Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 25/10/2022)

Europa är fullt av några av de vackraste gatorna. Från de mest eleganta och färgstarka till det ovanliga. Några av de vackraste gatorna i Europa är redan upptäckt och väletablerade på spåret turist men andra är verkliga dolda pärlor att endast de insatta kommer att kunna spana ut. Vi har sammanställt vår topplista!

 

1. Vackraste gatan i Europa: Cremieux street, Paris, Frankrike

Det är något om mångfärgade hus och pittoreska, kullerstensgatorna i Cremieux street som gör att sätta ner kameran omöjligt! Den här underbara parisisk gata är fodrad med rosa, grönt, gula, och blues, varje färg för att matcha varje klädsel för den obligatoriska fotograferingen. Gör det för gram, killar!

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Rue Cremieux, Paris, France on Most Beautiful Streets In Europe

 

2. via Toledo, neapel, Italien

Via Toledo är en gammal gata och en av de viktigaste shoppinggatorna i staden Neapel, Italien. Detta 1.2 kilometer av gatan är en av de vackraste gatorna i Europa. Det börjar vid Piazza Dante och slutar på Piazza Trieste e Trento, nära Piazza del Plebiscito.

Byggandet av gatan beordrades av en vicekung i Neapel, Pedro Alvarez de Toledo, i 1536. Via Toledo blev känd som en följd av Grand Tour resor i den 18: e och 19-talen och tack vare napolitanska sånger, i vilken det nämndes ofta.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Venedig till Neapel Tåg

Pisa till Neapel Tåg

Via Toledo, Naples, Italy

 

3. Vackraste gatan i Europa: Kynance Mews, london, england

Ivy täckta hus och en hemlig trappa. Kynance Mews i Kensington är den i särklass vackraste gatorna i Europa. På hösten, gatan lyser med gröna och vinröda blad, och när våren kommer, husen förvandlas till en lila skog. Detta område i London är alla bloggare idé från himlen!

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

Kynance Mews, London, England on Most Beautiful Streets In Europe

 

4. Blommornas gränd, Cordoba, Spanien

Den Calleja de las Flores är en av de mest populära turist gatorna i Cordoba i Andalusien, Spanien. Det är också därför den finns på vår lista över de vackraste gatorna i Europa. Positionerat som en korsning av gatan Velazquez Bosco, är en smal gata som slutar i ett torg.

De vita väggarna är klädda med otaliga, rustika blomkrukor fyllda med geranium och nejlikor, ger en härlig pop av färg till denna verkligt speciell del av staden. Tillsammans med sina smala, kullerstens våningen, stenvalv, och naturligtvis den vackra väggdekorationen, Mezquita Cathedral är i vyn från mellan väggarna vilket gör för ett perfekt komplement till en redan perfekt fotografi.

Calleja de Las Flores, Cordoba, Spain

 

5. Vackraste gatan i Europa: Chalcot Square, london, england

Undangömt i en litet torg nära Primrose Hill, hittar du en av de vackraste gatorna i Europa liksom mest Instagrammable! Bild en rad av vackra pastell radhus som står hög, böjda runt den lilla, grön park som är Chalcot Square. Det är ett stenkast från Regents Park och den berömda Camden Market.

 

 

6. Rozenhoedkaai, begagnade, Belgien

Om du har sett filmen, In Bruges med Colin Farrell. Då kommer du att veta exakt vad vi talar om. Detta är förmodligen en av de mest idylliska platser för att vykort ögonblick! Rozenhoedkaai kan vara mindre gata som än andra platser på denna lista, i alla fall, Vi trodde att det förtjänade fortfarande ett särskilt omnämnande. Oavsett tid på året, Rozenhoedkaai lyser för sina besökare. Det finns något så förtrollande om saga arkitektur och böljande träd som nästan doppar i kanalen vatten.

Bryssel till Brygge Tåg

Antwerpen till Brygge Tåg

Halle två Brugge Tåg

Gent till Brygge Tåg

Rozenhoedkaai, Bruges, Belgium

 

7. Vackraste gatan i Europa: Victoriagatan, edinburgh, Skottland

Njut av en promenad ner Edinburgh kullerstens Victoria Street fylld med roliga, unika butiker, och matställen. Victoria Street är en fast del av stadens historia med sina stenväggar och ålders gamla charm lockar besökare från hela. Se till att du gå ner till Grassmarket som har sitt ursprung i den 14: e århundradet och säljer alla typer av lokala råvaror och bitar för att plocka upp.

Victoria Street, Edinburgh, Scotland

 

8. Nyhavn, köpenhamn, Danmark

Nyhavn markerar rutan för att vara en bild-perfekt hamn sidogata som spricker med färg, med idylliska båt master, söta kaféer, och eleganta restauranger som kantar båda sidor. Denna stad har Köpenhamns udda atmosfär och hipster vibe samt den mest pittoreska gatan i staden. Ingen resa till Köpenhamn är komplett utan en promenad och ett foto här dock.

Nyhavn, Copenhagen, Denmark

 

9. Vackraste gatan i Europa: Burano, Venedig, Italien

En promenad (eller båt ride) ner denna vackra gata i Venedig är som att ta en rundtur i regnbågens. Burano är en ö mitt i venetianska lagunen, men om du någonsin turen att besöka du kommer att ta tag din kamera (mobiltelefon) omedelbart. Husen med den vackra kanalen kör rakt igenom det gör det så förtrollande. Det är den typ av plats som kan lyfta någons humör på ett ögonblick.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

Burano, Venice, Italy

 

10. East Side Gallery, Berlin, Tyskland

Ta en promenad ner den världsberömda East Side Gallery. En gata med en verklig friluftsgalleriet putsade tillsammans med resterna av Berlinmuren. Det finns Insta möjligheter galore ner denna gata som teckningen är otroligt, men det är också en skrämmande påminnelse om Berlins historia och det kalla kriget.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

East Side Gallery, Berlin, Germany

 

Är du redo att gå och besöka de vackraste gatorna i Europa? Se till att du bokar med Rädda ett tåg Inga extra avgifter, inget krångel, bara kul!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 De vackraste gatorna i Europa för att utforska” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-beautiful-streets-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)