Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 04/11/2022)

Resenärer kanske tror att listan över föremål som är förbjudna att ta med på ett tåg gäller alla järnvägsföretag över hela världen. i alla fall, det är inte fallet, och några föremål är tillåtna att ta med på ett tåg i ett land men förbjudna i ett annat. ändå, det skulle hjälpa om du inte oroar dig för att packa ditt bagage för mycket, tänk på att du kan förvara väskan i hyllan ovanför huvudet, mellan sätena, eller i ett anvisat område bredvid entrén.

Tågen i Europa är några av de bästa i världen, med faciliteter ombord som erbjuder en fantastisk resupplevelse. Att ta tåget är ibland bättre än att flyga eftersom det kan spara tid och pengar. i alla fall, som flygplatser, det finns en lista över begränsade föremål att ta med på tågen.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

Snälla du, titta på den fullständiga listan över saker som passagerare inte är tillåtna på tåg:

  • Alla typer av vapen: dolkar, knivar, explosiva varor, och olicensierade skjutvapen.
  • Alkohol
  • Gasbehållare och andra brandfarliga ämnen.
  • Flygande föremål (som heliumballonger) eller långa föremål av rädsla för trådkontakt, elbrist, och risken för elektriska stötar.
  • Radioaktiva ämnen.
  • Koffertar och bagage överstiger 100 centimeter.

Den här korta listan över objekt liknar den för flygplatser. Medan listan är densamma, Att resa med tåg istället för att flyga sparar dig avsevärd tid eftersom du inte behöver gå igenom säkerhetskontrollen på tågstationen. Dessutom, det finns ingen anledning att checka in eller anlända till tågstationen 3 timmar före avgångstid. Dessa faktorer gör en enorm skillnad i reseupplevelsen i Europa. Poängen, resa med tåg i Europa är ett av de mest anmärkningsvärda sätten att utforska kontinenten och landskapet.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

What Items Are Not Allowed to board with On a Train

 

FAQ: Vilka föremål är inte tillåtna på tåg

Är rökning tillåten på tåg?

Järnvägsbolagen’ högsta prioritet är passagerarna’ säkerhet samt att ge den bästa reseupplevelsen. På det här sättet, rökning på tåg är förbjudet så alla passagerare kan njuta av en rökfri resa. Rökare måste ta hänsyn till denna policy när de reser långt och det är en lång tågresa framför sig.

En möjlig lösning på detta problem är att planera en tågresa med flera städer. Till exempel, att dela upp resan på ett par dagar är idealiskt om du har tillräckligt med tid. En annan viktig sak att notera är att rökning endast är tillåten på anvisade platser på tågstationer, eller plattformar, som på schweiziska tågstationer.

Bryssel till Utrecht Tåg

Antwerpen till Utrecht Tåg

Berlin till Utrecht Tåg

Paris till Utrecht Tåg

 

Är fordon tillåtna på tåg?

Motoriserade fordon är förbjudna på tåg. Passagerare får ta med sig hopfällbara cyklar och skotrar som handbagage. Så länge du kan stuva undan väskorna, lätta transportmedel är tillåtna på tåg utan extra avgift.

Dessutom, passagerare kan ta med sig sportutrustning på tåg, som skidutrustning. Således, du kan resa direkt från flygplatsen utan att byta tåg och få en fantastisk skidsemester. dessutom, för föremål som inte viker sig, som surfbrädor, det är bäst att rådgöra direkt med järnvägsbolaget.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

Är husdjur tillåtna på tåg?

För att hålla olägenheterna till ett minimum, passagerare får resa med sina husdjur under vissa restriktioner. Husdjur gillar hundar, katter, och illrar är tillåtna på tåg. Passagerare kan ta med sina husdjur på tåg utan att köpa en biljett mot en extra kostnad om inte husdjuren’ vikt överstiger 10 kg. I detta fall, passagerare bör köpa en tågbiljett och ta med sig husdjuret som handbagage. Dessutom, Hundar är tillåtna på tåg om de är kopplade och kan sitta i passagerarens knä. Till exempel, på den österrikiska federala järnvägen OBB, du kan ta med din hund gratis.

i alla fall, passagerare kan resa med stora hundar på italienska röd pil, Silverpil, och Frecciabiana tåg mot tilläggspris, endast i första och andra klass, men inte i verkställande makten. Dessutom, på internationella linjer i Frankrike, hundar är tillåtna på tåg. i alla fall, passageraren måste köpa en tågbiljett åt dem. Således, att packa en godis är ett av de viktigaste tipsen för reser på tåg med husdjur.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Traveling With Pets on Trains is allowed in many cases

 

Finns det bagagebegränsningar på tåg?

Det bästa med att resa med tåg är inga restriktioner för bagage. Tvärtemot flyg och flygplatser, det finns ingen bagagekontroll på tågen. Så, du kan ta med så många som fyra väskor så länge du stuvar bagage ordentligt för att upprätthålla säkerheten för alla passagerare. i alla fall, att njuta av din semester i Europa, förbered ditt handbagage klokt så att du kan njuta av din resa.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

En fantastisk tågresa börjar med att hitta de bästa tågbiljetterna på den mest underbara och bekväma tågsträckan. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa och hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Vilka föremål är inte tillåtna på tåg" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här:

https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fitems-not-allowed-on-trains%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)