Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 13/11/2021)

Passionerade resenärer vet hur viktigt det är att ha en bra färdväg. Med en ordentlig titt på kartan, en fast plan transport, och viktigast av allt, härliga aktiviteter - du satt för 10 resdagar Schweiz. Och när du reser genom Europa, ett tåg kan ta dig nästan överallt. De som vill utforska Schweiz måste ha en plan eftersom landet är fylld med spektakulära sevärdheter. Om du behöver hjälp eller inspiration kommer upp med en egen, låt oss ta en titt på 10 dagar Schweiz resplan:

 

Dag 1 Av din 10 Dagar Schweiz resplan – genever

Den plats där du börja resan kommer att variera, men också ange tonen för resten av din vistelse. De flesta resenärer rekommenderar att du börjar i antingen Genève eller Zürich eftersom stora städer är knutpunkter. Vad mer, du kan prova denna resplan bakåt om du vill - vad som är viktigt är att ha roligt!

Om du först landar i Genève, Det finns en mängd saker att se på din första dag i Schweiz. Vi rekommenderar touring Gamla stan och City Center. Dessutom, den Treille Promenade och FN sätet är också stora sevärdheter.

Lyon till Basel Tåg

Zürich till Basel Tåg

Paris till Basel Tåg

Lucerne Basel Tåg

 

Dag 2 – Genèvesjön

Lake Geneva

Från och med Genève erbjuder dig en unik möjlighet att stanna kvar Genèvesjön lite längre. För andra dagen i Schweiz, Det skulle vara perfekt för att besöka staden Montreux, inbäddat nära sjön.

Det är bara en kort tågresa bort från Geneva, och det är värt att se. Vad mer, de som älskar medeltida slott kommer att bli spännande av Chateau de Chillon, och naturälskare kommer utan tvekan njuta av sjön.

Chur till Thusis Tåg

 

Dag 3 – Zermatt – Alperna, Schweiz

Spendera tid i Schweiz utan att se den naturliga skönheten i Alperna skulle vara som att gå till en gourmetrestaurang och inte beställa någon mat. Och det finns ingen anledning att missa det när en tidigt på morgonen tåg kan ta dig till Zermatt. Därifrån, ditt äventyr i Alperna kan börja.

Det finns massor att göra i Zermatt om vädret är fint nog. Vi rekommenderar tre timmars vandring runt fem sjöar, start i Blauherd. Det är en vacker vandring och ett bra sätt att börja din Alperna erfarenhet.

Basel till Interlaken Tåg

Geneve till Zermatt Tåg

Bern till Zermatt Tåg

Lucerne till Zermatt Tåg

 

Dag 4 – Zermatt – Igen Dag 4 Av 10 Dagar Schweiz resplan

Du kan ta din fjärde dag för att utforska Zermatt fullt, eftersom detta är en av dessa charmiga schweiziska bergssidan städer. Det finns en magnifika river att se, och Matter att visa. Om du är en mer erfaren vandrare, du kan ta på eftermiddagen för att se Charles Kuonens hängbro.

För det, du måste gå till Randa, där vandringen till bron börjar. Det handlar om en 2-timmars vandring till bro. Det är inte en lätt spår att slutföra, och själva bron är inte för svag i hjärtat. i alla fall, ser det är värt besväret.

Zürich till St Moritz Tåg

Zermatt till St Moritz Tåg

Basel till Bern Tåg

Basel till St Moritz Tåg

 

Dag 5 – Matterhorns glaciär

För att till fullo uppleva Alperna, du bör ta tillfället i akt att få på högre höjder. Zermatt är en bra utgångspunkt för att, som du enkelt kan nå både Matterhorn Glacier Paradise och Gornergrat därifrån.

Det tar några hissar för att nå toppen av Matterhorn Glaciärparadis eller en tågresa till Gornergrat. båda dessa dagsturer erbjuder fantastisk utsikt över Alperna, och det finns vissa utforska att göra när du är där, för.

 

Dag 6 – Schilthorn Schweiz

Schilthorn day 6 of 10 days Switzerland travel itinerary

För sjätte dagen av din Schweiz resplan, det är dags att fånga några mer spektakulära vyer från Schilthorn. Fånga en linbana till Schilthorn från Murren och njuta av allt det har att erbjuda. En roterande restaurang, massor av visa plattformar, och även Bond World kan alla hittas här.

Schilthorn är tillräckligt för att fylla ut hela dagen, men om du känner äventyrlig, kolla in Lauterbrunnen samt. Det är en vandring genom en vacker dal full av liten by stopp och utsikt av bergssluttande vattenfall.

Basel till Interlaken Tåg

Bern till Interlaken Tåg

Lucerne till Interlaken Tåg

Zürich till Interlaken Tåg

 

Dag 7 – Jungfrau-regionen

Dag 7 skulle vara perfekt för att förlänga ditt besök i Jungfrau-regionen och hålla utforska Alperna. Det finns några populära vandringsleder du kan ta från Grindelwald. En linbana kan ta dig till First Mountain, där du kan välja en av de många tillgängliga vandringsleder.

En av de mest populära är utan tvekan Bachalpsee sjön vandra, vilket är en rundresa som tar runt 2 timmar. i alla fall, det finns massor av andra aktiviteter i början, så se till att bekanta sig med området väl.

Munich till Zurich Tåg

Berlin till Zürich Tåg

Basel till Zürich Tåg

Wien till Zurich Tåg

 

Dag 8 – Wengen

Basen för åttonde dagen av 10 Dagar Switzerland Travel utforskar kan Wengen, en liten bergs stad. Även i området, du kan utforska Mannlichen genom att ta en linbana upp på berget och vandringsleder. Det finns några fängslande heter kära, som Royal Walk.

Panorama Trail från Mannlichen till Kleine Scheidegg är förmodligen mest natursköna ett. Det ger visningar över dalen nedanför och de tre berömda berg - Jungfrau, Monch, och Eiger. Från Kleine Scheidegg, ta ett tåg tillbaka till Wengen.

Zürich till Wengen Tåg

Genève Wengen Tåg

Bern Wengen Tåg

Basel till Wengen Tåg

 

Dag 9 – Lusern

Nära slutet av 10 Dagar Schweiz resplan, du vill göra din väg tillbaka till städerna. För den 9: e dagen, Vi rekommenderar ett besök i Lucerne, eftersom det är den perfekta staden för att utforska till fots. Efter alla vandring, det kommer att bli en njutning att ströva omkring i gatorna i jakt på sevärdheter som kyrkan St. Leodegar, Museggmauer, och Lejonmonumentet.

Lucerne har en stor floden och massor av vackra landmärken. dessutom, det är ett bra stopp på resan till Zürich, där du kommer att slutar din besök.

Lyon till Genève Tåg

Zürich till Genève Tåg

Paris till Geneve Tåg

Lucerne till Genève Tåg

 

Dag 10 – Zürich och vår sista dag 10 Dagar Schweiz resplan

Din sista dag bör vara en full, och Zürich är en idealisk plats att tillbringa den i. Använd tiden för att se dess många historisk sevärdheter, så som kyrkor av Gross och Fraumunster.

Zurich har också sin känd shoppinggata att erbjuda, så se till att du köper något på Bahnhofstrasse. Gå igenom gamla stan och njuta av att utforska innan du beger dig hem.

Vad du än väljer att göra i Schweiz, du kommer att ha tid av ditt liv. Kom bara ihåg att planera dina aktiviteter, transport, och vistelsetid noga. Det kommer att se till att din Semester är bekymmersfri och genuint avkopplande, som det ska vara.

Basel till Zürich Tåg

Basel till Genève Tåg

Lyon till St Moritz Tåg

Zürich till Zermatt Tåg

 

Schweiz är ett vackert land varje resenär behöver uppleva. Är du redo för en 10 resdagar Schweiz? bok dina tågbiljetter nu och låt dig svepas bort av skönhet!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 Dagar Schweiz resplan” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F10-days-switzerland-itinerary%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)