Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 17/12/2022)

Allt turister drömmer om att besöka dolda pärlor i Europa såväl som framstående europeiska storstäder. Ett foto av dem glatt står bredvid Eiffeltornet, Colosseum eller Big Ben gör alla känna sig exceptionellt (och vi helt komma att!). Oavsett om du är en Instagram missbrukare eller en ”sann” resenären, gå platser runt om i världen är allt!

Går runt, utforska det okända, försöker att möta nya kulturer, och uppleva något annorlunda är vackert. Det är därför verkliga resenärer inte rädd att avvärja vägen. De gillar att stoppa genom städer som ofta inte har flygplatser och drar inte många besökare. Dessa dolda pärlor i Europa kan ofta ge en bättre bild av ett visst europeiskt land än något annat, en verklig förståelse av en nation. Besöka dem med tåg är förmodligen det bästa sättet att njuta av nya landskap och samhällsskikt. Om du är en resenär, denna lista är för dig.

Här är vår favorit dolda pärlor i Europa lätt nås med tåg det är utan tvekan sevärd.

NOTERA: Om du funderar på åka buss kontra att gå med tåg – Valet bör alltid vara med tåg.

 

1. sachsen, en eklektisk blandning av natur och historia och vårt första val för Hidden Gems I Europa

Inget behov av att omedelbart mentalt projektet själv till Dresden, verkligen. Dresden är huvudstad Sachsen, men det finns vissa andra delar av denna östtyska region värt att nämna, för. Strax utanför Dresden är Konigstein fästning. Och om du gillar promenader, bör du inte missa byggnadsstilar broar i Sachsen Nationalpark. dessutom, du måste vara ärlig mot dig själv. Det är svårt att besöka Tyskland och, åtminstone en gång, inte har alltför många öl i några av barerna. Lyckligtvis, Sachsen har ett litet spa stad som heter Bad Schandau, perfekt för avgiftning efter en berusad natt. Gluhwein bör också vara på din lista eftersom det är hem till den äldsta julmarknad i Tyskland. De Tyska tåg nätverk är utmärkt i detta område så att du kommer att få uppleva det till fullo.

Frankfurt till Dresden Tåg

Dortmund Dresden Tåg

Luxemburg till Dresden Tåg

Amsterdam till Dresden Tåg

 

Sachsen dolda pärlor i Europa

 

2. Luxemburg, en liten, romantisk Capital

Det första man tänker på när man talar om Luxemburg är banker. Landet är väl känt exakt på grund av dem. Men Luxemburgs steepled kyrkor, stenhus, och små kanaler gör besöket roligare än du förväntar dig. Det är därför denna plats är en av de sällsynta dolda pärlor i Europa bland denna kontinent huvudstäder. Det är en vackert ställe, läggs vid den punkt där Petrusse och Alzette floder möts. Du kan besöka några av de restauranger och barer höft nära centrala torget. Dessutom, rue Philippe II har en massa butiker, så att du bättre vara redo att spendera några tior! Sammanlagt luxemburg är en perfekt plats för en romantisk helgen.

Köln till Luxemburg Tåg

Koblenz till Luxemburg Tåg

Metz till Luxemburg Tåg

Paris till Luxemburg Tåg

 

Luxemburg dolda pärlor i Europa

 

3. Antwerpen: Ruter, Cyklar och mer öl

En gång till, egentligen inte en dold pärla, men vi var tvungna att nämna det. Anledningen är enkel. Antwerpen är ett bra ställe att stanna till på tågresa från Luxemburg till Nederländerna. Förutom, denna stad har mycket att erbjuda, och du bör ha kul där. Om du är brinner cykling och arkitektur du måste ta ”arkitektur tour.” Tack vare denna coola karta, du kan upptäcka staden höjdpunkter på din favorit form av transport. Och om du föredrar något ”blankare”, gå kolla Antwerpen Home of Diamonds. På samma gång, Belgien är bra för ölälskare. Förutsatt att du är en, ta en mugg på ”De Konick”, Antwerpen City Brewery.

Bryssel till Antwerpen Tåg

Amsterdam till Antwerpen Tåg

Lille till Antwerpen Tåg

Paris till Antwerpen Tåg

 

 

4. Camogli, En sann dolda pärlor i Europa

Endast 45 minuter av tåg rida bort från genua, denna lilla fiskare stad inte har en hel del måste-ser. i alla fall, mycket som de aderrated platser som visar sig vara sant dolda pärlor i Europa, Detta bör också vara på din lista. Med dess färgglada hus och branta gator, Camogli är en perfekt plats att gå en lång promenad. Promenader genom Camogli, kommer du att märka tjusiga hotell, gamla byggnader, och små bagerier. Innan du vet ordet – du förälska sig i denna plats! Och när du tröttnat på att gå runt, det finns inget bättre än att ha lunch i någon av stadens restauranger. En perfekt tid att besöka Camogli vore maj, under fisken festival. Den största attraktionen i den här händelsen är 28-tons pan. Den är använd, du gissade rätt, för matlagning fisk.

Florens till Camogli Tåg

Genua Camogli Tåg

Rom till Camogli Tåg

Milan till Camogli Tåg

 

Dolda Gems I Europa Camogli

 

5. Weymouth, en strandstad i England stänger vår lista över dolda pärlor i Europa

Det är svårt att betraktas som en av de dolda pärlor i Europa när du har dinosauriefossil nära dig. Japp, du läser det rätt. Dinosauriefossil kan hittas längs Jurassic kust Weymouth. Än, inte många människor väljer att ta en 3-timmars tågresa från London att se dem. De som gör kan njuta av olika vattensporter och har fish and chips på stranden. Eller välja en måltid på några av gastropubs. Eftersom pundet är något lägre för tillfället, det är rätt tid att göra en resa till England. Och rätt tid för att besöka Weymouth skulle vara augusti under Weymouth karneval.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

Har vi hjälpa till med att avgöra vilken plats att besöka nästa på din kommande äventyr? Bra! Dessa fem platser är bara ett exempel på hur det fortfarande finns en del oupptäckta och gömda pärlor i Europa. Världen är full av överraskningar väntar på dig att upptäcka dem. Reser med tåg gör att du kan se dessa platser från en annan vinkel. Också, du kommer att njuta av din resa mer. Om du behöver hjälp med att planera din resa, eller om du vill köpa biljetter, besök oss på SaveATrain.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhidden-gems-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)