda kerana tidak perlu melalui kawalan keselamatan di stesen kereta api. lebih-lebih lagi, tidak perlu mendaftar masuk atau tiba di stesen kereta api 3 jam sebelum waktu berlepas. Faktor-faktor ini membuat perbezaan besar dalam pengalaman perjalanan di Eropah. Garisan bawah, perjalanan dengan kereta api di Eropah adalah salah satu cara yang paling luar biasa untuk menerokai benua dan landskap.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

What Items Are Not Allowed to board with On a Train

 

Soalan Lazim: Item Apa Yang Tidak Dibenarkan Di Kereta Api

Adakah Merokok Dibenarkan Dalam Kereta Api?

Syarikat-syarikat kereta api’ keutamaan adalah penumpang’ keselamatan serta memberikan pengalaman perjalanan yang terbaik. Dengan cara ini, merokok di dalam kereta api adalah dilarang supaya semua penumpang dapat menikmati perjalanan bebas asap rokok. Perokok mesti mengambil kira dasar ini apabila melakukan perjalanan jauh dan terdapat perjalanan kereta api yang panjang di hadapan.

Penyelesaian yang mungkin untuk isu ini ialah merancang perjalanan kereta api berbilang bandar. misalnya, memecahkan perjalanan menjadi beberapa hari adalah sesuai jika anda mempunyai masa yang mencukupi. Satu lagi perkara penting yang perlu diberi perhatian ialah merokok hanya dibenarkan di tempat yang ditetapkan di stesen kereta api, atau platform, seperti di stesen kereta api Switzerland.

Brussels untuk Trains Utrecht

Antwerp untuk Trains Utrecht

Berlin untuk Trains Utrecht

Paris untuk Trains Utrecht

 

Adakah Kenderaan Dibenarkan Di Atas Kereta Api?

Kenderaan bermotor dilarang menaiki kereta api. Penumpang boleh membawa basikal lipat dan skuter sebagai bagasi tangan. Asalkan boleh simpan beg, pengangkutan ringan dibenarkan menaiki kereta api tanpa bayaran tambahan.

Sebagai tambahan, penumpang boleh membawa peralatan sukan di dalam kereta api, seperti peralatan ski. Oleh itu, anda boleh melakukan perjalanan terus dari lapangan terbang tanpa menukar kereta api dan menikmati percutian ski yang hebat. tambahan pula, untuk barang yang tidak boleh dilipat, seperti papan luncur air, sebaiknya berunding terus dengan syarikat kereta api.

Kereta api Amsterdam To London

Paris untuk Trains London

Berlin untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

 

Adakah Haiwan Peliharaan Dibenarkan Di Kereta Api?

Untuk meminimumkan gangguan, penumpang boleh melakukan perjalanan dengan haiwan peliharaan mereka di bawah beberapa sekatan. Haiwan domestik seperti anjing, kucing, dan ferret dibenarkan menaiki kereta api. Penumpang boleh membawa haiwan peliharaan mereka ke dalam kereta api tanpa membeli tiket dengan kos tambahan melainkan haiwan peliharaan’ berat melebihi 10 kg. Dalam kes ini, penumpang hendaklah membeli tiket kereta api dan membawa haiwan peliharaan sebagai bagasi tangan. lebih-lebih lagi, anjing dibenarkan menaiki kereta api jika mereka diikat dan boleh duduk di atas riba penumpang. Sebagai contoh, di OBB Kereta Api Persekutuan Austria, anda boleh membawa anjing anda secara percuma.

Walau bagaimanapun, penumpang boleh melakukan perjalanan dengan anjing besar di Itali Anak Panah Merah, Anak panah Perak, dan Frecciabiana kereta api untuk tambang tambahan, dalam kelas pertama dan kedua sahaja, tetapi tidak dalam eksekutif. lebih-lebih lagi, di laluan antarabangsa di Perancis, anjing dibenarkan menaiki kereta api. Walau bagaimanapun, penumpang perlu membeli tiket kereta api untuk mereka. Oleh itu, mengemas makanan adalah salah satu petua penting untuk menaiki kereta api dengan haiwan peliharaan.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

Traveling With Pets on Trains is allowed in many cases

 

Adakah Terdapat Sekatan Bagasi Pada Kereta Api?

Perkara terbaik tentang perjalanan dengan kereta api ialah tiada sekatan ke atas bagasi. Bertentangan dengan penerbangan dan lapangan terbang, tiada kawalan bagasi di kereta api. jadi, anda boleh membawa sebanyak empat beg asalkan anda menyimpan bagasi dengan betul untuk menjaga keselamatan semua penumpang. Walau bagaimanapun, untuk menikmati sepenuhnya percutian anda di Eropah, sediakan bagasi tangan anda dengan bijak supaya anda dapat menikmati perjalanan anda.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Perjalanan kereta api yang hebat bermula dengan mencari tiket kereta api terbaik di laluan kereta api yang paling indah dan selesa. Kami di Simpan Kereta Api akan gembira untuk membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan kereta api dan mencari tiket kereta api terbaik pada harga terbaik.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Barang Apa Yang Tidak Dibenarkan Dalam Kereta Api" ke tapak anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini:

https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Fitems-not-allowed-on-trains%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)