Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 28/08/2021)

Rädda ett tåg är att föra dig 5 Mest Charmiga Gömda Pärlor I Belgien för att besöka! Det är mer till Belgien än bara öl. Upptäck udda slott, hemliga skulpturer, och städer som ännu inte fanns på din radar men helt bör vara! Belgien har ingen brist på dolda pärlor som du snart kommer att falla i kärlek med.

 

1. Den Underskattade Staden Mechelen

Mechelen ligger halvvägs mellan Bryssel och Antwerpen. Stadskärnan präglas av gavelförsedda renässans hus, omsorgsfullt restaurerade, medan marknaden är domineras av den gotiska katedralen på ena sidan och stadshuset, också gotisk, på den andra. Mechelen ofta förbises till förmån för ett mer populära destinationer. i alla fall, skrapa under ytan och du kommer snart att upptäcka en vacker Belgien lösning som är mer än värt din tid medan i landet och definitivt en av de Dolda Pärlor I Belgien för att besöka!

Bryssel för att Mechlen Tåg

Antwerpen för att Mechlen Tåg

Gent till Mechlen Tåg

Liege att Mechlen Tåg

Mechelen Most Charming Hidden Gems In Belgium

 

2. The Sugar Town Of Tienen

Den lilla staden som kunde (Med socker!) Om du har någonsin haft en sockerbit tillsammans med din nybryggt kaffe eller en kopp te, då ingen tvekan om det kommer förmodligen har bearbetats i den lilla staden Tienen. Denna lilla stad ligger inte långt från Leuven. Utanför misshandlad väg och i hjärtat av det flamländska Brabant i Flandern, denna uppgörelse var en gång i hjärtat av Romersk keramik och glas gör! Detta är en av de främsta anledningarna är det en av de dolda pärlor i Belgien besöka!

Det finns mer i Tienen än vad som syns. Se bortom de uppenbara huvud kyrkorna. Insupa atmosfären och prova det lokala köket (traditionell flamländska köket innehåller många kött-heavy häftklamrar liksom stuvningar, köttbullar, och musslor).

En mer uppenbar måste-se funktion i staden är Sint Germanuskerk, en anmärkningsvärd romansk kyrka toppas av en UNESCO klockstapeln och går tillbaka till 13-talet. Under juli och augusti, Carillon konserter äger rum varje onsdag. Lägg den i din kalender!

Liege att Tienen Tåg

Bryssel för att Tienen Tåg

Antwerpen för att Tienen Tåg

Namur att Tienen Tåg

Tienen Most Charming Hidden Gems In Belgium

 

3. Hoeilaart, Flamländska Brabant

Du kan enkelt ta ett tåg med hjälp av Spara Ett Tåg till Bryssel. Då det är en snabb trettio minuters resa söderut till staden Hoeilaart. Här kommer du att hitta porten till de soignes och en av de 5 Mest Charmiga Gömda Pärlor I Belgien att besöka!

Om du älskar att utforska naturen, det är en perfekt bas, utanför upptagen Bryssel. Besök skogsmuseum Jan van Ruusbroec, att lära sig om skogen innan utforska en av de många vandringsleder.

Hoeilaart har en annan dold pärla; det är hem till de bästa druvorna i Belgien. Hoeilaart var en gång känd som glaset city på grund av alla de druvor som fylls växthus. Även om produktionen har minskat under åren, Hoeilaart druvor fortfarande uppskattad runt om i landet, och de säljer ut så snabbt, det är bäst att gå direkt till källan för att få tag på dem.

Lille att Hoeilaart Tåg

Brusseles-att-Hoeilaart Tåg

Antwerpen för att Hoeilaart Tåg

Liege att Hoeilaart Tåg

Hoeilaart, Flemish Brabant, Belgium

 

4. Charmiga Dold Pärla – Tongeren, Limburg

Besök den äldsta staden i Belgien. Ett smeknamn fick på grund av sitt rika Gallo-Romerska historia. Tecken på denna historia är synliga i hela staden, men den bästa utgångspunkten är det prisbelönta Gallo Roman Museum. När du har dränkt dig i den interaktiva utställningar, slå på gatorna på en av de självstyrda vandringsturer för att upptäcka historiens lager i Tongeren.

Denna lilla stad har två UNESCO-listade monument, klockstapeln i basilikan Our Lady och beguinage. Lär dig mer om livet av Beguines, kvinnor som ägnar sig till kyrkan, på Beguinage Museum Beghina. På söndagar, Tongeren värdar Beneluxs största antikmarknad, med mer än 350 stallinnehavare som säljer antikviteter från alla historiska perioder.

Om du fortfarande inte fått ditt lystmäte av det förflutna 5 Mest Charmiga Gömda Pärlor I Belgien, stannar vid den närliggande Alden Beisen Castle för en promenad genom den pittoreska formell trädgård.

Maastricht att Tongeren Tåg

Liege att Tongeren Tåg

Aachen till Tongeren Tåg

Bonn för att Tongeren Tåg

Tongeren, Limburg, Belgium

 

5. Charmiga Dold Pärla – Binche, Hainaut

Staden Binche i den Belgiska regionen Hainaut ser ut som många andra små städer i Vallonien. Det är en sömnig typ av plats med bara en stor turist attraktion, utmärkta International Museum Carnival och masker, eller MAMMA.

Under dagarna fram till askonsdagen, Binche är allt annat än sömnig. Karnevalen i Binche är unik i världen och säkert en dold pärla! Firandet innebär avancerade kostymer, musik, dans, och en hel del dricka och kul! Det är så speciellt faktiskt, Det är inskriven som ett mästerverk av det muntliga och immateriella arv av mänskligheten av Unesco.

Traditioner och ceremonier kan tyckas helt oförklarligt för utomstående, tur att MAMMA finns där för att förklara allt i livfulla detaljer. Deltar i Karnevalen i Binche är en verkligt oförglömlig upplevelse.

Bryssel för att Binche Tåg

Antwerpen för att Binche Tåg

Lille att Binche Tåg

Reims för att Binche Tåg

 

 

Redo att upptäcka 5 Mest Charmiga Gömda Pärlor I Belgien? Sedan huvudet på över till Rädda ett tåg nu. Book på några minuter med inga dolda kostnader, just dolda pärlor!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “5 Mest Charmiga Gömda Pärlor I Belgien” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhidden-gems-belgium%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)