Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 03/02/2023)

Du har massor av alternativ när du bestämmer hur man reser. Precis som namnet på den berömda filmen, du kan gå via flygplan, tåg, och bilar. När det gäller att ta en rundtur i Italien, i alla fall – det finns några bestämda förmåner att åka med tågresa.

 

TÅG åkkomfort

kid njuta av en tågresa

 

Flygstolar är notoriskt ont om utrymme för benen, och du inte är tillåtet att använda elektronisk utrustning under start och landning. Det innebär kortare flyg, du begränsad till din lilla säte för de flesta av flygningen utan distraktioner som erbjuds av smartphones och teknologi, det här skiljer sig verkligen från en tågresa.

Bilar ger ofta lite mer utrymme, men attraktionen kan vara ojämn och vissa människor lider av åksjuka – särskilt på en lång resa när du kanske vill läsa eller spela spel. en tågresa, å andra sidan, ger bekväma sittplatser och en mjuk gång – oavbruten av långa start- och landningstider, igen en annan upplevelse från ett tåg ride.

När du reser med tåg i Italien, du kan prova den extremt bekväma ergonomiska stolar och ljudisolerade hytter i den nya hög hastighet röd pil 1000 tåg.

Neapel till Genoa Tåg

Turin till Genoa Tåg

Rimini till Genua Tåg

Siena till Genoa Tåg

 

Tågresa utsikt

Flyget har en spektakulär flygbilder utsikt, men bara för en kort tid tills planet stiger långt över landsbygden. Även motorvägar är vanligtvis inte pittoreska, vägar mellan städer kan erbjuda vackra vyer. i alla fall, föraren måste koncentrera sig på vägen, så endast de andra passagerare kan förundras böljande kullar eller vackra havet. Tågresa gör att alla resenärer att njuta av naturens skönhet utanför fönstren.

En av de saker som du hör från folk som reste till Italien med tåg är hur underbara det är att tågresor under solnedgång.

Tågresor i Italien är särskilt vacker så se till att du reser längs Cinque Terra mellan Levanto och La Spezia eller ta en tur ner den östra kusten från Rimini till Catania.

Messina till Palermo Tåg

Syracuse till Palermo Tåg

Sicilien till Palermo Tåg

Catania till Palermo Tåg

 

 

KOSTA

Tågresa resor är mycket billigare än flygande. Biluthyrning kan vara kostnadseffektiva, men när du lägga försäkring, gas, och tid (mer tid drivorgan mer nätter av boende) resan kan bli dyrt snabbt. Du kan också ta en övernattning tågresa, så du betalar för boende och transport i en.

Rom till Levanto Tåg

Siena till La Spezia Tåg

Rimini till La Spezia Tåg

La Spezia till Levanto Tåg

 

MILJÖN

solnedgång över bergen

 

Tåg avger betydligt färre koldioxidutsläpp än flyg eller bilar. Enligt en undersökning, bilar släpper ut det dubbla mängd CO2 som tågen gör.

Planes orsakar mest påverkan på miljön. När du väljer mellan att flyga eller ta ett tåg, anser att detta: plan använder merparten av sin bränsle för start och landning. Även om detta jämnar ut över längden på långdistansflygningar, det betyder att mycket mer bränsle per kilometer används för kortare flyg, såsom reser inom Italien.

Utöver det, de flesta människor reser till flygplatsen med bil eller taxi, lägga till fler koldioxidutsläpp till deras totala. Detta innebär att det är mer miljömeningsfullt att ta en intercity tåg än en kort flygning eller en enhet.

Bortsett från bensin och dieselanvändningen, det finns också buller och luftförorening, liksom behovet av parkering bilar i städer som redan saknar grönområden.

Milan till Turin Tåg

Comosjön till Turin Tåg

Genua till Turin Tåg

Parma till Turin Tåg

 

Tågresa SÄKERT

Vid mätning av dödsfall per passagerarmil, flygande är mycket säkrare än körning. Här är anledningen: det finns mindre risk för mänskliga misstag, och det är mycket svårare att bli pilot än att ta ett körkort. Med hänsyn till väglag och trötthet på långa körningar, Det är lätt att se varför man väljer ett plan är säkrare än en bil.

Jämfört med tåg, i alla fall, plan är inte riktigt lika säker. Tågen färdas längs spåret vid lägre hastigheter, vilket innebär att det är mindre chans att krascha jämfört med plan. Vid avspårning, de långsammare hastigheter innebär mindre risk.

Florens till Rimini Tåg

Rom till Rimini Tåg

Milan till Rimini Tåg

Venedig till Rimini Tåg

 

RESTID

En genomsnittlig motorvägen körfält rör sig 2,500 personer per timme – medan en typisk tåg linje kan bära 50,000 personer per timme. Detta gör tågresa resor betydligt snabbare än att köra, särskilt när du faktor i långsamtgående trafik, stoppa gator, trafikljus och oundvikliga fel varv. Dessutom, föraren måste fokusera på vägen, så de kommer inte att kunna läsa, studie, sova, eller arbete.

Att flyga långa sträckor kan vara snabbare än att resa med tåg, men för korta avstånd, flygresor inte spara tid. Först, du behöver för att komma till flygplatsen – ofta ligger långt från bostadsområden. Du måste också vara det minst en timme före start tid att checka in och gå igenom säkerhetskontrollen. Om du kontrollera ditt bagage, måste du vänta på karusellen. Och det är allt innan flygförseningar eller promenad eller buss mellan flygplatsterminaler och grindar.

Genua till Venedig Tåg

Turin till Venedig Tåg

Parma till Venedig Tåg

La Spezia till Venedig Tåg

 

TILLGÄNGLIGHET

sol och tågstation

 

Flygplatser ligger ofta utanför staden, betyder när du landar, du måste fortfarande ta en bil, buss, eller träna in i staden. När det gäller att se sevärdheter, vägar i stadskärnor kan överbelastad och svåråtkomliga med bil, så ta ett tåg gör en hel del känsla i storstadsområdena.

 

Funderar du på att köpa tågbiljetter utan bokningsavgift? Besök SaveATrain.com to åt de billigaste tåg priser.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-a-train-ride-is-the-best-way-to-see-italy%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)